Cara Membuat WA Check One Walaupun Sudah Dibaca, Tidak Ditemui!

Adakah anda mahu membaca sembang WA tetapi menganggapnya di luar talian? Anda boleh mengikuti cara membuat WA check 1 di WA biasa tetapi anda telah membacanya, seperti berikut.

WhatsApp kini boleh dikatakan aplikasi sembang terbaik, yang pastinya setiap anda mempunyai dan gunakan untuk keperluan harian anda.

Dalam menggunakan aplikasi sembang yang kini berada di bawah naungan Facebook, sudah tentu anda mempunyai jenis penggunaan masing-masing, bukan?

Termasuk di antara anda yang suka membaca mesej tetapi malas untuk membalas, aka menjadi pembaca senyap!

Nah, kali ini Jaka mempunyai petua supaya anda dapat mengetahui cara membuat WA check 1 pada WA biasa , tetapi anda boleh masuk dalam talian dan membacanya tanpa perlu bimbang akan "mengganas" sebagai balasannya. Bagaimana perasaan anda?

 • Bonus: Aplikasi APK MOD WhatsApp yang Disarankan untuk Android Terbaik pada tahun 2020
 • Inilah Cara Berbual Dengan Pemeriksaan WA 1 Walaupun Anda Membaca, Ini Sangat Mudah!

  WhatsApp itu sendiri sebenarnya mempunyai ciri terbina dalam atau rasmi yang membolehkan anda menyahaktifkan kutu biru.

  Tandakan biru itu sendiri boleh menjadi tanda bahawa mesej atau sembang WA yang anda hantar telah diterima dan dibaca oleh penerima mesej, geng.

  Sumber foto: Istimewa (Periksa Trik WA yang satu ini dapat dilakukan dengan aplikasi WA MOD, seperti GBWhatsApp.)

  Tetapi adakah anda benar-benar ingin memberi tanda bahawa sembang WA orang lain belum diterima tetapi anda sudah membacanya? Anda boleh menggunakan aplikasi WA MOD yang disyorkan oleh Jaka, di sini!

  Di sini Jaka akan menggunakan aplikasi GBWhatsApp terbaru yang dijamin dapat menyelesaikan masalah ini. Masalahnya ialah anda boleh membuat pemeriksaan WA tetapi masuk dalam talian untuk membaca mesej.

  Sebelum mengikuti langkah-langkahnya, mari muat turun aplikasi APK GBWhatsApp terbaru yang boleh anda peroleh melalui pautan di bawah untuk pengguna Android.

  Aplikasi Sosial & Pemesejan GBWhatsapp DOWNLOAD

  Langkah 1 - Daftar Akaun WA dalam Aplikasi GBWhatsApp

  • Sekiranya anda menggunakan akaun WA sebelumnya, Jaka mengesyorkan untuk membuat sandaran sembang WhatsApp yang telah ditinjau oleh Jaka sebelumnya.
  • Kemudian anda telah menyahpasang aplikasi WhatsApp rasmi dan hanya memasang aplikasi GBWhatsApp pada telefon Android anda, geng.
  • Buka aplikasi yang sudah terpasang, di sini anda boleh memilih pilihan Pulihkan untuk memulihkan sembang sandaran WA atau Setuju dan Terus untuk membuat akaun baru.

  Langkah 2 - Buka Tetapan Privasi di GBWhatsApp

  • Sekiranya anda telah pergi ke penampilan utama GBWhatsApp seperti berikut, yang perlu anda lakukan ialah mengetuk ikon tiga titik di bahagian atas.
  • Di sini anda hanya memilih pilihan AlexMods / FouadMods dan kemudian pergi ke Privasi dan Keselamatan .

  Langkah 3 - Ubah Tetapan Privasi untuk Kenalan dan Kumpulan

  • Di halaman Privasi dan Keselamatan, anda hanya perlu menggesek ke bawah sehingga anda menemui bahagian Sembang . Di sini anda boleh memilih tetapan untuk Kenalan dan Kumpulan .

  Langkah 4 - Hidupkan Pilihan untuk Menyembunyikan Kutu Biru dan Kutu Kedua

  • Muncul pop timbul yang mengandungi beberapa pilihan yang boleh anda aktifkan. Di sini anda hanya memilih pilihan Sembunyikan kutu biru dan Sembunyikan kutu kedua sehingga WA menyemak 1 pada paparan pengirim mesej.
  • Amaran akan muncul yang memberitahu risiko pengguna bagaimana senarai semak WA 1 yang boleh anda abaikan dengan mengetuk OK .

  Langkah 5 - Paparkan WA Check One di WhatsApp Sender

  • Sekarang bagaimana membuat pemeriksaan WA 1 telah berjaya untuk anda lakukan dan kira-kira kelihatan seperti dalam aplikasi WhatsApp yang menghantar mesej, geng.
  • Sebagai tambahan kepada kenalan WA yang mempunyai sembang peribadi, anda boleh mengaktifkan pilihan ini untuk kumpulan WA keluarga yang biasanya anda mainkan sebagai pembaca senyap, bukan?

  Langkah 6 - Paparkan WA Check One di Penerima WhatsApp

  • Anda juga tahu, walaupun anda berada dalam talian atau telah membaca mesej, ia masih akan mempunyai status sebagai orang pertama. Dan ini adalah bagaimana mesej akan muncul di aplikasi GBWhatsApp yang anda gunakan.

  DISCLAIMER:


  Pada beberapa kasus, chat WA akan berubah menjadi centang dua setelah beberapa saat penerima meninggalkan ruang obrolan. Untuk memastikan langkah ini berhasil, disarankan kamu terus meng- update aplikasi GBWhatsApp yang digunakan.

  Bonus: Aplikasi APK MOD WhatsApp yang Disarankan untuk Android Terbaik pada tahun 2020

  Selain daripada GBWhatsApp yang digunakan Jaka dalam kaedah ini, sebenarnya terdapat pelbagai aplikasi WhatsApp MOD (WA MOD) yang menawarkan ciri serupa dan bahkan lebih canggih.

  Sekiranya kaedah di atas belum berfungsi, anda juga boleh mencuba cadangan aplikasi WA MOD APK lain untuk telefon Android yang telah disemak di sini.

  LIHAT ARTIKEL

  Nah, itulah tutorial bagaimana membuat WA tandakan 1 pada WA biasa tetapi dalam talian yang anda boleh baca tanpa perlu terperangkap, geng.

  Sekarang anda tidak perlu takut bahawa orang lain akan marah kerana anda belum membalas mesej tersebut. Kerana mereka pasti sembang WA belum selesai dan belum dihantar.

  Cara yang sangat menarik, bukan? Sekiranya anda mempunyai cadangan untuk petua dan trik WhatsApp yang lain, jangan ragu untuk menulisnya di ruangan komen di bawah. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari JalanTikus .

  Artikel Berkaitan