7 Jenama Selongsong Mudah Alih Paling Kuat & Keras

Malangnya, telefon pintar mahal anda tergores atau retak kerana anda tidak berhati-hati. Untuk lebih selamat dan dilindungi, gunakan beg bimbit yang tahan lasak, geng

Telefon pintar telah menjadi keperluan utama bagi manusia moden. Jujur, deh. Perkara apa yang anda cari dahulu ketika anda bangun? Majoriti akan mengatakan telefon pintar, geng.

Oleh itu, sayangnya kita menggunakan telefon pintar, sehingga kita berusaha menjaga telefon pintar dengan sepenuh hati. Tetapi kadang-kadang perkara masih berlaku.

Salah satu penyelesaian utama untuk mencegah perkara buruk berlaku pada telefon pintar kami adalah dengan menggunakan casing. Walau bagaimanapun, selongsong biasa tidak mencukupi, geng.

Dalam artikel ini, Jaka akan memberi anda cadangan selongsong HP yang paling kuat dan sukar dibawa yang dapat melindungi telefon pintar anda semaksimum mungkin.

7 Jenama Selongsong Mudah Alih Paling Kuat & Keras

Sebelum ini, Jaka telah membincangkan telefon pintar yang boleh anda gunakan. Sebagai alternatif, anda boleh memasang sarung HP pelindung untuk melindungi telefon pintar anda.

Sarung telefon bimbit dengan tahap perlindungan tinggi mempunyai perbezaan dengan sarung biasa. Sekiranya selongsong biasa lebih mementingkan gaya, sementara selongsong pelindung lebih mementingkan keselamatan.

Sebenarnya, beberapa sarung tahan lasak ini mempunyai piawaian ketenteraan yang akan menjamin keselamatan telefon pintar anda daripada retak, malah pecah, geng.

Ingin tahu, bukan? Daripada membeli masa, berikut adalah 7 jenama selongsong telefon bimbit yang paling kuat dan tahan lasak untuk anda.

1. Sarung Komposit Gear Armor

Urban Armor Gear atau biasanya disingkat UAG adalah sarung yang dibuat dengan reka bentuk ketenteraan. Kerana tentera, tentunya kuat dan berdaya tahan, geng.

Walaupun keras dan kukuh, UAG Composite Case tidak menjadikan telefon pintar anda besar dan berat. Oleh itu, masih terasa rasanya untuk anda bertahan.

UAG Composite Case ditujukan khas untuk anda yang suka aktiviti luar dan melampau. Tidak perlu risau jika jatuh, geng.

Sarung pelindung yang satu ini memberikan perlindungan terbaik dari segi hentaman berbanding sarung yang lain. Sangat selamat juga.

Sarung telefon bimbit yang sukar ini dapat anda beli dengan harga Rp50 ribu - Rp500 ribu bergantung pada telefon pintar yang anda gunakan.

2. Kes Pembela Nillkin

Nillkin Defender Case adalah sarung pelindung yang akan melindungi telefon pintar kegemaran anda dari perlanggaran, calar atau kejutan.

Walaupun kes ini dibuat untuk melindungi telefon pintar kegemaran anda, tetapi pengeluarnya tidak melupakan aspek estetika, geng tersebut.

Selain kuat dan berdaya tahan, Nillkin Defender Case juga mempunyai reka bentuk yang anggun. Sekiranya anda memberi perhatian, seperti Transformers, geng.

Nillkin Defender Case terdiri daripada gabungan dua bahan premium yang terbuat dari termoplastik poliuretana (TPU) dan polikarbonat. Kedua-dua bahan ini dapat memberikan perlindungan tambahan pada telefon pintar anda.

Anda boleh membeli Nillkin Defender Case dengan kisaran harga Rp20 ribu - Rp185 ribu bergantung pada smartphone yang anda gunakan. Cukup berpatutan.

3. Perisai Ramping Spigen

Spigen Slim Armor adalah sarung pelindung yang cukup popular di kalangan pengguna telefon pintar. Selain memberikan perlindungan, casing ini juga mempunyai reka bentuk yang bergaya, anda tahu.

Spigen Slim Armor Case mempunyai perlindungan ultra drop berlapis dua. Di samping itu, Spigen dilengkapi dengan perlindungan standard ketenteraan dengan teknologi kusyen udara di semua sudut casing.

Tidak perlu risau sekiranya telefon pintar anda jatuh. Kes Spigen juga agak sukar, geng. Selain selamat dari benturan, casing ini juga aman dari calar.

