10 cara untuk menjadi selebriti untuk pemula, boleh menyokong banyak!

Ingin menjadi selebriti terkenal? Sangat mudah, ikuti petua bagaimana menjadi cepat seperti berikut!

Adakah anda ingin menjadi selebriti terkenal ? Tetapi anda bingung di mana hendak memulakan kerjaya?

Di tengah-tengah banyak profesion pekerjaan, selebgram menjadi profesion baru yang diidamkan oleh banyak orang, terutama remaja.

Mempunyai banyak wang dan diketahui oleh banyak orang, mungkin merupakan beberapa sebab mengapa profesion baru ini sangat diminati.

Nah, bagi anda yang berminat untuk menjadi selebriti terkenal, ini sangat sesuai! Masalahnya, dalam artikel ini Jaka akan memberi anda beberapa petua tentang bagaimana menjadi selebriti dan banyak menyokong, geng.

Ingin tahu? Ayuh, lihat petua berkesan bagaimana menjadi selebriti terkenal lengkap di bawah!

 • Rapi Umpan Instagram anda
 • Bagaimana menjadi selebriti lain ...
 • Telefon Kamera Terbaik yang Disyorkan untuk Selebriti!
 • Koleksi Cara Menjadi Selebriti yang Berjaya dan Kaya!

  Bolehkah mengumpulkan wang tunai dan menjadi terkenal hanya dengan menggunakan peranti telefon pintar dan mempercepat sambungan internet? Siapa juga yang tidak mahu, bukan?

  Tetapi, hanya itu yang dapat anda capai dengan melakukan beberapa petua berkesan tentang bagaimana menjadi seperti berikut.

  Oh ya, bagi anda yang ingin mengetahui cara menjadi selebriti TikTok, kaedah di bawah juga boleh anda gunakan!

  1. Buat Akaun Media Sosial yang Lain

  Sumber foto: Techno Okezone (Adakah anda ingin tahu bagaimana menjadi selebriti dan mendapat banyak sokongan? Cuba buat beberapa akaun media sosial lain).

  Salah satu sebab mengapa anda perlu mempunyai akaun media sosial yang lain adalah untuk dapat mempromosikan akaun Instagram anda di pelbagai platform lain, geng.

  Semakin banyak akaun media sosial lain yang anda miliki dan terus aktif di dalamnya, semakin besar kemungkinan anda akan terkenal di Instagram.

  Untuk rekod, anda tidak perlu membuat semua akaun media sosial di dunia, pilih media sosial yang paling banyak digunakan oleh pengguna aktif, seperti Twitter atau Facebook.

  2. Potong Umpan Instagram

  Rangsang suapan Instagram anda adalah salah satu petua atau langkah penting yang harus anda ambil jika anda ingin menjadi geng selebriti terkenal.

  Anda boleh menyiarkan foto atau video dengan nada warna yang sama dengan catatan IG anda yang terdahulu untuk menjadikannya lebih menarik, menarik, dan menyenangkan.

  Beberapa selebriti seperti Awkarin, Gitasav, dan banyak lagi menggunakan kaedah ini ke akaun Instagram mereka, anda tahu!

  Bagaimana menjadi selebriti lain ...

  3. Muat naik Foto / Video Estetik (Edit Menggunakan Aplikasi!)

  Walaupun aplikasi Instagram itu sendiri mempunyai fitur penyuntingan bawaan, tetapi akan lebih bagus jika anda juga memiliki aplikasi tambahan untuk mengedit foto yang akan diposkan di IG.

  Pada masa ini, terdapat banyak aplikasi penyuntingan foto terbaik yang menawarkan pelbagai ciri menarik dan tentunya geng percuma.

  Anda boleh menyesuaikan penapis, pendedahan, kecerahan, kontras, dan lain-lain secara praktikal dan seketika hanya dengan bantuan aplikasi penyuntingan foto pada telefon pintar.

