7 Permainan Android MOBA yang dijalankan dengan RAM HP 1GB, Dijamin Tanpa Kelewatan!

Dalam bermain MOBA, prestasi HP sangat penting, geng! Di sini, Jaka ingin berkongsi 7 permainan Android MOBA semasa pada RAM 1GB.

Sebagai genre permainan yang dirancang untuk persaingan, jangan terkejut, geng, jika arena pertempuran dalam talian berbilang pemain (MOBA) menjadi sangat popular.

Dan MOBA tidak hanya popular di kalangan pemain sahaja kerana banyak rakan sekerja Jaka yang sebenarnya jarang bermain permainan video tergoda dengan genre ini.

Selain itu, elemen kompetitif dalam MOBA juga menjadikannya sempurna untuk memasuki e-sukan, geng, yang menjadikan Mobile Legends sebagai pingat di Sukan SEA .

Tetapi elemen persaingan menjadikan prestasi penting, geng, kerana walaupun sedikit kelewatan boleh menjadi sebab kekalahan anda.

 • Vainglory
 • Lagenda Ace
 • Planet Wira
 • Wira legenda
 • Wira SoulCraft
 • Arena Pahlawan
 • 7 Permainan Android MOBA semasa pada RAM HP 1GB

  Untuk memastikan bahawa permainan MOBA dapat dinikmati oleh orang ramai, biasanya permainan genre ini sangat ramah, geng, jika itu masalah spesifikasi.

  Oleh itu, permainan seperti DOTA 2 dan League of Legends dapat dimainkan dengan lancar di komputer kentang.

  Juga pada Android situasinya tidak berbeza, geng, di mana anda tidak memerlukan HP flagsip untuk dapat memainkan beberapa permainan MOBA.

  Nah, di sini Jaka ingin berkongsi 7 permainan MOBA Android yang lancar pada RAM 1GB.

  1. Wira Tertib & Kekacauan

  Permainan dari Gameloft ini mempunyai sejarah sebelas-dua belas dengan DOTA, kumpulan itu. Sekiranya DotA adalah permainan MOBA pertama, permainan ini adalah MOBA pertama pada peranti mudah alih.

  Seperti DotA yang pada awalnya merupakan modifikasi Warcraft III, Heroes of Order & Chaos adalah spin-off dari MMORPG Order & Chaos.

  Yang menarik, geng, Order & Chaos itu sendiri adalah MMORPG untuk peranti mudah alih yang diilhamkan oleh MMORPG PC World of Warcraft yang terkenal.

  Untuk permainan itu sendiri, permainan ini tidak jauh berbeza dengan kebanyakan MOBA dengan 57 wira yang ada dan pilihan antara mod 3v3 dan 5v5.

  PerincianWira Tertib & Kekacauan
  Pemaju Gameloft SE
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 36MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Genre MOBA
  Penarafan 3.7 / 5
  Harga Percuma
  Permainan Strategi Gameloft DOWNLOAD

  2. Vainglory

  Sekiranya Heroes of Order & Chaos terlalu terinspirasi oleh MOBA di PC, Vainglory adalah MOBA yang berjaya disesuaikan dengan peranti mudah alih.

  Tidak seperti lorong 3 standard yang biasa terdapat di DOTA, Vainglory mempunyai peta yang hanya mempunyai 1 lorong .

  Vainglory juga mempunyai fokus pada 3v3 , geng, yang menjadikannya lebih mudah tetapi akan menjadikan beban pasukan anda lebih jelas.

  Malangnya, pelopor MOBA berkualiti ini sekarang agak kurang popular dengan Mobile Legends tetapi boleh menjadi pilihan bagi anda yang mencari MOBA ringan di telefon bimbit.

  PerincianVainglory
  Pemaju Super Evil Megacorp
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 1.37GB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Genre MOBA
  Penarafan 3.9 / 5
  Harga Percuma
  Permainan Strategi Super Evil Megacorp DOWNLOAD

  3. Lagenda Ace

  Ada banyak lagi, geng, pilihan untuk anda yang mahukan MOBA yang mempunyai kelajuan permainan lebih pantas daripada biasa.

  Walaupun mempunyai fokus pada 5v5 dengan 3 lorong, Legend of Ace mempunyai beberapa perbezaan dari MOBA biasa, geng.

  Pertama sekali, hanya ada 7 menara, berbeza dengan 10 yang terdapat di kebanyakan MOBA dan kemahiran utama dalam permainan ini dapat digunakan secara langsung dari geng tahap 1.

  Sebagai tambahan, bukannya item, Legend of Ace menggunakan sistem kad yang diperoleh secara automatik ketika naik level yang menjadikan permainan ini memiliki jangka waktu yang lebih pendek untuk satu sesi.

  PerincianLagenda Ace
  Pemaju Tekonologi Funcube
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 485MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre MOBA
  Penarafan 4.1 / 5
  Harga Percuma
  DOWNLOAD Permainan

  4. Planet Wira

  Sekiranya anda pernah mencuba Vainglory dan merasakan permainannya masih terlalu rumit, anda harus mencuba Planet of Heroes , geng.

  Seperti Vainglory, Planet of Heroes mempunyai fokus pada pertempuran 3v3 dengan satu jalur tetapi perbezaannya adalah Planet of Heroes tidak mempunyai barang , geng.

  Dalam permainan ini juga tidak ada sistem pengalaman individu di mana satu pasukan hanya memiliki satu bar pengalaman sehingga anda harus menjamin bahawa tidak ada beban pada pasukan Anda.

  Untuk rekod, permainan ini juga mempunyai mod pemain tunggal untuk anda yang tidak mempunyai rakan bermain yang boleh digunakan untuk mengisi masa, geng.

  PerincianPlanet Wira
  Pemaju My.com BV
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 365MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre MOBA
  Penarafan 3.0 / 5
  Harga Percuma
  DOWNLOAD Permainan

  5. Wira legenda

  Sekiranya permainan yang satu ini unik, geng, kerana fokusnya bukan pada berbilang pemain tetapi pada kempen pemain tunggal , geng.

  Dalam kempen singleplayer, anda bukan sahaja mengawal 1 wira, geng, tetapi anda juga boleh berpindah dari 3 wira yang ada.

  Sebenarnya, sebenarnya, tidak ada cerita khas, geng, dalam kempen pemain tunggal ini tetapi anda diberi banyak tahap yang harus anda selesaikan.

  PerincianWira legenda
  Pemaju Solaris Mudah Alih
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 71MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Genre MOBA
  Penarafan 4.3 / 5
  Harga Percuma
  Permainan Strategi Monstro DOWNLOAD

  6. Wira SoulCraft

  Nah, geng, permainan ini mirip dengan Heroes of Order & Chaos kerana ia adalah spin-off dari permainan lain, Android RPG SoulCraft yang ringan.

  Pada mulanya, geng, permainan ini mempunyai sistem yang unik di mana anda hanya boleh memilih antara mod 2v2 atau 4v4 ‚Äč‚Äčtetapi sekarang ia berubah menjadi 3v3 dan 5v5.

  Di samping itu, Heroes of SoulCraft juga unik kerana di sini setiap wira dapat berubah menjadi bentuk yang lebih kuat ketika menggunakan kemahiran utama mereka.

  PerincianHeroes of SoulCraft - MOBA
  Pemaju MobileBits GmbH
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 48MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre MOBA
  Penarafan 3.6 / 5
  Harga Percuma
  DOWNLOAD Permainan Strategi

  7. Arena Pahlawan

  Dari semua permainan MOBA yang telah cuba dimainkan oleh Jaka, hampir semuanya agak sukar bagi pemain, geng baru, kerana terdapat banyak variasi pahlawan, kemahiran, dan item untuk dipelajari.

  Nah, jika Heroes Arena unik kerana mereka mempunyai tutorial yang bertujuan untuk membantu proses pembelajaran pemain baru.

  Tutorialnya memang asas, geng, dan pada akhirnya anda masih harus mempelajarinya sendiri tetapi permainan ini lebih mesra daripada MOBA yang lain.

  Di samping itu, Heroes Arena mempunyai mod 5v5 yang unik dengan 1 lorong , geng, yang boleh menjadi pilihan jika anda hanya ingin menonton rusuhan.

  PerincianArena Pahlawan
  Pemaju uCool
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 99MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Genre MOBA
  Penarafan 3.8 / 5
  Harga Percuma
  DOWNLOAD Permainan

  Iaitu, geng, senarai 7 permainan MOBA Android yang berjalan lancar pada RAM 1GB. Permainan ini mungkin tidak sesenang Mobile Legends , geng, tetapi masih menarik untuk dimainkan.

  Selain itu, geng, beberapa ketika yang lalu, Riot Games juga telah mengumumkan bahawa mereka akan membawa League of Legends ke dalam dunia mudah alih, geng!

  Bagaimana, geng, adakah anda berfikir tentang permainan di atas? Adakah anda mempunyai cadangan untuk permainan Android MOBA ringan yang lain? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan