Cara Mudah Menambah RAM ke PC Menggunakan Pemacu Keras Dalaman

Adakah anda ingin tahu cara menambahkan RAM dengan mudah di PC?

Pada masa kini, penggunaan PC sememangnya semakin meningkat. Ada yang menggunakan PC desktop untuk bekerja, dan yang lain menggunakannya untuk memainkan pelbagai permainan menarik yang tersedia untuk PC dalam talian dan luar talian. Oleh itu, sebahagian besar daripada anda mesti sangat berminat untuk menabung untuk menaik taraf komponen-komponen jentera anda.

Walaupun anda telah menggantikan VGA dan menaik taraf pemproses, ia masih terasa kurang. Kenapa? Kerana, ada satu komponen yang mesti anda perbaiki. Apakah itu? Sudah tentu Memori Akses Rawak atau biasanya disingkat RAM. Ya, PC standard biasanya hanya mempunyai 4 GB RAM. Dengan kapasiti sebanyak itu, sudah tentu anda masih merasa kurang betul? Oleh itu, Jaka memberitahu kami sesuatu yang unik, iaitu cara mudah untuk menambahkan RAM ke PC menggunakan cakera keras dalaman.

BACA JUGA
  • Cara Mudah untuk Menyalin Kapsyen Tampal Instagram Dengan Mudah di Android
  • Cara Mudah Mendapatkan Pemberitahuan Sekiranya Terdapat Pokemon Di Sekitar Anda
  • Cara Mudah Mengesan Pencuri Modem WiFi Tanpa Izin

Cara Mudah Menambah RAM ke PC Menggunakan Pemacu Keras Dalaman

Sekiranya anda mempunyai wang, anda akan dengan mudah membelinya ke kedai komputer untuk menambahkan RAM ke PC permainan anda. Namun, apa yang akan berlaku jika anda benar-benar tidak mempunyai wang ? Adakah anda harus menyembah ibu bapa anda supaya anda dapat membeli RAM? Atau adakah anda bermaksud mencuri? Tolong jangan lakukannya. Melalui artikel ini, Jaka akan memberikan kaedah termudah untuk menambahkan RAM ke PC tanpa perlu mengeluarkan wang. Tonton langkahnya ya.

  • Perkara pertama, klik kanan pada tempat kosong di Komputer Saya, kemudian pilih Properties
  • Selepas itu, pilih pilihan Tetapan sistem lanjutan
  • Sekiranya dimasukkan dalam Sistem Properties , terdapat paparan pemilihan Prestasi . Klik pilihan Tetapan
  • Seterusnya, anda akan memasukkan Pilihan Prestasi . Pada menu Memori Maya , klik Tukar
  • Nyahtanda pilihan menguruskan fail halaman secara automatik . Kemudian, pilih pemacu yang anda mahu gunakan untuk meningkatkan RAM. Kemudian, berikan nombor untuk menambahkan RAM mengikut ruang cakera keras dalaman anda. Kemudian klik Tetapkan , dan klik OK .
  • Selepas itu, anda mulakan semula PC anda , kemudian lihat semula maka jumlah pada memori maya telah meningkat.

Selesai, adakah anda merasakan perbezaan? Pasti permainan PC anda semakin hebat dan pantas? Sekiranya anda sudah cukup berpuas hati, anda boleh berkongsi maklumat dalam artikel ini dengan semua rakan baik anda! Jadi, mereka juga boleh melakukan perkara yang sama dan anda boleh bermain permainan bersama. Tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah mengenai artikel bagaimana menambahkan RAM ke PC ini.

Artikel Berkaitan