25 Permainan Kasual Android Terbaik pada tahun 2019, Buat Anda Ketagih!

Suka bermain permainan yang santai dan tidak membuat anda lebih tertekan? Jaka mempunyai cadangan permainan kasual terbaik untuk Android pada tahun 2019. (percuma)

Menjadi salah satu genre permainan yang cukup popular di Google Play Store, permainan kasual atau permainan kasual , mempunyai banyak tajuk permainan yang boleh anda muat turun dan mainkan secara percuma.

Terbukti, permainan kasual Android cukup popular di kalangan ramai kerana mereka tidak mempunyai permainan yang rumit dan senang dimainkan.

Bagi anda yang gemar bermain permainan genre kasual, di sini Jaka memberikan beberapa cadangan mengenai permainan kasual Android terbaik yang boleh dimainkan secara langsung di telefon pintar atau tablet Android anda.

Lihat ulasan penuh berikut:

 • Impian Sebelas
 • Timbunan
 • Kombo Kombo
 • Maestria
 • 17an
 • Alphabear
 • Senarai permainan seterusnya
 • Permainan Kasual Android Paling Hebat

  1. Dewa Nyamuk - Dewa Gila

  Dewa Ngamuk - Crazy Gods, permainan RPG sederhana yang baru diluncurkan pada awal Oktober memiliki keunikan tersendiri , seperti watak yang dibuat lucu dan lucu diambil dari rujukan beberapa tokoh legenda Tiga Kerajaan dan watak-watak anime terkenal.

  Dalam permainan Dewa Ngamuk , watak-watak digambarkan sebagai manusia lucu dan pelik. Tetapi jangan salah permainan ini boleh dikatakan termasuk dalam kategori _ tegar _ juga.

  Untuk bertanding di arena, anda mesti dapat merangka strategi seperti menyediakan peralatan dan wira komik yang menyakitkan.

  Ingin mencuba permainan Crazy Gods ? Anda boleh memuat turunnya secara percuma di sini: Dewa Gila - Dewa Nyamuk

  RPG Maingames Games DOWNLOAD

  2. Impian Sebelas

  Permainan yang disebut Dream Eleven ini akan mengundang anda untuk menjadi pengurus pasukan bola sepak di LaLiga (Liga Sepanyol) .

  Membangun strategi terbaik dalam menyerang dan mempertahankan pasukan anda, Dream Eleven sangat menyeronokkan untuk dimainkan. Permainan Dream Eleven juga mempunyai penampilan yang menarik dan berbeza dengan permainan pengurus bola lain.

  Pautan Muat Turun: Dream Eleven

  Permainan Sukan Maingames DOWNLOAD

  3. Tumpukan

  Stack adalah permainan yang bertujuan untuk mengatur menara setinggi mungkin . Permainan yang dibuat oleh pemaju Kitchapp ini memang kelihatan senang, tetapi blok bangunan yang anda susun bergerak ke kiri dan kanan sehingga anda harus meletakkan blok ke arah yang betul.

  Sekiranya tidak betul maka blok secara automatik akan terputus , jadi semakin tinggi timbunan yang lebih kecil dan seterusnya akan menjadi lebih sukar.

  Pautan Dowload: Tumpukan

  4. makhluk kombo

  Melalui Combo Critters , anda dijemput untuk mengumpulkan pelbagai raksasa yang dipanggil Critter melalui petualangan RPG kasual untuk menakluki alam semesta. Dalam Combo Critters ini terdapat petualangan di enam planet yang berbeza untuk mengumpulkan lebih dari 70 jenis Critter .

  Bukan hanya meneroka dan mengumpulkan, anda juga dapat menggabungkan koleksi Critter untuk membuat jenis baru yang lebih kuat dan lebih besar.

  Pautan Muat Turun: Combo Critter

  5. Maestria

  Maestria adalah permainan teka-teki dengan tema suara dan muzik. Di sini anda harus menolong Fugue untuk memulihkan keharmonian dalam lapan sihir, dengan mengikut nada dan memainkannya lagi dengan menyelesaikan teka-teki. Kedengarannya sederhana, tetapi ada 160 tahap yang pasti tidak dapat diselesaikan dengan mudah.

  Pautan muat turun: Maestria

  6. 17s

  17s adalah permainan kasual Android yang dibuat oleh pemaju Indonesia. Mempunyai permainan yang serupa dengan Dumb Ways To Die, permainan kasual Android 17s ini mengandungi pelbagai permainan yang biasanya dipertandingkan pada Hari Kemerdekaan Republik Indonesia . Mulai dari menaikkan bendera, pertandingan tersumbat, perlumbaan karung, belut tangkapan dan banyak lagi.

  Berikut adalah video ulasan:

  Berukuran 31 MB, permainan kasual Android 17s boleh dimainkan di luar talian atau tanpa sambungan internet. Sekiranya anda tidak mempunyai sambungan internet yang mencukupi dan ingin bermain permainan kasual Android, anda boleh mencuba permainan 17 ini.

  Pautan Muat Turun: 17s

  7. Alphabear

  Alphabear adalah permainan teka-teki kata yang dibuat oleh Spry Fox , pemenang anugerah pemaju terbaik dalam permainan Triple Town. Di Alphabear, anda mengeja perkataan dengan memilih huruf di grid. Sekiranya anda mendapat skor tertinggi, anda akan mendapat beruang secara kekal. Beruang ini boleh digunakan sebagai powerup! Tidak semudah yang anda fikirkan, Jaka yakin anda akan sukar meneka kata-katanya. Semoga berjaya!

  Pautan Muat Turun: Alphabear

  Teka-teki Permainan Spry Fox LLC DOWNLOAD

  Senarai permainan seterusnya

  8. Menakluki 3 Kerajaan

  Permainan Free to Play ini mempunyai latar belakang kisah 3 Kerajaan. Anda berpeluang untuk bergabung dengan salah satu dari 3 negara, iaitu Shu , Wu , dan Wei . Permainan kasual Android ini memerlukan kerja berpasukan antara pemain di setiap negara sebelum menyerang dalam perang. Jadi kekuatan individu tidak menjamin bahawa anda boleh menjadi pemenang dalam permainan ini!

  Pautan muat turun: Menakluki 3 Kerajaan

  Permainan Strategi Maingames DOWNLOAD

  9. Looney Tunes Dash

  Dalam Looney Tunes Dash oleh Zynga ini, anda akan menemui watak kartun yang menghiasi layar televisyen semasa kecil, seperti Bugs Bunny, Tweety Bird, Road Runner, dan banyak lagi yang akan menemani anda dalam permainan ini.

  Semasa anda melengkapkan tahap, watak-watak lain dari siri kartun Looney Tunes akan dibuka. Ini adalah permainan pelari dengan tujuan untuk mengelakkan halangan di hadapan dengan berlari, melompat, menghancurkan, atau meluncur

  Pautan Muat Turun: Looney Tunes Dash

  Zynga Adventure Games DOWNLOAD

  10. Jalan Lintas

  Hipster Whale membuktikan bahawa idea lama masih boleh menyenangkan jika dikemas dengan baik. Sekiranya anda bermain Frogger yang dilancarkan lebih dari tiga dekad yang lalu, sudah tentu anda tidak asing dengan permainan Crossy Road .

  Premis yang dibawa masih sama, iaitu mengawal watak di seberang jalan yang sesak sehingga dia bertahan ke seberang. Namun, Crossy Road mempunyai pelbagai elemen baru ke dalam permainan gaya Frogger ini yang membawa permainan ke tahap seterusnya.

  Bukan hanya jalan-jalan yang sesak yang akan dihadapi oleh ayam. Terdapat juga aliran dan jalan kereta api, yang masing-masing memerlukan waktu tepat untuk dilintasi dengan selamat. Menyeberangi sungai menggunakan kayu terapung memerlukan perancangan kerana pergerakan anda akan dibatasi oleh panjang kayu yang dipijak.

  Anda juga harus menyedari isyarat kereta api untuk menganggarkan ketibaan kereta api yang berkelajuan secepat anda bermain permainan kasual Android terbaik ini.

  Pautan Muat Turun: Crossy Road

  DOWNLOAD Trivia Skin Pack Games

  11. Pemburu Legion

  Sekiranya anda suka bermain permainan kasual Android sambil mengasah otak dan menguji ketangkasan tangan anda, Legion Hunters adalah permainan yang patut dicuba.

  Mekanisme serangan musuh terus berubah sehingga anda tidak boleh ceroboh ketika bermain. Anda juga harus menggunakan set kemahiran yang betul untuk mengalahkan musuh dengan sempurna. Percuma Bermain? Sudah tentu!

  Beberapa petua untuk bermain Legion Hunters yang patut anda cuba:

  • Cara Mengalahkan Boss Akhir Bab 1 dalam Legion Hunters
  • Cara Mengalahkan Boss Akhir Bab 2 dalam Legion Hunters

  Pautan Muat Turun: Pemburu Legion

  RPG Maingames Games DOWNLOAD

  12. Capsa Royale

  Capsa Royale masih merupakan salah satu permainan kasual terbaik yang boleh anda mainkan di Android. Permainan kad dalam talian bertema, Capsa Royale boleh dimainkan secara langsung dengan rakan anda.

  Selain bermain permainan, anda juga dapat kredit percuma ketika bermain Capsa Royale. Menariknya lagi, nadi percuma ini anda dapat secara langsung tanpa melukis.

  Dalam permainan Capsa Royale juga terdapat berbagai permainan mini kasual lain yang dapat dimainkan, permainan kasual ini termasuk, Capsa Susun , Capsa Banting , BlackJack untuk Menebak Skor Permainan Bola ! Oh ya, bagi anda yang ingin mendapatkan iPhone 7 secara percuma , ada acara menarik yang boleh anda cuba.

  Acara yang dibuat oleh Capsa Royale berjudul Magnificent 7 dengan hadiah iPhone 7 dan wang berjuta-juta rupiah. Cara mengikuti acara juga cukup mudah. Berminat untuk mencubanya? Anda boleh membaca lebih banyak maklumat di sini: Bermain Permainan di Android Bolehkah iPhone 7 dan Juta Rupiah? Ini caranya! .

  Pautan Muat Turun: Capsa Royale Android atau Capsa Royale iOS

  Permainan Kasino 88 Hiburan DOWNLOAD

  13. 50 50

  50 50 juga telah menjadi salah satu permainan kasual terbaik tahun 2016. Permainan mungkin kelihatan mudah, tetapi ketika dimainkan ternyata agak sukar. Dalam permainan ini, anda dikehendaki memotong sesuatu menjadi dua.

  Walau bagaimanapun, dua bahagian yang dipotong mesti mempunyai bahagian yang sama, iaitu 50% - 50%.

  Sekiranya anda merangkumi orang yang pakar dalam meramalkan sesuatu, anda boleh bermain permainan berikut. Sehingga kini, permainan kasual Android 50 50 telah dipasang lebih dari 1 juta kali di Google Play Store.

  Pautan muat turun: 50 50

  14. Tsunami Zombie

  Permainan Android kasual seterusnya adalah Zombie Tsunami . Walaupun tajuknya memang mengerikan tetapi permainan ini benar-benar lucu dan menghiburkan. Setiap orang yang anda lalui akan berubah menjadi zombie dan mengikuti anda di belakang.

  Matlamat anda adalah untuk bertahan selama mungkin. Sesekali akan ada kekuatan yang dapat mengubah anda menjadi pemain bola sepak atau tarian singa, sangat menyeronokkan. Terdapat 300 misi di 11 lokasi di seluruh dunia.

  Pautan Muat Turun: Zombie Tsunami

  15. Berdandan Diari

  Suka bermain permainan bertema fesyen kasual? Nah, itu bermakna anda harus mencuba permainan terbaru berikut. Dinamakan Dress Up Diary , permainan fesyen Android ini dapat membuat anda ketagih ketika memainkannya. Dress Up Diary ini boleh dimainkan melalui telefon pintar Android anda kapan saja, di mana sahaja.

  Pautan Muat Turun: Dress Up Diary

  Permainan Simulasi Maingames DOWNLOAD

  16. Budak Peluru

  Bullet Boy adalah permainan yang menguji ketepatan dan pemasaan tepat. Dalam permainan ini yang dibuat oleh Kongregate, anda harus menolong Bullet Boy yang berani ketika dia menembak dari tong ke tong, untuk mengumpulkan harta karun di sepanjang jalan dan anda akan mengalami banyak letupan.

  Pautan Muat Turun: Bullet Boy

  17. Cara bodoh untuk mati 2: Permainan

  Dumb Ways to Die 2 adalah permainan Android Casual yang dibuat oleh Metro Train , permainan ini kelihatan sederhana tetapi cukup menarik untuk anda mainkan.

  Di sini anda bermain pelbagai permainan mini yang cukup menarik dan melakukan pelbagai aktiviti lain yang semuanya memerlukan interaksi dengan alat yang anda pegang.

  Pautan Muat Turun: Cara Bodoh untuk Mati 2

  Permainan Sukan Kereta Api Metro DOWNLOAD

  18. Lumba Mendaki Bukit

  Hill Climb Racing adalah permainan kasual Android yang diciptakan oleh Blue River Arts dan menyajikan hidangan ekstrim dengan grafik gaya poli rendah yang menghiasi keseluruhan persekitaran dan kenderaan dalam permainan.

  Tugas anda dalam permainan ini adalah mendaki gunung secepat mungkin dengan melancarkan beberapa trik keren di udara.

  Pautan Muat Turun: Hill Climb Racing

  Fingersoft Sports Games MUAT TURUN

  19. Cepat Seperti Rubah

  Fast Like A Fox adalah permainan pelari platform yang dibuat oleh Fingersoft . Anda akan berlari dan mengumpulkan sebanyak mungkin duit syiling sambil melompat dari semasa ke semasa untuk melalui jurang atau bukit yang curam.

  Apa yang menarik dalam permainan ini adalah skema kawalan yang sangat inovatif, di mana anda harus mengetuk berulang kali di bahagian belakang telefon pintar untuk membuat rubah berjalan dan mengetuk bahagian depan telefon pintar untuk melompat.

  Pautan Muat Turun: Cepat Seperti Rubah

  Fingersoft Arcade Games MUAT TURUN

  20. OuO

  OuO adalah permainan kasual Android yang dibuat oleh elPatrixF . Bagi anda yang gemar bermain Tamagotchi, anda pasti akan menyukai permainan ini. Dalam permainan ini, anda boleh berinteraksi dengan skrin.

  Skrin telefon pintar akan menunjukkan wajah yang berbeza. Bermula dari gembira, sedih, menangis dan lain-lain lagi.

  Pautan Muat Turun: OuO

  21. Paperama

  Paperama adalah permainan jenis teka-teki baru yang harus anda cuba. Dalam permainan ini yang dibuat oleh FDG Entertainment GmbH & Co.KG, anda akan diminta melipat kertas dengan mengikuti bentuk yang telah ditentukan.

  Walau bagaimanapun, terdapat had berapa kali anda boleh melipat kertas. Cara bermain menggunakan sapu dan kaedah ini terasa sangat semula jadi seperti anda melipat kertas sebenar.

  Pautan Muat Turun: Paperama

  Permainan Strategi FDG Entertainment GmbH & Co.KG DOWNLOAD

  22. Gema Gelap

  Dark Echo adalah permainan bertema seram yang unik, dengan penampilan minimalis yang dibuat oleh RAC7 . Dalam permainan ini, anda harus menggunakan suara sebagai alat untuk mengesan persekitaran di sekitar anda. Suara yang dapat kita buat dengan mengetuk layar, maka grafik animasi akan muncul dalam bentuk garis.

  Pada hakikatnya, anda mesti melepaskan diri dari kejahatan yang tidak dapat dilihat, meneroka kegelapan, menyelesaikan teka-teki, dan berjuang untuk terus hidup.

  Pautan muat turun: Dark Echo

  23. Pantai Buggy Blitz

  Ingat Crash Bandicoot? Permainan ini adalah permainan lumba. Terdapat enam jenis mod perlumbaan di Beach Buggy Blitz . Terdapat mod perlumbaan standard di mana anda harus berlumba ke garisan penamat sebelum lawan.

  Dalam mod percubaan masa , anda akan memandu sendiri dan masa anda sampai ke garisan penamat akan menentang pemain lain.

  Terdapat juga mod di mana anda harus memusnahkan sebanyak mungkin objek di kawasan laluan. Maka mod yang tidak kurang menariknya ialah mod bos berbanding mengumpulkan objek .

  Dalam mod itu, anda mesti mengikuti jalan yang dilalui oleh lawan anda dengan tepat untuk mengumpulkan objek yang dikeluarkan oleh lawan anda.

  Pautan muat turun: Beach Buggy Blitz

  Vector Racing Racing Games DOWNLOAD

  24. Kucing Pertempuran

  The Battle Cats adalah permainan yang dibuat oleh PONOS yang menampilkan kucing dengan penampilan yang pelik. Dalam permainan ini, anda akan melawan tokoh haiwan dan makhluk aneh dan jahat yang lain. Anda mesti mengatur tentera kucing pelik untuk menyelamatkan dunia dari kehancuran.

  Menariknya, dalam permainan The Battle Cats, kucing akan dapat berkembang menjadi naga, malaikat, peri, singa, hingga robot.

  Pautan Muat Turun: The Battle Cats

  25. Pengembaraan Alto

  Alto Adventure adalah permainan Android kasual dicipta oleh Noodlecake Studios Inc . Permainan ini mempunyai permainan pelari tanpa henti yang dicampur dengan papan luncur salji.

  Dengan paparan tatal sisi anda harus mengawal watak utama untuk menempuh jarak terpanjang sambil mengumpulkan skor tertinggi dengan membuat pelbagai jenis trik luncur salji.

  Selain itu, keindahan grafik yang dipaparkan, tarikan utama permainan Alto's Adventure.

  Pautan Muat Turun: Alto's Adventure

  Noodlecake Studios Inc. Permainan DOWNLOAD

  Itulah pelbagai permainan Kasual Android terbaik yang boleh anda cuba mainkan. Sekiranya anda mempunyai cadangan permainan kasual yang lain, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen.

  Jadi bagi anda yang merasa kurang dengan senarai 25 permainan kasual di atas, berikut adalah artikel susulan lelaki:

  LIHAT ARTIKEL

  Semoga berjaya!

  Artikel Berkaitan