3 Cara Berbual di Facebook Tanpa Memasang Messenger pada Android

Kesal kerana aplikasi Facebook Android meminta anda memuat turun Facebook Messenger sehingga anda dapat membuka mesej? Ikuti kaedah ini untuk mengalahkannya

Facebook yang berkembang pesat tidak pernah berhenti memberikan inovasi demi inovasi barunya. Salah satu inovasi Facebook yang cukup mengganggu adalah Facebook Messenger yang dikhaskan untuk membalas mesej dengan rakan Facebook. Memisahkan fungsi mesej dari aplikasi Facebook benar-benar menyusahkan banyak pengguna Facebook, termasuk Jaka. Nah, kali ini Jaka akan memberi anda 3 cara baru untuk dapat berbual di Facebook tanpa perlu memasang aplikasi Messeger .

BACA JUGA
  • Berbual di Facebook Tanpa Buka Facebook Messenger Android
  • Cara Meretas Orang Terkini Facebook 2020 + Cara Mencegahnya
  • Cara Menyimpan Kuota, RAM dan Penyimpanan Semasa Menggunakan Aplikasi Android Facebook

Messenger memang menawarkan pelbagai ciri, dari ciri pelekat hingga panggilan. Sayangnya aplikasi Messenger ini terkenal kerana menyebabkan bateri boros dan RAM berlebihan. Plus Facebook juga terkenal kerana menyebabkan bateri boros. Tidak menjengkelkan jika anda perlu memasang kedua-duanya sekali gus?

Aplikasi Penyemak Imbas Facebook, Inc. MUAT TURUN

Cara Berbual di Facebook Tanpa Aplikasi Messenger di Android

Bagi anda yang mempunyai ruang simpanan dan RAM yang besar, mungkin tidak masalah jika anda perlu memasang aplikasi Facebook dan Messenger pada masa yang sama. Tetapi apa yang berlaku sekiranya ruang penyimpanan dan RAM biasa-biasa saja? Jadi Jaka memberi anda 3 cara untuk berbual di Facebook tanpa perlu memasang aplikasi Messenger.

1. Menggunakan Facebook Chat Enabler

Untuk dapat berbual di Facebook tanpa memasang Messenger, anda boleh menggunakan Facebook Chat Enabler . Dengan Facebook Chat Enabler, anda boleh mengaktifkan semula ciri sembang di Facebook. Caranya, cukup pasang aplikasi ini, kemudian aktifkan. Sekiranya anda sudah memasang aplikasi Messenger di Android, aplikasi ini akan menghapusnya.

Kerana tab peti masuk dalam aplikasi Facebook terkini telah dipadamkan, jadi ketika anda ingin berbual, anda harus mengklik tanda Messenger. Nanti anda akan diarahkan ke paparan peti masuk. Menariknya, paparan peti masuk ini adalah paparan peti masuk di laman Facebook, jadi boleh dipercayai dan selamat.

Berminat? Muat turun Pemboleh Sembang Facebook di bawah:

Aplikasi Social & Messaging Antares One DOWNLOAD

2. Gunakan Disa

Disa adalah aplikasi Android yang akan mengumpulkan setiap pesan yang masuk ke Android anda dalam satu wadah. Dengan Disa, anda dapat melihat sembang dari WhatsApp, SMS dan sembang Facebook dalam satu aplikasi. Untuk dapat membalas sembang Facebook di Disa, anda tidak perlu memasang aplikasi Messenger. Cukup log masuk dengan akaun Facebook anda, maka anda boleh berbual dengan kenalan Facebook anda secara langsung melalui Disa.

Anda juga boleh menggunakan Disa sebagai aplikasi pengganti untuk WhatsApp dan SMS. Dan sekali lagi penampilan Disa yang segar akan membuatkan anda selesa menggunakannya.

Produktiviti Aplikasi Disa.im DOWNLOAD

3. Gunakan Facebook Lite

Dengan menggunakan Facebook Lite, anda dapat menikmati fitur Facebook sepenuhnya, termasuk fungsi sembang melalui peti masuk. Menariknya, Facebook Lite jauh lebih cekap bateri dan penggunaan RAM berbanding aplikasi Facebook itu sendiri. Ingin tahu bagaimana perbezaan Facebook Facebook daripada Facebook biasa? Cuba baca artikel Cara Menyimpan Kuota, RAM dan Penyimpanan Semasa Menggunakan Aplikasi Android Facebook.

Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN

Dengan menggunakan Facebook Lite, anda akan dapat membalas sembang di Facebook tanpa perlu memasang Messenger secara berasingan. Tambahan lagi, penampilan sembang di Facebook Lite memberi inspirasi kepada Messenger.

Daripada perlu memasang Messenger yang mempunyai ukuran fail yang cukup besar dan juga penggunaan RAM yang tinggi, mengapa tidak mencuba salah satu cara di atas? Kira-kira, kaedah mana yang anda lebih suka? Jaka suka menggunakan Disa, kerana kelihatan segar dan mengumpulkan pelbagai mesej dalam satu aplikasi.

Artikel Berkaitan