5 Mesti memasang perisian untuk memainkan permainan yang lebih menarik di PC

Ingin lebih menarik ketika bermain permainan PC? Sekiranya demikian, anda harus membaca artikel Jaka berikut. Kerana kali ini Jaka akan membincangkan 5 perisian yang harus anda pasang sebelum bermain permainan PC. Lihat di JalanTikus sahaja!

Bermain permainan PC memang sangat menyeronokkan. Terutama sekarang bahawa grafik yang ditunjukkan oleh permainan PC benar-benar kelihatan sangat nyata . Pasti akan lebih menggembirakan ketika kita bermain, bersendirian atau bersama rakan.

Namun, adakah anda pasti berasa seronok? Adakah anda ingin menjadi lebih menarik atau tidak? Sekiranya demikian, anda harus membaca artikel Jaka berikut. Kerana kali ini Jaka akan membincangkan 5 perisian yang harus anda pasang sebelum bermain permainan PC.

BACA JUGA
  • 4 Fakta Unik dari Nvidia dan AMD Yang Anda Pasti Tidak Tahu!
  • JAUH! NVIDIA VGA yang canggih ini lebih mahal daripada Ninja 250
  • Abis Murah! Nvidia GeForce GTX 1080 Hanya Dijual 7 Juta

Berikut adalah 5 perisian yang harus anda pasang sebelum bermain permainan PC

Memainkan permainan PC seperti Crysis, Counter Strike atau Quantum Break sememangnya sangat menggembirakan. Namun, untuk menjadikan pengalaman permainan anda lebih menarik, anda harus mencuba 5 perisian berikut .

1. Razer Game Booster dan Razer Surround

Sumber gambar: Foto: Razer

Yang pertama adalah Razer perisian , Razer Game Booster dan Razer Surround. Untuk Razer Game Booster, namanya jelas, perisian ini berfungsi untuk memaksimumkan prestasi perkakasan PC anda. Tujuan memaksimumkan dirinya adalah untuk meminimumkan terjadinya FPS ketinggalan atau patah atau rendah.

Selanjutnya, untuk Razer Surround adalah fungsi untuk mensimulasikan output suara PC anda ke Surround 7.1, atau bahasa teknologi yang sejuk adalah Virtual Surround 7.1 . Dengan menggunakan perisian ini, suara yang dihasilkan oleh PC anda akan menjadi lebih nyata.

2. MSI Afterburner

Sumber gambar: Foto: MSI

Perisian kedua yang mesti anda pasang ialah MSI Afterburner . Perisian MSI ini pada dasarnya bertujuan untuk kad VGA jenama MSI. Tetapi anda boleh menggunakannya untuk semua jenis kad VGA. Cuma ciri itu tidak semaksimum ketika anda menggunakan kad VGA berjenama MSI.

Walaupun tidak optimum, anda tidak perlu risau. Kerana ciri yang anda perlukan masih boleh digunakan. Ciri-ciri ini termasuk untuk memantau suhu PC anda, memantau nilai FPS, memantau penggunaan memori, dan lain-lain.

3. Pengalaman Geforce Atau Raptr

Tambahan pula, perisian yang mesti anda pasang dibuat sendiri oleh vendor VGA. Sekiranya anda menggunakan Nvidia , anda boleh memuat turun dan memasang Geforce Experience . Tetapi jika anda menggunakan AMD , anda boleh memuat turun dan memasang Raptr.

Sumber gambar: Foto: Geforce

Biasanya perkara biasa apabila anda memasang pemacu untuk kad grafik, perisian ini akan dipasang secara automatik. Tetapi tidak mustahil anda enggan memasang, atau anda memasang pemacu dari pihak ketiga , sehingga perisian seperti Nvidia Geforce Experience atau Raptr tidak dipasang.

Sumber gambar: Foto: Raptr

Mengapa permohonan ini wajib? Kerana aplikasi ini akan memudahkan untuk menentukan konfigurasi permainan yang sesuai dengan perkakasan PC anda. Ternyata tidak ada perkara seperti intro permainan tetapi rosak kerana konfigurasi permainan yang salah. Kerana biasanya ketika kita intro tidak dapat melakukan pengaturan .

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti NVIDIA Corporation

4. Berkedut

Sumber gambar: Foto: Twitch

Seterusnya adalah Twitch . Dengan menggunakan perkhidmatan Twitch ini, anda dapat berkongsi permainan dalam masa nyata dengan semua rakan anda. Jadi tidak lagi bermain sendirian dengan kesunyian, kerana rakan anda kini dapat menonton dan memberi komen.

5. Papan Kekunci Panas

Sumber foto: Foto: Semuanya USB

Seterusnya adalah Papan Kekunci Panas , aplikasi yang dapat menyulap papan kekunci biasa anda sehingga mempunyai kemampuan kunci makro seperti pada papan kekunci permainan. Sudah tentu ini menjadikan anda lebih kompetitif dalam bermain permainan. Lebih-lebih lagi, permainan dalam talian yang memerlukan kelebihan daya saing dalam permainan.

Sekiranya anda keliru dengan caranya, anda boleh mengikuti cara Jaka melalui artikel berikut .

LIHAT ARTIKEL

Nah, itu hanya 5 perisian yang harus anda pasang sebelum bermain permainan PC. Apa pendapat anda mengenai perisian tersebut? Mana yang paling sejuk? Tinggalkan pendapat anda di ruangan komen!

Sepanduk: Kertas Dinding Gua

Artikel Berkaitan