7 Aplikasi Root Android Terbaik dan Percuma, Muat turun Langsung

Adakah anda mahu melakukan root pada telefon Android anda? Sekiranya demikian, Jaka telah menyediakan aplikasi root Android terbaik untuk anda gunakan. Semuanya senang dan percuma!

Telefon pintar Android sememangnya alat yang anda boleh mainkan sesuka hati.

Selain dapat memasang pelbagai aplikasi standard di Play Store, anda juga dapat membasmi telefon Android kegemaran anda untuk memasang aplikasi lain dengan lebih bebas.

Melalui artikel ini, Jaka telah membentangkan senarai aplikasi root Android 2020 terbaik yang boleh anda cuba, tetapi fikirkanlah dengan teliti sebelum melakukannya kerana rooting Android mempunyai risikonya sendiri.

 • Tuala wanita
 • KingRoot
 • Zenfone RootKit
 • Akar Genius
 • Master Akar Kunci
 • iRoot
 • 7 Aplikasi Android Root 2018 Terbaik yang Perlu Anda Cuba!

  Anda memang akan mendapat lebih banyak kebebasan jika telefon bimbit yang anda gunakan di-root, kerana anda mempunyai akses langsung ke OS.

  Ini bukan tanpa celah kerana beberapa aplikasi seperti Mobile Banking akan menolak untuk dibuka di Android OS yang telah di-root. Sekiranya telefon bimbit anda hanya digunakan untuk bermain permainan, tidak mengapa membasuhnya.

  Inilah Jaka kongsikan aplikasi root terbaik yang boleh anda gunakan pada tahun 2020, tetapi ingat risiko penggunaan aplikasi ini ditanggung oleh anda sendiri.

  1. Framaroot

  Aplikasi root yang disebut Framaroot adalah aplikasi popular yang sering digunakan untuk rooting telefon Android.

  Aplikasi root tanpa PC ini sangat praktikal untuk anda gunakan kerana anda boleh melakukan rooting terus dari telefon pintar yang anda gunakan.

  Anda tidak boleh memuat turun Framaroot melalui Play Store , jadi jika anda ingin menggunakan aplikasi yang satu ini, anda cukup klik pautan di bawah.

  Alat Pembangun Aplikasi alephzain MUAT TURUN

  2. Tuala wanita

  Aplikasi root Android terbaik seterusnya adalah Towelroot . Aplikasi ini sangat sesuai untuk anda yang tergila-gila dengan dunia rooting.

  Sebabnya, aplikasi ini dapat melakukan root pada banyak jenis telefon pintar dan tablet Android dan cara menggunakannya cukup mudah.

  Sama seperti aplikasi root yang lain, hanya dengan satu klik , anda sudah dapat merasakan perasaan rooting.

  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Towelroot

  3. KingRoot

  Aplikasi root Android yang boleh anda cuba lagi adalah KingRoot . Aplikasi root HP ini dapat digunakan untuk OS Android 4.22 - 5.1 .

  Tidak semua telefon pintar Android dapat di-root menggunakan Kingroot. Sebelum menggunakan aplikasi yang satu ini, pastikan telefon pintar anda serasi .

  Rooting Android dengan aplikasi KingRoot akan membuat Anda memiliki berbagai fitur untuk mengoptimumkan telefon pintar Android kegemaran anda.

  Alat Pembangun Aplikasi KingRoot Studio MUAT TURUN

  4. Zenfone RootKit

  Zenfone RootKit adalah aplikasi root telefon pintar ASUS Zenfone khas yang mudah anda cuba.

  Dengan menggunakan aplikasi ini, anda akan mencuba cara baru untuk meng-root Zenfone ASUS anda untuk semua jenis dengan sangat mudah .

  Anda boleh memuat turun APK root HP ini secara langsung, jadi telefon pintar ASUS anda lebih bebas digunakan untuk bermain pelbagai permainan.

  Alat Pembangun Aplikasi Nano DOWNLOAD

  5. Akar Genius

  Aplikasi Root Genius adalah aplikasi root yang paling sesuai untuk anda sekiranya kami ingin mencuba telefon pintar anda dengan lebih bebas lagi melakukan sesuatu.

  Bayangkan saja, aplikasi ini menyokong lebih dari 10 ribu peranti Android di dunia, dan juga dapat digunakan melalui PC atau secara langsung melalui telefon pintar Android.

  Walaupun aplikasi ini bagus, berhati-hatilah ketika menggunakan aplikasi ini kerana pembangun juga memberi amaran bahawa rooting bukanlah proses yang dapat dilakukan secara sembarangan .

  Aplikasi Utiliti Root Genius MUAT TURUN

  6. Master Root Utama

  Sekiranya anda tidak fasih berbahasa asing, terutama bahasa Inggeris, anda boleh memuat turun Key Root Master, yang sudah memiliki versi Indonesia.

  Oleh kerana anda sudah menggunakan bahasa Indonesia, anda tidak perlu takut melakukan rooting jika anda ingin mencuba rooting telefon pintar Android kegemaran anda .

  Anda boleh memuat turun aplikasi root HP ini terus di bawah. Walaupun anda berbahasa Indonesia, berhati-hatilah ketika menggunakannya.

  Apps Utilities Androids Mobile Apps DOWNLOAD

  7. iRoot

  Aplikasi rooting seterusnya untuk Android adalah iRoot . Mungkin sekilas anda akan merasakan bahawa aplikasi ini adalah untuk iPhone, tetapi mudah-mudahan aplikasi ini khusus untuk Android.

  Menggunakan aplikasi ini akan memudahkan anda melakukan rooting , kerana banyak orang telah memberikan ulasan tentang seberapa baik aplikasi iRoot.

  Cukup muat turun aplikasi iRoot secara langsung melalui pautan yang telah disediakan oleh Jaka, dan tetap berhati-hati semasa menggunakannya.

  Utiliti Aplikasi iRoot DOWNLOAD

  Itulah senarai aplikasi root Android terbaik dan paling canggih yang mesti anda cuba.

  Ingat, dalam proses rooting, Anda masih harus waspada dan berhati-hati, kerana sedikit kesalahan boleh menyebabkan kesan maut untuk telefon pintar Android anda.

  Sekiranya ada masalah yang ingin anda tanya, boleh tuliskan di ruangan komen. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai root Android atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan