Senarai Lengkap Kadar Panggilan Telefon Smartfren Terkini 2020

Keliru mencari pakej telefon Smartfren yang sesuai dengan anda? Dapatkan jawapannya dalam senarai lengkap harga pakej telefon Smartfren dari Jaka!

Aplikasi sembang seperti WhatsApp memang menjadi cara utama untuk kita berkomunikasi tetapi kaedah telefon masih banyak digunakan sehingga kini, geng.

Untuk keadaan kecemasan, telefon masih lebih dipercayai kerana sambungan internet di Indonesia masih tidak sempurna.

Oleh itu, di sini Jaka memutuskan untuk membantu pengguna Smartfren dan membincangkan senarai penuh pakej telefon pintar Smartfren 2020 terbaru!

 • Pakej Telefon Smartfren Bicara Harian
 • Pakej Telefon Tanpa Had Smartfren Super 4G
 • Pakej Panggilan Smartfren SmartPlan
 • Senarai Harga Pakej Panggilan Smartfren Lengkap

  Dengan menggunakan teknologi VoLTE (Voice over LTE) , Smartfren boleh dikatakan kualiti telefon terbaik di antara operator di Indonesia, geng.

  Selagi telefon bimbit 4G murah yang anda gunakan menyokong ciri ini, suara panggilan masuk ke telefon bimbit anda dijamin dapat didengar dengan lebih jelas .

  Untuk menampung teknologi ini, pengendali ini telah menyediakan senarai lengkap pakej telefon Smartfren yang akan selesai sepenuhnya di sini!

  Di samping itu, semua pakej yang dibincangkan oleh Jaka di sini boleh diaktifkan secara langsung pada aplikasi MySmartfren yang boleh anda muat turun melalui pautan di bawah.

  Produktiviti Aplikasi Smartfren MUAT TURUN

  1. Pakej Sembang Telefon Smartfren SmartNgphone

  Pakej telefon utama yang ditawarkan oleh Smartfren adalah pakej sembang SmartNg yang boleh digunakan untuk pengguna prabayar dan pascabayar, geng.

  Pakej panggilan Smartfren ke operator lain terdiri daripada pakej 3 hari , pakej 15 hari , dan pakej 30 hari bergantung pada keperluan anda.

  Selain kuota telefon, pelanggan pakej ini juga mendapat kuota SMS dan kuota internet sebagai bonus tambahan!

  Pastikan anda mempunyai kredit yang mencukupi melalui pemeriksaan denyut Smartfren sebelum membeli pakej telefon Smartfren berikut.

  Pakej Berbual SmartNgButiran Pakej
  Sembang Hari 3 Pintar Harga: IDR 5,000


  Tempoh Sah 3 Hari

  Sembang 15 Hari SmartN Harga: Rp10,000


  Tempoh Kesahan 15 Hari

  Sembang 30 Hari SmartN Harga: IDR 35,000


  Tempoh Sah 30 Hari

  2. Pakej Telefon Bicara Harian Smartfren

  Bagi mereka yang terperangkap, Smartfren juga menyediakan Pakej Bicara Harian yang sah selama 24 jam dengan harga hanya Rp 2 ribu, geng!

  Malangnya, pakej ini hanya digunakan untuk nombor Smartfren yang lain dan tidak sesuai untuk anda yang mencari pakej telefon Smartfren untuk semua pengendali.

  Pakej Ceramah HarianButiran Pakej
  Ceramah Harian 1 Hari Harga: Rp.2000


  Tempoh Sah 1 Hari

  3. Pakej Panggilan Smartfren Super 4G tanpa had

  Walaupun Super 4G Unlimited sebenarnya adalah pakej internet, pelanggan pakej internet ini juga mendapat bonus kuota panggilan, geng!

  Malangnya, kuota panggilan ini hanya untuk rakan smartfren nombor dan bukan untuk anda yang mencari pakej panggilan Smartfren ke talian tetap anda.

  Bermula dari harga hanya Rp 9 ribu, Anda dapat menggunakan internet sesuai dengan keinginan anda tanpa harus sering memeriksa kuota Smartfren anda.

  Pakej Super 4G Tanpa HadButiran Pakej
  Super 4G Tanpa Had 9 Ribu Harga: Rp9,000


  Tempoh Sah 1 hari

  Super 4G Tanpa Had 20 Ribu Harga: Rp 20,000


  Tempoh Sah 5 hari

  Super 4G Tanpa Had 50 Ribu Harga: IDR 50,000


  Tempoh Sah 28 hari

  Super 4G Tanpa Had 75 Ribu Harga: IDR 75,000


  Tempoh Sah 28 hari

  Super 4G Tanpa Had 100 Ribu Harga: Rp 100,000


  Tempoh Sah 28 hari

  4. Pakej Panggilan Smartfren SmartPlan

  Sebagai tambahan kepada pakej standard, Smartfren juga menawarkan perkhidmatan SmartPlan di mana pelanggan dapat menetapkan kuota perkhidmatan seperti yang mereka mahukan, geng.

  Dalam perkhidmatan ini, pengguna diberi peruntukan beberapa unit di mana setiap unit dapat digunakan untuk kuota 1GB , kuota panggilan 10 menit , atau kuota 100 SMS .

  Sebagai tambahan kepada pilihan kuota di atas, pengguna juga mendapat bonus panggilan tanpa had ke nombor Smartfren, geng!

  Memang, harganya agak lebih mahal daripada pakej lain, tetapi masih perlu dicadangkan sebagai pakej panggilan Smartfren untuk semua pengendali.

  Pakej SmartPlanButiran Pakej
  SmartPlan 50 ribu Harga: IDR 50,000


  Tempoh Sah 30 Hari

  SmartPlan 60 ribu Harga: IDR 60,000


  Tempoh Sah 30 Hari

  SmartPlan 75 ribu Harga: IDR 75,000


  Tempoh Sah 30 Hari

  SmartPlan 100 ribu Harga: Rp 100,000


  Tempoh Sah 30 Hari

  SmartPlan 150 ribu Harga: Rp150,000


  Tempoh Sah 30 Hari

  SmartPlan 200 ribu Harga: Rp.200,000


  Tempoh Sah 30 Hari

  Maksudnya, geng, senarai lengkap pakej telefon pintar Smartfren 2020 terbaru dari Jaka. Anda juga boleh memeriksa semua pakej di atas secara langsung pada aplikasi MySmartfren.

  Sebagai tambahan kepada pakej telefon, aplikasi multifungsi juga dapat digunakan untuk memeriksa senarai harga pakej internet Smartfren secara lengkap, geng!

  Adakah anda masih mempunyai beberapa panggilan telefon? Pakej telefon Smartfren mana yang paling menarik minat anda? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai Pakej Panggilan atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan