5 Cara Internet Percuma Tanpa Had Terbaru hingga 2020, Dijamin Pasti!

Ingin membebaskan internet seberapa banyak yang anda mahukan tanpa perlu bimbang kehabisan kuota? Jaka seterusnya mengulas koleksi cara internet percuma pada tahun 2020. Paling Berkesan!

Pada zaman sekarang ini, internet boleh dianggap sebagai salah satu keperluan penting yang diperlukan oleh hampir semua orang. Sama ada untuk menyokong aktiviti kerja atau hanya untuk mencari hiburan.

Oleh itu, keperluan untuk kuota internet sebilangan orang menjadi lebih boros daripada biasa. Terutama jika anda sering menggunakannya untuk bermain permainan dan menonton streaming.

Bagi anda yang ekonominya mencukupi mungkin ini tidak akan menjadi masalah ya, geng, tapi bagaimana dengan anak sekolah atau pelajar luar negara yang poketnya biasa-biasa saja? Internet percuma pasti akan menjadi penyelesaian yang tepat!

Sekarang, bercakap mengenai internet percuma, dalam artikel ini Jaka ingin memberi anda koleksi internet 2020 percuma terkini yang boleh anda cuba. Ayuh, lihat pembasahan berikut!

 • WiFi orang lain
 • Meminta Pemindahan Kuota Internet
 • Tukar Mata Bonus
 • BONUS: Bagaimana Membebaskan Mod Pesawat Internet?
 • Koleksi Kaedah Internet 2020 Percuma Terbaik yang Boleh Anda Cuba

  Bolehkah internet percuma apalagi seumur hidup memastikan impian semua orang, geng? Sebenarnya, tidak sedikit orang yang akhirnya mencari internet percuma sebenar untuk seumur hidup di internet.

  Walaupun ini nampaknya mustahil untuk berlaku, tetapi ternyata ada beberapa cara alternatif internet percuma yang boleh anda lakukan.

  Apakah mereka? Inilah koleksi kaedah!

  1. Tuntut Kuota Internet Percuma

  Tanpa anda ketahui, ternyata beberapa penyedia telekomunikasi di Indonesia menawarkan kuota internet percuma kepada pelanggan mereka, anda tahu, geng.

  Salah satu dari mereka yang menawarkan ini adalah penyedia Tri (3) , yang terkenal dengan pakej internetnya yang sangat murah.

  Sekarang, untuk menuntut kuota internet percuma 3 itu sangat mudah, anda hanya perlu menghantar SMS dengan format MAUPM1 dan hantar ke 234 .

  Selepas itu, anda akan menerima mesej balasan yang memberitahu anda bahawa pakej telah berjaya didaftarkan.

  Sumber gambar: JalanTikus (Ingin tahu bagaimana menggunakan internet percuma 3? Anda boleh menuntut kuota internet percuma melalui SMS).

  Walaupun kandungan mesej seolah-olah anda telah membeli pakej internet, tetapi nampaknya ini tidak akan menyedarkan kredit anda sama sekali yang anda tahu, geng. Ia sesuai untuk anda yang mencari cara internet percuma 3!

  Cuma, kaedah ini dilaporkan hanya boleh digunakan pada 3 kad AON alias Always On .

  Sementara itu, bagi anda yang mungkin mencari internet percuma dari Telkomsel atau penyedia lain, sayangnya Jaka masih belum menemui kaedah yang tepat dan sah yang boleh anda cuba.

  2. Perjalanan WiFi orang lain

  Anda bukan pengguna kad 3 jadi anda tidak boleh menggunakan kaedah tuntutan kuota percuma di atas? Senyap! Masih ada alternatif untuk kaedah internet percuma yang lain.

  Salah satu yang boleh anda lakukan ialah menggunakan WiFi orang lain sama ada ahli keluarga di rumah, rakan, atau jiran.

  Dengan cara itu, anda juga dapat merasakan internet percuma tanpa perlu mengeluarkan wang untuk membeli pakej internet tanpa had sendiri!

  Dan bagaimana jika ternyata WiFi itu diluahkan kata laluan dan anda tidak tahu apa kata laluan itu? Nah, jika ini benar-benar dapat diselesaikan dengan menggunakan aplikasi pencurian WiFi, geng.

  Untuk maklumat lebih lanjut mengenai cara memecahkan WiFi menggunakan aplikasi, anda boleh membaca artikel Jaka di bawah:

  LIHAT ARTIKEL

  3. Minta Pemindahan Kuota Internet

  Masih tidak boleh menggunakan kedua-dua kaedah internet percuma di atas? Ya, anda masih boleh mengikuti cara Jaka yang ini!

  Caranya adalah dengan meminta rakan, ahli keluarga, atau bahkan teman lelaki untuk menghantar kuota internet , geng.

  Pada masa ini, hampir semua penyedia telekomunikasi di Indonesia seperti Telkomsel, Indosat, Tri dan Axis menyediakan perkhidmatan untuk pemindahan kuota internet kepada pengguna lain. Jadi, bukan sahaja dapat memindahkan kredit, ya.

  Sekiranya anda ingin mencuba internet percuma Indosat menggunakan kaedah pemindahan kuota, anda boleh membaca artikel Jaka mengenai cara memindahkan kuota Indosat di bawah:

  LIHAT ARTIKEL

  4. Tukar Mata Bonus

  Sumber gambar: SemutImut (Tukar mata bonus dengan kuota internet untuk helah internet percuma yang lain).

  Sebagai bentuk royalti kepada pelanggan, saat ini sejumlah penyedia seperti Telkomsel, XL, dan Tri telah mulai menerapkan sistem poin bonus.

  Mata bonus ini sendiri biasanya hanya dapat diperoleh setelah pelanggan membeli pulsa dalam nominal tertentu yang telah disenaraikan dalam terma dan syarat.

  Sekarang, tanpa anda sedari, ternyata perkara ini benar-benar berharga, geng. Terutama jika anda seorang kekasih bebas.

  Anda lihat, mata yang telah dikumpulkan dapat anda tukar dengan pelbagai hadiah menarik termasuk salah satunya adalah kuota internet percuma.

  Kerana terperangkap, pertukaran mata bonus dengan kuota internet seperti ini pastinya merupakan salah satu penyelesaian paling terang! Berminat untuk mencuba?

  BONUS: Bagaimana Membebaskan Mod Pesawat Internet?

  Selain koleksi cara internet percuma 2020 di atas, ternyata banyak orang juga ingin tahu mengenai pesawat mod internet percuma , gen.

  Mod kapal terbang internet percuma bermaksud anda boleh mengakses internet walaupun anda berada dalam mod kapal terbang. Dengan cara itu, kuota internet tidak akan dikurangkan.

  Adakah anda ingin tahu bagaimana? Ayuh, rujuk langkah-langkah berikut:

  Langkah 1 - Aktifkan mod kapal terbang

  • Pertama, anda pertama kali mengaktifkan mod kapal terbang di telefon bimbit.

  Langkah 2 - Taipkan kod * # * # 4636 # * # *

  • Langkah seterusnya, anda membuka aplikasi Telefon kemudian taipkan kod * # * # 4636 # * # *.

  Langkah 2 - Pilih menu 'Maklumat telefon'

  • Selepas itu, pada halaman Pengujian anda memilih menu 'Maklumat telefon' .

  Langkah 3 - Aktifkan 'Mobile Radio Power'

  • Akhirnya, anda tatal ke bawah dan aktifkan togol 'Mobile Radio Power' .

  • Selesai! Kini anda masih boleh mengakses internet walaupun dalam mod pesawat aktif.

  Sumber gambar: JalanTikus (Aktifkan togol Kuasa Radio Mudah Alih untuk mod kapal terbang mod internet percuma).

  Bukankah senang menggunakan mod internet percuma di udara? Tetapi sayangnya, untuk pengetahuan Jaka, hanya beberapa jenama telefon pintar yang dapat mengakses halaman Maklumat Telefon ini, geng.

  Salah satu dari mereka yang boleh melakukannya ialah Xiaomi Mobile. Jaka sendiri menggunakan telefon bimbit Xiaomi untuk melakukan langkah internet percuma di atas.

  Selain itu, telah disiasat, menurut sejumlah orang yang telah mencuba kaedah ini, ternyata mod kapal terbang internet percuma tidak dapat menjadikan anda internet tanpa kuota .

  Dilaporkan, kaedah ini hanya untuk memanipulasi penampilan ikon mod pesawat di bar alat dan kuota internet anda akan tetap dikurangkan. Jadi, pasti anda masih mahu mencubanya?

  Nah, itulah internet percuma 2020 terbaru dari Jaka yang boleh anda cuba sekarang, geng.

  Walaupun mungkin sebenarnya ada banyak kaedah alternatif lain yang tersebar di internet, tetapi di sini Jaka hanya menyediakan cara yang tetap menjadikan telefon bimbit anda selamat dan tentu sah .

  Jadi, anda sudah tahu kaedah mana yang perlu dicuba? Atau adakah anda mempunyai petua lain tentang bagaimana mempunyai internet percuma seumur hidup? Anda boleh berkongsi di bahagian komen di bawah, ya. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Shelda Audita

  Artikel Berkaitan