Membosankan? Di sini, Cuba Mainkan 10 Permainan Escape Terbaik di Android!

Permainan dengan misi untuk melarikan diri atau keluar dari suatu tempat kini menjadi tema yang cukup popular dalam barisan permainan Android. Lihat 10 permainan pelarian terbaik di Android!

Siapa yang tidak pernah bermain permainan? Lebih-lebih lagi, telefon pintar kini semakin canggih, membolehkan anda bermain permainan di mana sahaja dan bila-bila masa. Bagi para pemain, tentunya tidak asing dengan istilah permainan teka-teki . Ya, permainan teka-teki dengan misi untuk melarikan diri atau keluar dari tempat sekarang menjadi tema yang cukup popular di barisan permainan Android. Biasanya, permainan seperti ini menggunakan mod main point n 'click , dan mengangkat jalan cerita yang kuat.

Selain itu, tema ini juga merupakan tempat bagi pembangun indie untuk memulakan penyertaan mereka dalam dunia permainan telefon pintar Android. Walaupun dilabel indie, itu tidak bermaksud kualiti permainan mereka tidak optimum. Sebenarnya, ada banyak permainan yang dibuat oleh pemaju indie yang mempunyai kualiti setanding dengan pembangun besar, termasuk dalam permainan bertema melarikan diri. Hmmm, jadi saya tidak ingin tahu, apakah permainan melarikan diri Android yang terbaik? Mari, lihat ulasan berikut!

BACA JUGA
  • 7 Permainan Android Paling kontroversial Disekat oleh Google Play Store
  • 10 Permainan Android Paling Hebat untuk Pencinta Anime
  • 8 Syarikat Permainan Terkaya di Dunia

10 Permainan Melarikan Android Terbaik yang Anda Perlu Cuba

1. Escape Cube

Teka-teki, klik titik n, dan seram, di tangan pemaju indie, Rusty Lake , ini boleh menjadi keseluruhan yang menarik. Kekuatan cerita dan teka-teki yang menarik, dibungkus dalam suasana seram yang begitu rapi, menjadikan permainan ini begitu sempurna.

Sesuai dengan judul, yaitu Cube Escape , Anda ditugaskan untuk mencari jalan keluar, dengan mencari petunjuk dan menyelesaikan teka-teki untuk teka-teki, dari tempat yang tentunya berbentuk kubus, ditambah dengan suasana ketakutan dan gaya filem seram. Permainan ini mempunyai banyak siri, beberapa di antaranya percuma dan juga berbayar.

Permainan Teka-teki Rusty Lake DOWNLOAD

2. Ellie - Tolong Saya Keluar, Tolong ...

Walaupun anda masih menggunakan perspektif orang pertama, anda tidak perlu mengambil tindakan langsung di sini, tetapi anda harus membimbing watak wanita yang terperangkap di dalam bilik. Anda akan membimbingnya ke titik yang akan anda tuju, seperti mengambil barang atau melihat objek. Anda mesti menyelesaikan teka-teki di dalam bilik, supaya watak yang anda bimbing dapat bebas.

Walaupun anda hanya bermain di satu ruangan, suasana kisah seram dan misteri, yang diturunkan sedikit demi sedikit setiap kali teka-teki diselesaikan, akan menjadikan anda lebih penasaran dan terus memainkannya. Sekiranya anda keliru, anda boleh membeli petunjuk dalam permainan, tentu saja, dengan wang sebenar. Shhhh ... pengakhirannya sungguh luar biasa!

Permainan Teka-teki Rusty Lake DOWNLOAD

3. Bilik Pembunuhan

Tiba-tiba bangun di sebuah bilik gelap dan samar-samar melihat seorang lelaki misteri di bilik yang sama, hendak melihat seorang kanak-kanak . Aduh! Melihat permulaan permainan ini, tentu saja, tidak sesuai untuk anda yang fobia melihat darah. Walaupun begitu, ini adalah permainan melarikan diri yang memberikan ketegangan yang cukup kuat, yang sesuai untuk peminat permainan seram.

Permainan melarikan diri Android yang satu ini akan menggegarkan otak anda untuk menyelesaikan teka-teki, dan jika anda membuat kesalahan, anda boleh mati dengan segera. Tanpa perlu menakut-nakutkan menakutkan anda seperti permainan seram bertahan hidup, dengan grafik cat minyak yang selesa di mata, disampaikan dengan suasana seram yang cukup kuat, permainan ini dapat membuat anda gugup. Dalam permainan ini, anda juga boleh membeli episod tambahan, yang tentunya akan melengkapkan kisah yang anda mainkan sebelumnya.

Mycodeplan Teka-teki Permainan DOWNLOAD

4. Publique

Kali ini ada permainan episodik, seperti permainan The Walking Dead, yang dirilis oleh pengembang Camouflaj , berjudul R publique . Mod permainannya serupa dengan Ellie - Tolong bantu saya, tolong ..., hanya kerana permainan ini sudah menyajikan grafik 3D dan permainan yang lebih mantap.

Di sini anda akan ditugaskan untuk membantu watak utama melarikan diri melalui kamera CCTV dan memerintah watak utama dengan mengetuk titik yang anda inginkan. Permainan ini juga mempunyai kisah latar belakang yang cukup serius, kerana diilhamkan oleh novel George Orwell yang berjudul 1984 .

Camouflaj Puzzle Games, LLC DOWNLOAD

5. Takut: Melarikan diri

Bangkit dari kubur, jelajahi penjara bawah tanah, cari tahu mengapa anda boleh berada di sana, dan kemudian cari jalan keluar, itulah titik permainan ini.

Hellraid: The Escape disampaikan dengan persembahan grafik yang cukup menawan. Anda akan terlibat dengan banyak teka-teki yang tersebar di setiap bilik. Permainan ini juga dibumbui dengan sedikit aksi dan siluman, yang tentunya menambah keseronokan dalam bermain.

Permainan Teka-teki Shortbreak Studios sc DOWNLOAD

6. Melarikan Ngeri

Teka-teki, teka-teki dan teka-teki. Itulah yang akan anda dapati semasa bermain permainan yang satu ini. Sesuai dengan tajuknya, Horror Escape , permainan ini dibungkus dengan suasana seram dan ruangan yang menakutkan.

Dengan permainan yang cukup sederhana, anda hanya perlu menyelesaikan setiap teka-teki untuk dapat meneruskan permainan dengan bergerak, dan akhirnya berjaya melarikan diri. Anda juga dapat mengumpulkan objek yang kemudiannya berguna untuk menyelesaikan teka-teki yang ada.

7. Sorotan: Escape Bilik

Di sini anda akan menjadi seseorang yang terperangkap di sebuah rumah dan harus menyelesaikan pelbagai teka-teki untuk keluar dari rumah. Permainan yang dibuat oleh pembangun Javelin Mobile ini telah dimuat turun 1 juta kali dan mempunyai skor yang baik di Play Store.

Permainan melarikan diri Android ini mempunyai model permainan yang serupa dengan Horror Escape . Tetapi permainan ini mempunyai sudut pandangan yang berbeza. Suasana yang disampaikan juga masih diikuti yang disukai oleh banyak pemain Android yang merupakan suasana seram dan tegang.

Teka-teki Permainan Javelin Mobile DOWNLOAD

8. Pelarian Perkahwinan

Sekiranya kita telah membincangkan permainan melarikan diri Android yang misi utamanya adalah melarikan diri dari sebuah ruangan, kali ini misi anda harus melarikan diri dari perkahwinan. Seperti drama Korea , pengantin perempuan yang tidak mahu perkahwinannya memilih untuk melarikan diri. Tetapi permainan ini adalah kisah lucu dan mungkin akan membuat anda ketawa.

Permainan yang disampaikan oleh permainan yang satu ini berbeza dengan permainan sebelumnya. Di sini anda akan menghadapi teka-teki blok dan juga permainan Candy Crush Saga . Cuma sedikit berbeza, kerana anda tidak beralih, tetapi memilih blok yang berdekatan antara satu sama lain dengan minimum 3 blok. Yang lucu adalah, jika anda gagal melarikan diri, ini bermakna anda telah berjaya berkahwin.

9. Escape Mission 2016

Melarikan diri dari penjara biasanya akan dilakukan dengan banyak muslihat dan secara diam-diam agar tidak terperangkap. Tetapi, dalam permainan ini anda akan menjadi tahanan yang menakutkan, kerana anda akan melarikan diri dengan membunuh semua pengawal penjara.

Bermain permainan ini agak mudah. Anda hanya bergerak dari bilik ke bilik dan menyingkirkan penjaga yang menghalangi anda dengan menekan butang tekan dan tendang. Permainan ini muncul dalam grafik 3D yang dapat membuat anda tidak cepat bosan memainkannya.

10. The Great Wobo Escape Ep. 1

Kali ini ada permainan stealth-platformer dengan serangkaian kisah gaya episodik yang patut dimainkan. Anda akan menjadi robot lucu yang akan melarikan diri dari tempat dia digunakan secara paksa oleh robot jahat. Anda di sini akan mengambil tindakan, menyelinap, dan menyelesaikan beberapa teka-teki.

Ya, ada 10 permainan melarikan diri Android terbaik. Semoga dapat menjadi rujukan bagi anda yang mencari permainan yang serupa. Seronoknya, permainan ini ditawarkan secara percuma di Google Play Store . Sudah tentu dengan akibatnya anda harus bersabar setiap kali iklan muncul.

Sekiranya terganggu, anda boleh menghilangkan iklan ini dengan membeli IAP yang ada di dalam permainan. Oh ya, jika anda mempunyai permainan melarikan diri kegemaran lain di Android, jangan lupa tinggalkan komen di lajur di bawah!

Artikel Berkaitan