Cara memulihkan fail yang dihapuskan di Android tanpa root

Sekiranya anda ingin mengetahui cara memulihkan data di Android dengan betul, anda boleh melakukannya seperti dalam artikel ini.

Sebagai pengguna telefon pintar , anda sering memadam pelbagai fail dengan sengaja dan tidak sengaja. Ini biasanya anda lakukan untuk mengelakkan pengumpulan data dalam memori dalaman dan juga memori luaran. Jadi, simpanan anda di telefon pintar masih selamat digunakan pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Namun, di sisi lain, anda pasti akan menyesal kerana pernah memadamkan fail dari telefon pintar anda, sama ada foto bekas kekasih anda atau sesuatu yang tidak anda buat sandaran sebelumnya. Oleh itu, melalui artikel ini, Jaka memberikan cara untuk memulihkan fail yang dihapus di Android tanpa root .

BACA JUGA
 • Cara Memulihkan Fail yang Dihapus secara Kekal pada Laptop
 • [KEMASKINI 2015] Cara Memulihkan Fail yang Dihapus secara Kekal pada Komputer
 • Cara Mudah untuk Menunjukkan Pemberitahuan Android yang Dihapus

Cara memulihkan fail yang dihapuskan di Android tanpa root

Benar, tidak sedikit pengguna telefon pintar Android yang mengalami kejadian kehilangan fail penting dalam memori simpanan telefon pintar. Kemudian, jika anda belum membuat sandaran, atau tidak mempunyai salinan lain, apa yang harus anda lakukan? Tenang, Jaka mempunyai pelbagai cara untuk memulihkan fail yang dihapus di Android untuk anda lakukan.

Cara memulihkan data yang hilang di Android

Cara memulihkan data yang hilang di Android sebenarnya mudah dilakukan. Anda tidak perlu bersusah payah dengan kekeliruan atau tangisan kerana kehilangan data. Anda hanya perlu memuat turun satu perisian menggunakan Pemulihan Data Android FonePaw . Kemudian, ikuti langkah seterusnya.

 • Buka perisian FonePaw Android Data Recovery. Sambungkan telefon pintar Android anda ke PC. Sekiranya tidak dikesan, sambungkan secara manual. Oh ya, jangan lupa untuk mengaktifkan USB Debugging .
 • Akan ada pelbagai pilihan. Periksa pilihan jenis fail yang ingin anda pulihkan melalui Pemulihan Data Android FonePaw. Kemudian klik Seterusnya .
 • Selepas itu, anda akan melihat data yang dipadam dipindai menggunakan perisian Pemulihan Data Android FonePaw. Kemudian, pilih fail yang ingin anda pulihkan. Kemudian, klik Pulihkan .
 • Tambahan pula, anda hanya perlu menunggu fail yang anda pilih kembali ke folder PC yang akan anda lawati.

Bagaimana anda memahami bagaimana memulihkan data yang hilang di Android menggunakan Pemulihan Data Android FonePaw? Tenang, jika anda merasa tidak mahu menggunakan perisian, Jaka masih mempunyai cara lain untuk memulihkan fail yang dihapus di Android tanpa root.

Cara Memulihkan Fail Foto, Muzik dan Video yang Dihapus di Android

Fail yang biasanya dihapus di Android adalah foto, muzik, dan video . Betul, atau tidak? Sebilangan besar pengguna telefon pintar mesti sering mengalami ini. Ini boleh berlaku kerana ia disengajakan atau tidak disengajakan, atau bahkan anda tidak tahu mengapa data tersebut hilang. Oleh itu, untuk memulihkan data yang dihapuskan di Android seperti foto dan kenalan, anda perlu melakukan langkah-langkah di bawah.

 • Muat turun perisian Recuva di bawah.
Piriform DOWNLOAD Aplikasi Pembersihan & Tweaking
 • Kemudian, sambungkan kad memori Android anda ke komputer melalui Pembaca Kad . Setelah anda memasangkannya ke PC, kemudian buka perisian Recuva.
 • Selepas itu, pilih salah satu pilihan yang ada di Recuva. Kemudian, klik Seterusnya .
 • Seterusnya, anda memilih lokasi lokasi fail yang ingin anda cari. Untuk melakukan ini, klik Di lokasi tertentu .
 • Kemudian, layari untuk menentukan lokasi lokasi. Kemudian, klik Seterusnya .
 • Seterusnya, jangan lupa untuk menyemak Enable Deep Scan . Kemudian klik Mula .
 • Tunggu proses untuk mengimbasnya.
 • Sekiranya demikian, anda akan ditunjukkan pelbagai fail yang telah dihapuskan. Pilih yang mana yang anda mahu pulihkan, kemudian klik Pulihkan .

Itulah cara untuk memulihkan foto, muzik dan fail video yang dihapuskan di Android . Mulai sekarang, anda boleh mengumpulkan semua gambar bekas anda lagi. Jangan sedih lagi kerana anda telah kehilangan gambar mantan anda. Lakukan kaedah di atas untuk memulihkan data yang dihapus pada Android.

Cara Memulihkan Fail Perhubungan yang Dihapus di Android

Sekiranya anda masih ingin mencuba aplikasi lain, maka anda mesti mencuba bagaimana memulihkan fail kenalan yang dihapus pada Android ini. Walau bagaimanapun, sebelum anda perlu memuat turun perisian MobiKin Doctor for Android terlebih dahulu. Setelah memuat turunnya, anda memperhatikan langkah-langkah di bawah.

 • Apabila anda membuka MobiKin Doctor untuk Android, perisian akan secara automatik mengimbas peranti yang disambungkan ke PC.
 • Kemudian setelah berjaya mengimbas, semua fail kenalan yang dihapus dan data lain di Android akan dipaparkan.
 • Pilih fail mana yang ingin anda pulihkan, kemudian pilih Pulihkan .

Tunggu sahaja prosesnya, anda akan mendapatkan kembali fail yang dihapuskan di Android dengan mudah. Adakah ini masih sukar bagi anda? Sekiranya anda mempunyai cara untuk memulihkan fail yang dihapuskan di Android tanpa root lain yang lebih berkesan dan mudah, tuliskan di ruangan komen di bawah ya kawan-kawan.

Artikel Berkaitan