Cara Memanggil dan Menerima Telefon Android di PC / Laptop

Sekarang zaman sudah moden dan ada perisian yang membolehkan kita menghubungi terus dari komputer riba atau PC dengan mengambil kenalan dari telefon pintar Android. Pasti anda mahukannya bukan?

Sebilangan orang pasti merasa tidak selesa atau mengeluh secara senyap ketika mereka terpaksa mengangkat telefon semasa melayari internet dengan komputer riba atau PC. Tapi, jangan berputus asa seperti itu, kerana sekarang zamannya sudah moden dan tentu saja ada perisian yang memungkinkan kita memanggil secara langsung dari komputer riba atau PC dengan mengambil kenalan dari telefon pintar Android.

Pasti anda mahukannya bukan? Baiklah, lihat petua ini mengenai cara memanggil dan menerima telefon Android di PC / Laptop. Sangat mudah, ikuti langkah-langkah di bawah:

BACA JUGA
  • Cara Memindahkan Kenalan Telefon Menggunakan Akaun Google
  • Cara Menyekat Nombor Telefon di Pelbagai Telefon Pintar Android
  • Selamat Tinggal Telefon, Selamat Datang di VoLTE!

Cara Memanggil dan Menerima Telefon Android di PC / Laptop

1. Muat turun Aplikasi Panggilan Telefon Jauh di Android

Sebagai permulaan kepada petua cara membuat panggilan dari komputer kami kali ini, sila muat turun Panggilan Telefon Jauh dari pautan. Aplikasi Panggilan Telefon Jauh itu sendiri adalah aplikasi yang akan membantu kita menghubungkan kenalan dari telefon pintar Android ke komputer riba atau PC. Setelah muat turun selesai, jalankan aplikasi.

2. Muat turun CallCentre pada Komputer riba atau PC

Aplikasi seterusnya yang diperlukan dalam petua tentang cara membuat panggilan dari komputer riba ke telefon bimbit anda adalah aplikasi CallCentre yang juga dapat Anda dapatkan secara percuma. Aplikasi ini berfungsi untuk menghubungkan komputer riba / PC ke telefon pintar Android. Setelah muat turun selesai, jalankan aplikasi juga.

3. Menghubungkan Panggilan Telefon Jauh dan Pusat Panggilan

- Kembali ke telefon pintar Android anda untuk memeriksa IP dan kata laluan Android anda di aplikasi Panggilan Telefon Jauh di bahagian Data Akses Semasa . Menghafal IP dan Kata Laluan anda . - Seterusnya, pindah ke aplikasi CallCentre pada komputer riba / PC kemudian pilih Tambah Peranti dan masukkan alamat IP Android .

4. Memasukkan Kata Laluan di CallCentre

  • Masukkan kata laluan yang anda dapatkan dari tetingkap pop timbul di Android ke dalam aplikasi CallCentre pada komputer riba atau PC anda.
  • Setelah kata laluan dimasukkan, yang perlu anda lakukan ialah klik butang OK. Kini Android anda disambungkan ke komputer riba atau PC.

5. Nikmati!

! [Memanggil] (// aset.jalantikus.com/assets/cache/540/0/userfiles/201deh 6/08/08 / 165770da438feda4f2ecf4c6a7c9fab6.png)

Setelah selesai, anda boleh menghubungi terus dari komputer riba atau PC anda. Telefon ibu atau ayah jangan lupa ya vroh, atau panggil abang untuk melewatkan persembahan yang sama. Makan, ingat juga untuk membuat panggilan telefon atau kekasih teman wanita sehingga do'i kagum. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan