10 Laman SSH Percuma dan Cara Membuat Akaun Premium SSH Anda Sendiri

Agar tidak mencari akaun SSH secara berterusan, anda boleh membuat akaun premium ssh percuma dengan cara berikut.

SSH (Secure Shell) adalah protokol rangkaian untuk membolehkan pertukaran data melalui saluran selamat antara dua peranti rangkaian.

SSH adalah versi pengembangan Telnet dengan tahap keamanan yang jauh lebih baik, kerana setiap pertukaran data menggunakan SSH akan melalui proses enkripsi.

Sebilangan besar orang yang menggunakan SSH mendapatkan akaun mereka dengan membeli dari penjual atau mencari blog yang menyediakan akaun SSH percuma setiap hari.

Agar tidak terus mencari akaun SSH, Jaka akan memberi jalan untuk anda membuat akaun SSH anda sendiri secara percuma dan tentunya dengan kelajuan tinggi dan stabil.

 • SSHKit
 • FullSSH
 • Cara Membuat Akaun SSH Percuma
 • Laman web yang disyorkan untuk membuat Premium Percuma SSH yang lain
 • Laman SSH Percuma dan Terbaik yang Disyorkan pada tahun 2020

  Terdapat beberapa laman web penyedia perkhidmatan SSH percuma yang boleh anda gunakan pada masa ini, dan dari banyak akaun penyedia laman web JH SSH telah menyusun 10 yang terbaik .

  Cara membuat SSH di laman web cadangan Jaka agak mudah, dan ada di antaranya yang membolehkan anda mengakses laman web mereka tanpa perlu mendaftar terlebih dahulu.

  Kelajuan laman web untuk membuat SSH juga sangat baik juga menyediakan akses lebar jalur tanpa had, walaupun mereka menyediakan perkhidmatan yang percuma.

  Laman penyedia perkhidmatan SSH percuma ini banyak digunakan di seluruh dunia. Tanpa berlengah lagi, berikut adalah beberapa laman web untuk membuat akaun SSH percuma terbaik yang boleh anda akses sekarang.

  1. FastSSH

  Cadangan laman web pertama untuk penyedia perkhidmatan SSH percuma ialah FastSSH (//fastssh.com/). Laman web ini menyediakan pelayan SSH di 6 wilayah di seluruh dunia yang boleh anda akses secara percuma.

  Anda boleh membuat akaun SSH untuk mendapatkan akses ke pelayan Asia, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, Afrika dan Oceania . Di setiap wilayah ini ada sejumlah negara yang dapat dipilih.

  Di laman web ini, anda boleh membuat akaun SSH percuma setiap hari, dengan had maksimum 3 akaun setiap hari. Apa khabar, geng? Sangat keren, bukankah perkhidmatan laman web percuma ini?

  2. SSHKit

  Laman SSH percuma seterusnya yang disyorkan oleh Jaka adalah SSHKit (//sshkit.com/). Laman web yang satu ini membahagikan perkhidmatan mereka kepada 3 wilayah utama iaitu Asia, Amerika Utara dan Eropah .

  Di SSHKit anda boleh membuat akaun percuma yang akan sah selama 30 hari , dan anda boleh memperbaharuinya pada bila-bila masa.

  Walaupun percuma, anda mendapat perkhidmatan lebar jalur tanpa had tanpa sekatan pada pelayan mereka yang didakwa mempunyai kelajuan dan fungsi yang sangat baik.

  3. FullSSH

  Cadangan laman SSH percuma seterusnya dari Jaka ialah FullSSH (//fullssh.com/). Laman web ini menyediakan perkhidmatan SSH percuma di pelayan premium.

  Terdapat banyak pelayan yang boleh anda gunakan secara percuma di laman web ini, dan kelajuan sambungan setiap pelayan yang ada cukup baik.

  Untuk mengakses perkhidmatan percuma dari laman web ini, anda mesti membuat akaun SSH terlebih dahulu dengan memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda .

  Cara Membuat Akaun SSH Percuma

  Setiap laman web penyedia perkhidmatan SSH percuma menggunakan cara yang sedikit berbeza untuk membuat akaun di laman web mereka, tetapi kebanyakan menggunakan corak yang sama .

  Oleh itu, kali ini Jaka akan memberikan contoh bagaimana membuat akaun SSH di salah satu laman web yang disyorkan oleh Jaka.

  Berikut adalah beberapa langkah mudah yang perlu anda ambil untuk mendapatkan akses ke akaun SSH percuma di laman web hostingnya.

  • Langkah 1 - Pergi ke salah satu laman web penyedia pembuatan akaun SSH. Di sini Jaka menggunakan //fastssh.com/ sebagai contoh, dan pilih salah satu kawasan yang tersedia.
  • Langkah 2 - Setelah memilih salah satu kawasan yang ingin anda gunakan, pilih negara tempat pelayan berada. Di sini Jaka memilih pelayan di Singapura .
  • Langkah 3 - Sekiranya anda memilih negara tempat pelayan berada, pilih pelayan yang masih tersedia untuk digunakan. Pelayan penuh dilabelkan dengan label LENGKAP merah, dan selebihnya masih boleh digunakan.
  • Langkah 4 - Setelah memilih pelayan yang masih ada, anda akan diarahkan ke halaman pembuatan akaun. Tatal ke bawah untuk memasukkan nama pengguna dan kata laluan.
  • Langkah 5 - Anda akan melihat maklumat akaun SSH yang telah anda buat, dan maklumat mengenai port IP dan SSH di bahagian atas laman web ini.

  SSH Server Singapore adalah pelayan yang paling diburu , selain sambungan pantas lebih stabil daripada biasa. Walau bagaimanapun, hanya beberapa akaun setiap pelayan yang dibuat setiap hari.

  Jangan risau, pelayan akan menetapkan semula akaun pada pukul 00.01 pagi , jadi anda masih boleh membuatnya jika kuota belum dipenuhi. Semoga berjaya!

  Laman web yang disyorkan untuk membuat Premium Percuma SSH yang lain

  Sebagai tambahan kepada 3 laman web yang dibincangkan Jaka sebelum ini, terdapat banyak laman web SSH percuma lain yang boleh anda cuba dan gunakan.

  Sama seperti laman web yang sebelumnya disyorkan oleh Jaka, laman web ini menyediakan perkhidmatan mereka secara percuma kepada penggunanya di seluruh dunia.

  Jaka telah mengumpulkan 10 laman SSH terbaik yang tersedia pada tahun 2020 . Jalur laman web ini dipilih oleh Jaka kerana kemudahan akses yang ditawarkan serta kelajuan sambungan pelayan yang baik di sebalik perkhidmatan percuma mereka.

  Berikut adalah senarai laman SSH percuma lain yang dapat anda manfaatkan pada tahun 2020, yang telah disaring oleh Jaka berdasarkan fungsi dan ciri yang disediakan.

  Tidak.NamaTapak
  4 SSHDropBear //www.sshdropbear.net/
  5 SkySSH //skyssh.com/
  6 SpeedSSH //speedssh.com/
  7 Android SSH //sshandroid.com/
  8 Jantit VPN //www.vpnjantit.com/
  9 JetSSH //jetssh.com/
  10 MyTunneling //mytunneling.com/

  Itulah kaedah mudah untuk menjadikan SSH Premium secara percuma, dan juga mengesyorkan laman web untuk penyedia perkhidmatan pelayan SSH premium percuma yang boleh anda cuba sekarang.

  Sever SSH mempunyai tahap keselamatan yang lebih baik daripada Telnet, jadi tidak menghairankan bahawa penyedia SSH percuma selalu diburu oleh banyak orang.

  Apa yang awak buat, geng? Sudah bersedia untuk mencuba perkhidmatan SSH yang disyorkan oleh Jaka? Sekiranya anda mempunyai cadangan laman web lain, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen. Semoga berjaya!

  Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan SSH atau tulisan menarik lain dari Em Yopik Rifai .

  Artikel Berkaitan