Cara Merakam Video Dengan Senyap Tanpa Membuka Aplikasi Kamera di Android

Inilah Cara Merakam Video Dengan Senyap Tanpa Membuka Aplikasi Kamera di Telefon Android. Sangat sesuai untuk anda yang ingin merakam tarikh tanpa terperangkap.

Beberapa waktu yang lalu, Jaka telah membuat artikel dengan judul: Cara Mengambil Foto secara Diam-diam Tanpa Membuka Aplikasi Kamera di Telefon Android . Nampaknya, bukan sekadar gambar. Anda juga boleh merakam video secara rahsia tanpa terperangkap. Kaedah ini sangat berguna bagi anda yang menjalankan siasatan rahsia, misalnya dalam misi rakaman video anda. Inilah Cara Merakam Video Dengan Senyap Tanpa Membuka Aplikasi Kamera di Android .

Aplikasi yang digunakan dalam petua kali ini sama seperti sebelumnya. Yaitu Kamera Pantas - Kamera Tersembunyi . Ternyata aplikasi itu bukan sahaja dapat mengambil gambar tersembunyi. Dalam kemas kini terbarunya, aplikasi Quick Camera - Hidden Camera juga menambah ciri rakaman video alias rakaman video. Adakah anda ingin tahu cara menggunakannya? Periksa dengan teliti cara di bawah, ya!

BACA JUGA
 • Cara Mengambil Foto Dengan Senyap Tanpa Membuka Aplikasi Kamera di Telefon Android
 • 5 Aplikasi Terbaik untuk Membuat Video Selang Masa dengan Android Anda
 • 6 Perkara Hebat yang Tidak Boleh Anda Lakukan pada Kamera 360 Versi Lama

Cara Merakam Video Dengan Senyap Tanpa Membuka Aplikasi Kamera di Android

Muat turun Aplikasi Kamera Pantas - Kamera Tersembunyi

Sekiranya anda tidak memasang aplikasi Kamera Pantas - Kamera Tersembunyi di telefon pintar anda , sila muat turun dan pasang terlebih dahulu melalui pautan di bawah.

Kimcy929 Aplikasi Foto & Pengimejan DOWNLOAD

Cara menggunakan Aplikasi Kamera Pantas - Kamera Tersembunyi

 • Pertama, buka aplikasi Quick Camera pada telefon pintar anda.
 • Anda boleh melakukan beberapa tetapan di bahagian "Tetapan" .
 • Contohnya mengatur penggunaan kamera depan dan belakang, atau tetapan resolusi kamera.
 • Setelah selesai, anda boleh mengambil gambar secara diam-diam hanya menggunakan butang "Perekam Video" yang muncul sebagai salah satu ikon dalam senarai aplikasi Android anda.
 • Kata-kata "Mula Rakam Video" akan muncul, menunjukkan bahawa rakaman video telah dimulakan.
 • Setelah merakam, klik butang "Perakam Video" sekali lagi , kemudian "Berhenti Merakam Video" akan muncul, menunjukkan rakaman video telah selesai.
 • Anda juga boleh meletakkan butang "Perakam Video" di skrin utama anda.

Lihat Rakaman Video

 • Untuk melihat hasil video, anda dapat membuka aplikasi Kamera Pantas , kemudian klik "Galeri" .
 • Pilih video untuk ditonton.

Itulah Cara Merakam Video Dengan Senyap Tanpa Membuka Aplikasi Kamera di Telefon Android . Betul senang kan? Dengan menggunakan aplikasi ini, tidak ada yang akan mengetahui bahawa anda merakam video. Oleh itu, anda boleh merakam video apa pun dengan telefon pintar Android anda secara bebas. Sekiranya anda mempunyai maklumat lain mengenai cara merakam video secara diam-diam di Android, sila tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan