Cara Mengetahui Pengikut Instagram Dengan Mudah dan Tepat

Sering kesal melihat jumlah pengikut yang tiba-tiba berkurang? Ingin tahu? Inilah cara untuk mengetahui siapa yang berhenti mengikuti Instagram kami.

Sebagai media sosial, Instagram membolehkan pengguna berinteraksi dalam bentuk saling mengikuti, seperti foto Instagram, untuk cerita yang tidak dapat ditanggapi. Instagram juga dilengkapi dengan fitur Push Notification supaya anda tidak melewatkan saat-saat menarik.

Malangnya, Instagram tidak diberi pemberitahuan jika seseorang tidak mengikut kami. Atas sebab ini, Jaka akan berkongsi petua bagaimana mengetahui siapa yang berhenti mengikuti Instagram kami.

BACA JUGA
  • 5 Cara Membuat Perniagaan di Instagram Lebih Mudah!
  • Cara Memuat turun Foto dan Video di Cerita Instagram
  • Cara Mengubah Paparan Facebook, WhatsApp, dan Instagram di Android tanpa pengekodan

Bagaimana Mengetahui Siapa yang Berhenti Ikut Instagram

Biasanya terdapat banyak orang yang sengaja mengikuti orang lain, tetapi setelah mereka diikuti dan jumlah pengikutnya bertambah, mereka tidak mengikuti kita. Kesal dia lagi, dia masih dalam senarai Mengikuti kami jika kami tidak terperangkap. Oleh itu, mari kita ketahui bagaimana mengetahui siapa yang berhenti mengikuti Instagram kami di bawah.

Cara Mengetahui Pengikut Instagram dengan Instafollow untuk Instagram

Oleh kerana Instagram tidak memberikan makluman mengenai siapa yang tidak mengikuti kami, kami mesti bergantung pada aplikasi lain untuk mendapatkan bantuan. Cara untuk mengetahui orang yang berhenti mengikuti Instagram adalah:

Aplikasi Sosial & Pemesejan INNOVATTY, LLC DOWNLOAD
  • Pasang aplikasi InstaFollow untuk Instagram . Saiz failnya kecil, tidak sampai 1MB, jadi anda tidak perlu bimbang tentang pelanggaran kuota internet anda.
  • Setelah dipasang, jalankan aplikasi InstaFollow untuk Instagram. Kemudian log masuk dengan akaun Instagram anda.
  • Sekiranya berjaya masuk, klik pada profil Instagram anda. Di sini anda boleh mula memeriksa keseluruhan analisis data akaun Instagram anda.

Adapun yang bisa kamu lihat di data analisis InstaFollow for Instagram yaitu: 1. Engagement: Untuk melihat performa akun Instagram kamu. 2. User Insight: Untuk melihat kebiasaan akun Instagram orang yang ada di timeline milikmu. 3. Blockers: Untuk mengetahui siapa yang nge-block akun Instagram kamu. 4. Gained Followers: Untuk mengetahui jumlah dan siapa saja Followers baru di Instagram kamu. 5. Lost Followers: Untuk mengetahui jumlah dan siapa saja yang unfollow Instagram kamu.

Semakin kerap anda menggunakan Instagram, semakin tepat data yang dihasilkan oleh aplikasi InstaFollow untuk Instagram. Aplikasi ini akan dapat anda gunakan untuk mengetahui siapa Pengikut yang sering memberi komen tetapi tidak pernah memberikan hati, atau sering memberi hati tetapi tidak pernah memberi komen. Hebat, bukan?

Bagaimana Mengetahui Unfollowers Instagram dengan Unfollow untuk Instagram

Sebagai tambahan kepada aplikasi di atas, aplikasi lain yang boleh anda harapkan sebagai cara untuk mengetahui pengikut-pengikut Instagram anda adalah Berhenti Ikut untuk Instagram. Berikut adalah langkah-langkah untuk menggunakan aplikasi:

MUAT TURUN Apl
  • Pasang aplikasi Berhenti Ikut untuk Instagram di Play Store atau muat turun secara langsung aplikasi di atas. Setelah dipasang, anda boleh log akaun ini terus kepada anda. Setelah log masuk, ini adalah bagaimana akaun Instagram anda akan kelihatan dalam aplikasi.
  • Untuk mengetahui siapa yang berhenti mengikuti Instagram anda, anda boleh memuat semula ikon di kanan atas (dalam bulatan merah). Kemudian proses pengimbasan yang berguna untuk mengemas kini data berikut dan pengikut anda akan bermula.
  • Setelah proses pengimbasan selesai, pilih menu Tanpa Pengikut untuk melihat Instagram yang tidak diikuti, alias rakan anda yang tidak mengikuti. Nama rakan anda yang tidak diikuti akan muncul dalam senarai dengan serta-merta.
  • Bukan hanya satu atau dua, nampaknya anda menjumpai banyak rakan yang tidak mengikut anda? Aplikasi ini mempunyai ciri yang dapat membantu anda berhenti mengikuti banyak orang sekaligus. Anda melakukannya dengan mengklik TIDAK MENGATASI 50 PENGGUNA di bahagian kanan bawah skrin.

Itulah beberapa cara untuk mengetahui pengguna yang tidak mengikuti Instagram dengan mudah dan disertakan dengan data yang tepat. Sekarang anda tidak perlu penasaran atau kecewa apabila melihat jumlah pengikut anda semakin berkurang. Anda boleh segera mengetahui dan memutuskan untuk segera 'mengeksekusi' dengan berhenti mengikuti, atau bertanya terus kepada orang itu dengan baik. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan