Cara menyingkirkan Iklan di BBM tanpa memasang Mod BBM

Sering terganggu dengan jumlah iklan di BBM Feed? Sekiranya demikian, JalanTikus adalah cara untuk membuang BBM dengan selamat tanpa memasang aplikasi BBM Mod.

Bukan hanya dari segi perkhidmatan dan ciri, bahkan BBM (BlackBerry Messenger) juga mulai dimasukkan ke dalam iklan sebagai bentuk pengewangan. Tidak syak lagi, keberadaan iklan yang sering muncul di umpan aplikasi sembang ini dianggap mengganggu.

Adakah anda pengguna setia aplikasi BBM dan tidak mahu diganggu oleh iklan? Tenang, JalanTikus telah menyediakan cara baru untuk menghilangkan iklan di BBM dengan selamat.

BACA JUGA
  • Cara menyingkirkan Iklan di Android BBM secara percuma tanpa root
  • 6 Manfaat yang Anda PASTIKAN Dapatkan BBM Untuk Android Tetapi Tidak di Blackberry Lama

Cara Menghilangkan Iklan di BBM dengan Selamat

Sebelum ini, JalanTikus memberikan artikel mengenai cara menghilangkan iklan di BBM menggunakan BBM Mod. Namun, bagi anda yang risau akan keselamatan telefon pintar dari aplikasi mod, cubalah kaedah berikut:

  • Pastikan aplikasi BBM anda adalah versi terkini. Sekiranya tidak, sila kemas kini dari Google Play Store.
Aplikasi Pemesejan & Pemesejan BlackBerry DOWNLOAD
  • Buka aplikasi BBM anda, kemudian masukkan tab Kemas kini Terkini atau BBM Feed . Lihat, banyak iklan ya?
  • Untuk menyingkirkan iklan di BBM, kaedahnya mudah. Anda hanya perlu mengubah tetapan untuk BBM Feed. Tukar dari Semua ke Kenalan . Dengan cara itu, anda hanya akan melihat kemas kini dari rakan BBM anda.

Sangat mudah, bukan? Tanpa kerumitan dan risiko mendapat malware dari aplikasi BBM Mod, kini anda dapat menyingkirkan iklan di BBM dengan selamat. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan