6 Perkara Hebat yang Tidak Boleh Anda Lakukan pada Kamera 360 Versi Lama

Ramai menggunakan Kamera 360 versi lama kerana lebih kecil dan lebih ringan. Walaupun terdapat 6 perkara menarik yang tidak dapat anda lakukan pada Kamera 360 versi lama.

Camera 360 adalah aplikasi penyuntingan kamera dan foto yang paling popular di dunia. Aplikasi Camera 360 ini tersedia untuk HP Android dan iOS . Pelbagai kesan Camera 360 dapat menjadikan foto anda kelihatan lebih keren. Malah boleh menjadikan wajah kusam kelihatan anggun seperti artis Korea. Tetapi adakah anda hanya menggunakan aplikasi Camera 360 untuk selfie? Walaupun Camera 360 terbaru mempunyai pelbagai ciri yang pasti menyeronokkan dan berguna untuk kehidupan seharian anda. Berikut adalah 6 Perkara Hebat yang Tidak Boleh Anda Lakukan pada Kamera 360 Versi Lama .

BACA JUGA
  • Gadis Cantik Ini Akan Mengajarkan Anda Cara Selfie yang Sempurna
  • Cara Mengambil Foto Dengan Senyap Tanpa Membuka Aplikasi Kamera di Telefon Android
  • Adakah Anda Berfikir Menjadi Master Photoshop Mudah? Lihat Video Ini Pertama!

Banyak orang masih mencari versi lama aplikasi Camera 360 yang lebih kecil dan lebih ringan, tetapi tentu saja dengan ciri-ciri minimum. Camera 360 Ultimate terbaru mempunyai saiz fail yang lebih besar, tetapi pastinya bukan tanpa sebab. Versi terbaru Camera 360 dilengkapi dengan pelbagai ciri menarik yang mesti anda cuba. Semua ciri ini dapat dilihat dengan membuka menu utama, kemudian meluncurkan skrin ke kiri. Klik butang "Jelajah" , dan anda akan menemui pelbagai ciri dan fungsi yang menyeronokkan dan berguna untuk anda.

6 Perkara Hebat yang Tidak Terdapat pada Kamera Lama 360 Versi

1. Kamera Mudah

Ini adalah ciri Camera 360 yang sangat mudah digunakan. Anda hanya menunjuk dan membentak. Kerana aplikasi Camera 360 telah membuat pengaturan automatik sehingga hasil foto maksimum dari segi pencahayaan dan warna. Jadi, walaupun anda merakam, anda tidak akan pernah mendapat foto yang buruk.

2. Kesan Kamera

Aplikasi Camera 360 terkenal dengan kesan gambarnya yang menakjubkan. Terdapat lebih daripada 200 kesan unik yang boleh anda gunakan. Beberapa sudah tersedia semasa anda memasang, yang lain boleh dimuat turun secara percuma. Oleh itu, jangan ragu untuk bermain-main dengan semua kesannya. Anda boleh menjadikan gambar anda lebih cantik, lebih tampan, lebih cantik, atau lebih unik.

3. Kamera Peralihan Warna

Dengan ciri Color-Shift ini , anda dapat membuat kesan dramatik pada foto anda. Cara kerjanya adalah dengan menghidupkan satu warna seperti merah, merah jambu, biru, kuning, kemudian matikan warna yang lain menjadi hitam dan putih. Foto anda akan kelihatan lebih "gothic" dengan kesan ini.

4. Kamera Audio

Ini adalah salah satu ciri unik dalam Camera 360. Anda boleh mengambil gambar sambil merakam suara dengan jangka masa 5 saat. Seolah-olah ada suara yang muncul dari gambar pegun. Sekiranya anda kreatif, ciri ini boleh menjadi alat untuk membuat sesuatu yang menarik.

5. Kamera Video

Ini nampaknya menjadi ciri standard setiap kamera HP. Selain dapat mengambil gambar dalam bentuk foto, ia juga dapat digunakan untuk merekam video. Di dalam Camera 360 terbaru terdapat juga fitur Video Camera . Anda boleh merakam video dengan kualiti yang baik tanpa memikirkan tetapan yang rumit.

6. Pengimbas Kod QR

Sekiranya anda sudah memiliki versi terbaru Camera 360, anda tidak perlu memuat turun aplikasi lain untuk mengimbas QR-Code. Cukup manfaatkan ciri-ciri dalam Kamera 360. QR-Code ini boleh digunakan untuk pelbagai perkara, seperti membaca teks, membuka laman web, membuka pautan video, dan sebagainya.

Itulah 6 Perkara Hebat yang Tidak Boleh Anda Lakukan pada Kamera 360 Versi Lama . Perkara di atas tidak tersedia sekiranya anda masih menggunakan aplikasi Camera 360 lama. Jadi tidak menjadi masalah sama ada saiz failnya sedikit lebih besar. Yang penting adalah ciri-ciri sejuk dan berguna. Sekiranya anda mempunyai pendapat lain, anda boleh membagikannya melalui ruangan komen di bawah.

PINGUO Inc. DOWNLOAD Inc. Aplikasi Foto & Pengimejan

Artikel Berkaitan