Menonton Filem Kafir (2018) | Seram Anti Mainstream!

Ingin menonton filem seram dan anti arus perdana yang berbeza? Jaka mencadangkan anda untuk menonton filem Kafir yang satu ini, kelainan plot yang dijamin!

Apa yang serupa dengan filem seram? Tentunya sosok hantu yang menyeramkan dan banyak adegan jumpscare yang mengejutkan.

Namun, filem Kafir yang satu ini benar-benar menyajikan filem seram yang berbeza. Apa yang jelas, anda akan menikmati filem seram dengan jalan cerita anti-arus perdana.

Bagi anda yang ingin menonton filem seram Indonesia yang satu ini, tatal ke bawah, ok!

 • Fakta Menarik mengenai Filem Kafir
 • Tonton filem kafir
 • Sinopsis Filem Infidel

  Sumber gambar: Ceramah Wanita

  Suatu ketika dahulu ada sebuah keluarga bahagia yang terdiri dari sepasang suami isteri, Herman (Tedy Syach), Sri (Putri Ayudya), dan dua anak mereka, Andi (Rangga Azof) dan Dina (Nadya Arina).

  Ketika dia makan malam bersama, tiba-tiba ayah merasa kesakitan dan mengeluarkan gelas yang pecah dari mulutnya, membunuhnya.

  Sejak kejadian malang itu, keamanan keluarga terganggu. Ibu kelihatan pelik dan ketakutan.

  Anak-anaknya tidak mahu melihat ibunya turun seperti itu. Dina cuba meneroka apa penyebab kejadian mistik di sekeliling mereka.

  Sebaliknya, Andi sebenarnya berusaha memberi kegembiraan kepada keluarganya dengan memperkenalkan kekasih barunya yang bernama Hanum (Indah Permatasari).

  Ibu mengambil jalan lain. Dia menghampiri seorang dukun kampung bernama Jarwo (Sujiwo Tejo). Ternyata, dosa-dosa masa lalu yang membawa semua bencana ini.

  Fakta Menarik mengenai Filem Kafir

  Sumber gambar: Tempah Pertunjukan Saya

  Sebagai filem seram yang menawarkan banyak perkara berbeza, tentu ada fakta menarik yang harus anda ketahui. Ada apa-apa?

  • Penggambaran filem Kafir dilakukan di Banyuwangi, Jawa Timur . Sebab memilih lokasi ini adalah kerana Banyuwangi dekat dengan banyak perkara mistik.

  • Walaupun bergenre seram, filem ini tidak mempunyai latar belakang yang mengejutkan. Walaupun begitu, filem ini akan menjadikan rambut leher anda tegak.

  • Filem ini mengambil latar belakang tahun 90an , jadi nuansa filem ini didominasi oleh nada kuning pucat.

  • Kehadiran Puteri Ayudya yang melakonkan watak Sri adalah sebab mengapa Sujiwo Tejo gembira dapat bermain dalam filem ini.

  • Filem ini tidak ada kaitan dengan filem Kafir yang dirilis pada tahun 2002. Dalam filem lama, Sujiwo Tejo juga mengambil peranan sebagai tokoh utama.

  Tonton filem kafir

  TajukOrang kafir
  Menayangkan 2 Ogos 2018
  Jangka masa 1 jam 37 minit
  Pengeluaran Starvision Plus
  Pengarah Azhar Kinoi Lubis
  Pelakon Anak perempuan Ayudya, Sujiwo Tejo, Indah Permatasari, et al
  Genre Seram
  Penarafan 7.2 / 10 (297)

  Filem Kafir ini dibandingkan dengan filem Hamba Setan yang diarahkan oleh Joko Anwar. Sebabnya, kedua-dua filem ini sama-sama menceritakan sebuah keluarga yang mendapat keganasan.

  Walaupun begitu, menurut Jaka, filem ini mempunyai keunikan tersendiri. Sudah tentu ada kekurangan di sana-sini, tetapi secara amnya filem ini patut dihargai.

  Sudah tidak sabar menonton filem yang satu ini? Cukup klik pautan di bawah, ya!

  >>> Tonton Filem Kafir <<<

  Filem Kafir ini adalah salah satu bukti bahawa industri filem Indonesia berkembang. Kami tidak lagi membuat filem seram yang mempunyai cerita buruk dan menjual perkara sensual.

  Ini adalah nafas segar bagi industri filem Indonesia. Lebih-lebih lagi, filem ini dapat kelihatan mengerikan walaupun tidak mempunyai banyak adegan dengan jumpscare.

  Ada filem seram lain yang ingin anda tonton? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan