5 Aplikasi Android Semak Kredit dan Kuota untuk 3, Axis, XL, Indosat, Telkomsel

Telkomsel, 3 (Tri), Axis, XL, dan Indosat telah menyiapkan aplikasi yang dapat digunakan untuk memeriksa jumlah nadi, kuota internet dan bahkan mencari paket promo. Periksa aplikasi pembekal anda di sini.

Bagi pengguna gajet pastinya tidak dapat dipisahkan dengan nama nadi dan Internet , dua perkara ini telah menjadi keperluan penting di era moden ini. Kerana keperluan ini, setiap penyedia telah menyediakan aplikasi untuk memeriksa kuota kredit dan internet. Selain memeriksa jumlah pulsa dan kuota data, aplikasi ini juga dapat digunakan untuk memantau paket tertentu dengan harga promo.

Sekiranya anda pengguna perkhidmatan dari Telkomsel, 3 (Tri), Axis, XL, dan Indosat, sekarang penyedia ini telah menyiapkan aplikasi yang dapat digunakan untuk memeriksa jumlah denyut nadi dan kuota Internet, tetapi aplikasi ini juga dapat digunakan untuk mencari paket promo yang biasanya diberikan pada masa-masa tertentu.

BACA JUGA
  • Senarai Harga Pakej Internet XL 3G / 4G Terbaru 2020, Tanpa Had Murah dan Meriah!

5 Aplikasi Android Semak Kredit dan Kuota untuk 3, Axis, XL, Indosat, Telkomsel

1. BimaTri - Kredit Cek 3

Tiga atau biasa disebut Tri adalah penyedia yang sangat rajin menyediakan pakej Internet dengan harga murah. Oleh itu, Tri telah menyediakan aplikasi cek 3 kredit yang bertujuan untuk memudahkan pelanggannya. Dengan aplikasi cek kredit 3 yang disebut BimaTri , pelanggan setia Tri akan mendapat faedah seperti kemudahan dalam maklumat seperti data kad, jumlah denyutan, jumlah kuota yang tersisa, bonus yang berlaku, tempoh akses paket data, dan jenis paket yang tersedia. Anda juga boleh membeli pakej secara langsung atau menggunakan menu kandungan baucar jika anda sebelumnya telah membeli pakej dalam bentuk baucar.

Aplikasi Produktiviti PT Hutchison 3 Indonesia DOWNLOAD

2. MyCare - Semak Kredit Indosat

Aplikasi pemeriksaan kredit Indosat , MyCare sangat berguna dan dapat digunakan untuk memeriksa pelbagai maklumat. Maklumat tersebut merangkumi jumlah denyutan dan tempoh sah, jenis pakej dan tempoh sah, bonus, sejarah penggunaan pakej, membeli kredit dan pakej secara langsung dari aplikasi, maklumat promo yang berlaku sekarang, kod PIN dan maklumat PUK. Menu kandungan baucar juga tersedia untuk perkhidmatan DompetKu , Kad Kredit , Kad Debit , dan baucar lain yang sah.

Aplikasi Produktiviti Indosat DOWNLOAD

3. Axis Net - Periksa Kredit Paksi

Aplikasi ini bertujuan untuk pengguna setia perkhidmatan Axis . Fungsi aplikasi Axis Net adalah sama dengan aplikasi yang dibahas sebelumnya, tetapi aplikasi Axis Net mempunyai lebih banyak ciri yang dibuat khusus untuk merosakkan pelanggan setia.

Produktiviti Aplikasi PT AXIS Telekom Indonesia DOWNLOAD

4. MyXL - Periksa Kredit XL

Aplikasi ini untuk pelanggan setia perkhidmatan XL juga mempunyai ciri-ciri yang tidak kurang hebatnya dengan aplikasi pemeriksaan kredit sebelumnya. Namun, nampaknya aplikasi MyXL tidak mempunyai menu yang menyediakan pakej dengan harga promo. Anda hanya akan disajikan dengan menu untuk melihat pakej yang dibeli oleh banyak pelanggan.

Produktiviti Apl PT XL Axiata Tbk MUAT TURUN

5. MyTelkomsel - Periksa Baucar Telkomsel

Aplikasi MyTelkomsel ditujukan untuk pelanggan setia perkhidmatan Telkomsel seperti HALO Card, simPATI, US card , dan Loop . Ciri menarik yang diperoleh dari aplikasi pemeriksaan kredit Telkomsel ini adalah kemudahan mencari maklumat mengenai pakej hiburan, Internet, telefon dan SMS. Aplikasi ini juga memberi kemudahan untuk menambah pulsa yang lebih praktikal menggunakan perkhidmatan TCASH, kad kredit dan kad debit. Menebus ganjaran juga boleh dilakukan secara langsung di menu Telkomsel POINTS dan maklumat penting lain boleh didapati dalam aplikasi ini seperti bil, pulsa, dan maklumat pakej yang ditawarkan pada masa ini.

Telkomsel DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

Itulah 5 aplikasi Android untuk memeriksa kredit dan kuota yang dapat digunakan untuk setiap penyedia. Lima aplikasi tersebut sengaja dibuat untuk memberi kemudahan kepada pelanggan yang menggunakan Android. Sekarang anda akan mengetahui pakej promo yang disediakan oleh penyedia pilihan anda dengan betul!

Artikel Berkaitan