Tonton Batman v Superman (2016) | Otak Melawan Otot!

Ingin menonton Batman v Superman (2016) tetapi di mana anda keliru? Jangan risau, pertimbangkan artikel Jaka yang satu ini, geng.

Superman dan Batman adalah 2 pahlawan super ikonik dari DC Universe . Kedua-duanya juga mempunyai kasta tertinggi di Justice League .

Batman dengan kepintaran dan alat canggih, melawan Superman, makhluk asing dengan kekuatan super. Siapa yang anda fikir akan menang, geng?

Sekiranya anda ingin tahu siapa yang akan memenangi pertarungan antara Batman dan Superman, hanya menonton filem Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), geng!

 • Fakta Menarik mengenai Batman v Superman (2016)
 • Tonton Batman v Superman (2016)
 • Sinopsis Filem Batman v Superman (2016)

  Dua tahun selepas Superman bertarung melawan Zod dalam filem Man of Steel , Bruce Wayne menyimpan dendam terhadap Superman.

  Sebabnya adalah kerana kota Gotham, yang selalu dilindungi oleh Batman, dipengaruhi oleh pertempuran Superman.

  Takut akan Superman akan menghancurkan dunia lagi, Bruce Wayne memerhatikan pergerakan Superman untuk mengetahui kelemahan manusia super.

  Bruce tahu bahawa Superman lemah melawan kryptonite . Walau bagaimanapun, mencari kriptonit jarang berlaku. Lebih-lebih lagi, kryptonite pertama kali ditemui di bumi oleh Lex Luthor .

  Lex Luthor adalah ahli perniagaan kaya di Metropolis yang sangat membenci Superman. Secara diam-diam, Lex Luthor juga merancang untuk menyingkirkan Superman dari bumi.

  Mengetahui rancangan Batman, Lex Luthor juga merancang senario untuk mengalahkan Batman dan Superman. Rancangan itu berjaya.

  Superman dan Batman bertarung hingga setitis darah terakhir. Di tengah pertempuran, musuh manusia Superman, Doomsday , bangkit dan menyerang bumi.

  Bagaimana ia berjalan? Hanya menonton sendiri, geng.

  Fakta Menarik mengenai Batman v Superman (2016)

  Filem superhero epik yang satu ini memang dianggap oleh beberapa orang yang gagal memenuhi harapan. Walaupun begitu, filem ini masih menyeronokkan untuk ditonton oleh peminat DC Universe.

  Berikut adalah beberapa fakta menarik dari filem dengan tajuk penuh Batman v Superman: Dawn of Justice:

  • Setelah mendapat peranan sebagai Batman, Ben Affleck dinasihatkan untuk tidak membuka media sosial terlebih dahulu untuk mengelakkan reaksi negatif dari peminat. Ben Affleck bertekad dan segera ke luar talian setelah melihat komen yang menolak.

  • Dalam filem ini, Batman menggunakan pengubah suara untuk menjadikan suaranya lebih berat. Ini juga dilakukan untuk mengakali suara asli Ben Affleck yang kurang berat.

  • Ben Affleck melatih tubuhnya untuk menjadi Batman. Dia menambah 10 kg jisim otot dalam beberapa bulan, dan hanya mempunyai 8% lemak di tubuhnya. Sangat sihat, geng!

  • Kostum Batman yang digunakan oleh Ben Affleck adalah kostum dalam komik The Dark Knight Returns yang dirilis pada tahun 1986.

  Tonton Batman v Superman (2016)

  TajukBatman v Superman: Fajar Keadilan
  Menayangkan 25 Mac 2016
  Jangka masa 2 jam 31 minit
  Pengeluaran DC Entertainment, RatPac Entertainment, Atlas Entertainment, Filem Kejam dan Tidak Biasa
  Pengarah Zack Snyder
  Pelakon Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams
  Genre Aksi, Pengembaraan, Sci-Fi
  Penarafan 28% (RottenTomatoes.com)


  6.5 / 10 (IMDb.com)

  Setelah membaca sinopsis dan fakta menarik, dan menonton treler filem aksi ini dengan sentuhan Sci-Fi, apa pendapat anda, geng?

  Sekiranya anda ingin menonton filem Batman v Superman, jangan risau. Jaka telah menyediakan pautan untuk anda yang ingin menonton filem ini.

  >>> Tonton Filem Batman v Superman (2016) <<<

  Setelah menyaksikan pertempuran hidup dan mati antara Batman dan Superman, siapa yang anda fikir, betul, salah dan salah antara mereka berdua?

  Tulis jawapan anda di ruangan komen yang disediakan, ok!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan