3 Cara Menghantar Instagram di PC | Mudah dan tidak digunakan rumit!

Instagram sama dengan telefon bimbit. Tetapi adakah anda tahu jika ada 3 cara untuk memuat naik Instagram di PC atau komputer riba?

Sebagai salah satu media sosial yang digemari oleh milenium, Instagram sememangnya media yang sesuai untuk berkongsi detik-detik terbaik yang kita ada.

Masalahnya ialah, ketika kita mengedit foto di PC, pastinya agak rumit untuk memindahkannya ke telefon bimbit sehingga dapat diposkan di Instagram, sama ada menggunakan Bluetooth atau kabel.

Ya, anda tidak perlu terlalu rumit, geng! Anda hanya perlu menghantar terus dari komputer riba anda! Jaka mempunyai 3 cara untuk memuat naik Instagram di PC yang senang dan tidak rumit!

 • Muat naik Instagram di PC Menggunakan Tapak Penyangga
 • Muat naik Instagram di PC Menggunakan Google Chrome
 • 3 Cara Memuat naik Instagram di PC

  Instagram memang boleh dibuka melalui penyemak imbas. Cuma, kita hanya dapat melihat foto tanpa dapat memuat naik. Tetapi anda tidak perlu risau kerana Jaka ada jalan penyelesaiannya!

  Mengapa kita perlu memuat naik foto melalui PC? Salah satunya seperti Jaka yang disebutkan di atas, geng!

  Di samping itu, jika anda mahu menjadualkan catatan Instagram secara berkala pada waktu-waktu tertentu, membuat catatan di PC adalah lebih mudah.

  Anda tidak boleh melakukan ini di aplikasi Instagram yang terdapat di telefon bimbit, kerana anda hanya boleh melakukan pengeposan langsung.

  Jadi, bagaimana kita mendapatkan catatan Instagram melalui PC?

  1. Muat naik Instagram di PC Menggunakan Aplikasi Gramblr

  Yang pertama, anda boleh menggunakan aplikasi bernama Gramblr . Aplikasi ini sangat mudah bagi kita untuk menyiarkan Instagram dalam bentuk foto dan video.

  Syaratnya, anda mesti membuat akaun Gramblr terlebih dahulu, geng! Anda mesti mempunyai alamat e-mel dan membuat kata laluan juga.

  Kaedahnya sangat mudah dihantar. Setelah memasukkan nama dan kata laluan akaun IG, yang perlu anda lakukan ialah drag & drop foto yang ingin anda hantar ke aplikasi ini.

  Selepas itu, anda boleh menyesuaikan gambar dan memilih penapis yang anda mahukan. Maka yang perlu anda lakukan ialah menulis kapsyen Instagram yang anda mahukan!

  Anda boleh menetapkan kapan foto anda akan kembali di Instagram. Oleh itu, aplikasi ini sangat membantu sekiranya anda ingin menghantar gambar secara berjadual.

  Oh ya, sayangnya aplikasi ini tidak dapat digunakan untuk memuat naik pelbagai jenis catatan, hmm! Anda hanya boleh memuat naik satu foto pada satu masa.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di sini!

  2. Muat naik Instagram di PC Menggunakan Tapak Penyangga

  Sekiranya anda tidak mahu menggunakan aplikasi kerana memerlukan memori simpanan, anda boleh menggunakan laman Buffer pula, geng!

  Sama seperti Gramblr, laman web ini juga membolehkan anda mengatur jadual pengeposan Instagram anda. Bukan itu sahaja, anda juga dapat melihat hasil analisis untuk mengetahui prestasi siaran anda.

  Laman web ini juga tidak menyediakan ciri untuk memuat naik beberapa catatan. Walau bagaimanapun, laman web ini menyediakan ciri peringatan supaya anda tidak lupa menyiarkan.

  3. Muat naik Instagram di PC Menggunakan Google Chrome

  Akhirnya, anda boleh menggunakan Google Chrome . Tidak, adakah benar bahawa ketika Instagram dibuka melalui broswer, anda hanya dapat melihat foto? Tidak, tidak, geng!

  Terdapat helah khususnya! Cara membuka laman Instagram.com . Selepas itu, tekan kekunci F12 atau klik kanan dan pilih Periksa . Anda akan memasuki mod pembangun.

  Selepas itu, tekan bar alat Google sehingga versi mudah alih Instagram muncul. Segarkan komputer riba anda jika paparan Instagram tidak berubah.

  Selepas itu, anda hanya menghantar seperti yang anda hantar di telefon bimbit anda! Anda perlu memuat naik foto yang ingin anda hantar, kemudian pilih penapis, untuk memberikan kapsyen.

  Sama seperti poin sebelumnya, anda juga tidak boleh memuat naik banyak catatan!

  Jadi itulah 3 cara untuk memuat naik Instagram di PC . Bagaimana, sangat mudah bukan? Dengan cara ini, anda boleh mengedit foto secara langsung pada PC sekaligus mengatur jadual pengeposan. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan