Cara Membuka Laman Newsletter yang Disekat, Internet Positif, Internet yang Sihat di Android tanpa Root

Dengan cara ini, anda dapat dengan mudah membuka laman web yang disekat oleh Internet yang Sihat, Positif, Buletin dan Operator Selular di Android tanpa root.

Saat ini mengakses internet di Indonesia tidak sukar lagi. Dengan pelbagai pengendali mudah alih yang menawarkan perkhidmatan internet, sudah tentu anda dapat dengan mudah mengakses pelbagai laman web dari dalam dan luar negara secara langsung dari Android anda.

BACA JUGA
 • 4 Petua Mudah Untuk Mempercepat Sambungan Internet Anda
 • 7 Laman Pembelajaran Dalam Talian PERCUMA Terbaik
 • 4 Punca Utama Kuota Internet Anda Habis Cepat

Namun, tidak semua laman web dapat diakses dengan mudah. Banyak laman web yang baik telah disekat oleh kerajaan kerana pelbagai alasan. Bermula dari menyekat dengan internet yang sihat, menyekat internet yang positif, dan menyekat buletin. Dengan penyekat banyak laman web oleh pemerintah, banyak pengguna yang kecewa tidak dapat mengakses laman web ini.

Untuk mengatasinya, dalam artikel ini JalanTikus akan membincangkan cara membuka laman web yang disekat kerajaan. Bermula dari membuka laman web yang disekat oleh Positive Internet, membuka laman web yang disekat oleh Internet yang Sihat, membuka laman web yang disekat oleh buletin dan membuka laman web yang disekat oleh pengendali mudah alih, Bolt, Telkomsel, XL, Indosat, Tri, dan Smartfren.

Laman Terbuka yang Diblokir Buletin, Internet Positif, Internet Sihat di Android tanpa Root

Di sini JalanTikus akan memberikan contoh bagaimana membuka laman Ganool.com yang disekat oleh pemerintah Indonesia. Kaedah ini juga boleh digunakan untuk membuka laman web lain yang disekat.

Untuk membuka laman web yang disekat, JalanTikus menggunakan aplikasi bernama Rocket VPN. Sekiranya kebanyakan aplikasi VPN memerlukan akses root ketika anda ingin menggunakannya, anda dapat menggunakan aplikasi VPN Rocket ini tanpa memerlukan akses root.

Cara Membuka Laman yang Disekat di Android tanpa Root

 • Muat turun aplikasi Rocket VPN dan pasangkannya seperti biasa di Android. Aplikasi Produktiviti Liquidum Limited DOWNLOAD
 • Buka aplikasi Rocket VPN kemudian pilih menu Connect .
 • Apabila percubaan VPN Roket "Perhatian" cuba membuat Sambungan VPN. Dengan meneruskan, anda memberikan izin aplikasi untuk memintas semua lalu lintas rangkaian. JANGAN terima kecuali anda mempercayai permohonan tersebut. Jika tidak, anda berisiko menyebabkan data anda terganggu oleh perisian berniat jahat.
 • Periksa menu aplikasi ini saya percaya kemudian pilih OK .

 • Tunggu sebentar sehingga semua berhubung dengan baik.

 • Sekiranya tanda telah berubah menjadi Terputus , ini bermakna anda sudah tersambung dan boleh menggunakan VPN tanpa root.
 • Oleh itu, anda sudah dapat mengakses laman web yang disekat oleh buletin, laman web yang disekat oleh internet positif dan laman web yang disekat oleh internet yang sihat terus dari Android anda tanpa root.

 • Penambahan . Anda boleh menukar negara tujuan aplikasi VPN Roket ini. Bermula dari VPN Singapura, Jepun, United Kingdom (UK), Amerika Syarikat (AS), Belanda, Sweden, dan Republik Czech.

Artikel Berkaitan