5 Cara Berkesan untuk Memperkukuhkan Isyarat 3G atau HSDPA Lemah

Bagi anda yang sering dihalang oleh masalah isyarat 3G atau HSDPA yang lemah, sudah tentu kaedah ini akan sangat membantu anda dalam mengatasi masalah tersebut.

Tabiat hidup masyarakat Indonesia hanya 3, iaitu Makan , Minum dan Internet . Tetapi masalahnya adalah, tidak semua wilayah memiliki liputan isyarat yang baik. Apa itu telefon pintar, tetapi tidak ada isyarat, rasanya saya mahu membeli makanan, tetapi saya tidak mempunyai wang.

Terdapat banyak sebab mengapa isyarat di sekitar anda sangat buruk, mulai dari bangunan tinggi hingga pengguna telefon pintar padat di kawasan ini. Namun, Jaka sudah mempunyai penyelesaian untuk anda mendapatkan isyarat 3G atau HSDPA yang kuat walaupun dalam keadaan darurat.

Cara Memperkukuhkan Isyarat 3G atau HSDPA Lemah

Segera Cari Tempat Terbuka

Ruang terbuka adalah penyelesaian yang paling penting jika anda berada dalam keadaan darurat. Kerana, di tempat terbuka, anda boleh mendapatkan isyarat 3G atau HSDPA dengan lancar. Tetapi jangan pergi ke tempat terbuka ketika hujan, telefon pintar akan rosak, kecuali anda menggunakan Sony Xperia Z5 Premium .

Mulakan semula Telefon Pintar anda

Ini adalah kaedah klasik untuk memulihkan isyarat 3G atau HSDPA yang hilang. Kerana dengan menghidupkan semula telefon pintar anda, telefon pintar akan secara automatik berusaha mencari isyarat semula (sekurang-kurangnya sehingga dapat). Kaedah ini terbukti dapat mengembalikan isyarat yang hilang atau lemah.

Jangan Bateri Lemah

Bateri rendah (low-batt) adalah salah satu sebab anda kehilangan isyarat 3G atau HSDPA. Kenapa? kerana telefon pintar memerlukan kekuatan yang cukup besar untuk mencari isyarat ke BTS terdekat. Baca terlebih dahulu Cara Mempercepat Pengisian Bateri .

Turunkan cermin depan

Sekiranya anda kehilangan isyarat 3G atau HSDPA semasa berada di dalam kereta, cuba turunkan setiap gelas dan letakkan telefon pintar anda sedikit di luar, sekurang-kurangnya sehingga penerimaan isyarat berjaya.

Gunakan Penguat Isyarat

Aplikasi untuk Membersihkan & Mengemas Tukang Kreatif Slovak Creative Studio DOWNLOAD

Cara terakhir yang dapat anda gunakan untuk meningkatkan isyarat 3G atau HSDPA pada telefon pintar anda adalah dengan menggunakan aplikasi yang disebut Mobile Network Signal Booster , aplikasi ini akan membersihkan jaringan di sekitarnya secara automatik sehingga jaringan telefon pintar anda lancar.

Artikel Berkaitan