Kerana dilengkapi dengan fitur bantal udara, wajarlah Spigen Slim Armor cukup tebal, geng. Walaupun begitu, hujung bulat akan membuat anda selesa memegang telefon pintar anda.

Anda boleh membeli Spigen Slim Armor dengan harga Rp10 ribu - Rp495 ribu bergantung pada telefon pintar yang anda gunakan, geng.

4. Kes Anker Toughshell

Anker Toughshell Case adalah pelindung yang kuat dan tahan lasak, dan dilengkapi dengan pelbagai teknologi canggih untuk melindungi telefon pintar kegemaran anda.

Sarung tahan lasak ini akan melindungi telefon pintar anda dengan teknologi pelindung graviti dan pelindung kejutan yang memenuhi standard tinggi tentera Amerika Syarikat (AS).

Sekiranya casing yang lain hanya melindungi bahagian belakang telefon pintar, Anker Toughshell Case akan melindungi telefon pintar anda dengan perlindungan yang lengkap.

Sarung ini akan membentuk cangkang yang akan melindungi semua bahagian telefon pintar. Cangkang ini akan melindungi telefon pintar walaupun digunakan di persekitaran yang melampau.

Sekiranya anda berminat dalam hal ini, Anda harus membelanjakan Rp 30 ribu - Rp 550 ribu bergantung pada smartphone yang Anda gunakan.

5. Kes Pembela Otterbox

Otterbox Defender Case adalah sarung pelindung dengan salah satu pelindung paling lengkap, geng. Sebabnya, kes satu ini menjadikan telefon pintar anda tahan debu, kalis air, dan tahan kejutan.

Otterbox diperbuat daripada bahan polikarbonat yang kuat sehingga tahan panas dan sejuk. Kes ini didakwa dapat melindungi telefon pintar sekiranya berlaku kebakaran atau ribut salji.

Sarung ini menggabungkan tiga lapisan ultra untuk melindungi telefon pintar anda dari perlanggaran akibat jatuh, kotoran dan calar.

Selain itu, layar anda juga akan dilindungi dengan filem tahan calar. Bukankah ini sangat keren, geng? Sarung Otterbox Defender yang asli berada dalam julat harga IDR 210,000 - Rp 1,4 juta bergantung pada variannya.

6. Kes Griffin Survivor

Griffin Survivor Case mempunyai penampilan yang sangat kuat, geng. Walau bagaimanapun, tidak hanya kelihatan padat. Selongsong ini juga sukar dan sangat kukuh.

Griffin Survivor Case menggunakan cangkang seperti Anker Toughshell, tetapi mempunyai banyak bahan. Cangkang itu menggunakan sistem penyebaran hentaman eksklusif Griffin.

Shell padat mampu melindungi telefon pintar dari kejutan, habuk dan percikan air. Sebenarnya, Griffin Survivor Case mampu melindungi telefon pintar yang jatuh dari ketinggian 2 meter ke tahap maksimum.

Bahagian luar yang kuat boleh menjadikan telefon pintar anda lekuk. Oleh itu, Griffin menggunakan shell polikarbonat yang menjadikan telefon pintar anda tidak lekuk.

Griffin Survivor Case berada dalam kisaran harga IDR 40 ribu - Rp 600 ribu bergantung pada telefon pintar yang anda gunakan. Berminat?

7. X Doria Defense Lux

Seperti namanya, X Doria Defense Lux menawarkan perlindungan maksimum pada telefon pintar kegemaran anda sambil memberikan kesan mewah.

Dengan beg keras luar yang diperbuat daripada polikarbonat, dan bingkai luar yang diperbuat daripada aluminium, sarung tahan lasak ini akan melindungi telefon pintar anda dari lebam dan calar.

Untuk kelihatan mewah dan mencolok, di bahagian belakang casing ditambahkan panel dengan tekstur mewah yang akan menambahkan kesan premium.

Panel premium bukan hanya untuk persembahan, geng. Panel ini juga berfungsi sebagai perlindungan ganda untuk telefon pintar anda.

Sarung premium ini dapat Anda beli dengan harga Rp100 ribu - Rp500 ribu sesuai dengan smartphone yang Anda miliki.

Demikianlah artikel dari Jaka mengenai 7 jenama selongsong telefon bimbit paling kuat dan tahan lasak yang boleh anda gunakan. Daripada telefon pintar mahal anda tergores, lebih baik melindungi menggunakan kes di atas, geng.

Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

Baca juga artikel mengenai Gadget atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

Artikel Berkaitan