  4. Gunakan Kapsyen Menarik

  Sumber foto: Colesprouse (Gunakan kapsyen yang menarik adalah salah satu petua untuk menjadi selebriti agar cepat dikenali oleh ramai orang).

  Petua yang satu ini sering kali terlepas apabila anda memikirkan bagaimana menjadi selebriti dalam 1 hari dan dapat menjana banyak wang daripada sokongan.

  Sebenarnya, petua ini sahaja yang penting sebagai penjenamaan peribadi ketika anda ingin menjalani karier sebagai selebriti profesional, geng.

  Anda hanya boleh menggunakan kapsyen bijak, kapsyen bahasa Inggeris, lucu, atau menceritakan peristiwa di sebalik foto / video yang anda muat naik.

  Di samping itu, anda juga boleh menggunakan kapsyen Instagram semasa yang boleh anda baca dalam artikel Jaka berikut:

  LIHAT ARTIKEL

  5. Berinteraksi Dengan Pengikut

  Bagi anda yang ingin meningkatkan penglibatan penonton di Instagram, ini mesti dilakukan, geng!

  Oleh kerana itu, anda bukan sahaja dikenali sebagai imej yang baik, tetapi juga dapat menentukan kadar kad anda sebagai selebriti apabila terdapat jenama yang ingin menyokong atau mendapat promosi yang dibayar.

  Kadang-kadang balas DM, komen, atau seperti kiriman peminat yang menandakan nama anda. Dijamin, ini akan memudahkan anda menjadi selebriti.

  Oh ya, jika anda ingin mengetahui cara meningkatkan pengikut Instagram, anda boleh merujuk artikel Jaka di bawah!

  LIHAT ARTIKEL

  6. Menjalin hubungan

  Sumber foto: IDN Times (Daripada mencari cara untuk menjadi selebriti dengan aplikasi, lebih baik membuat hubungan sehingga anda dapat menjadi selebriti).

  Menjalin hubungan yang Jaka maksudkan adalah tidak berbangga untuk berkawan dan bergaul dengan banyak orang, kumpulan.

  Bukan sahaja rakan selebriti, jika boleh, malah menjalin hubungan dengan pelbagai jenama dan produk supaya anda dapat menyokongnya, termasuk jenama telefon pintar.

  Kunci utama untuk petua bagaimana menjadi selebriti berjaya, jangan ragu untuk memperkenalkan diri dan bersahabat dengan semua orang yang anda temui.

  Oh ya, petua ini berlaku untuk mana-mana selebriti termasuk anda yang mungkin mencari cara untuk menjadi selebriti hijab, ya.

  7. Jangan Gunakan Hash Yang Berlebihan (Walaupun Alay!)

  Sekiranya anda berpendapat bahawa lebih banyak hashtag digunakan yang akan membantu siaran untuk dilihat oleh banyak orang, ternyata ciri ini tidak begitu berkesan.

  Bahkan ada hashtag yang dilarang yang tidak boleh anda gunakan ketika memposting foto atau video.

  Oleh itu, anda hanya perlu memilih beberapa hashtag yang paling sesuai dengan tema posting IG. Atau anda juga boleh memilih hashtag paling popular yang dicari oleh ramai orang.

  8. Pengurusan Kandungan

  Kaedah lain yang cepat dan mudah untuk menjadi program yang harus anda lakukan ialah pengurusan kandungan , geng.

  Menurut penyelidikan, ada masa-masa tertentu di mana catatan kita akan lebih berkesan untuk dilihat oleh lebih banyak orang.

  Untuk mengepos foto, disarankan untuk menghantar pada jam 8 dan 9 pagi . Mengenai video, lebih baik disiarkan pada jam 9 malam.

  Salah satu cara untuk mengakali sehingga kandungan Instagram anda dapat diposkan secara berkala pada jam-jam ini, anda boleh menetapkan jadual pengeposan automatik ke Instagram menggunakan aplikasi yang disebut Pratonton .

  Oh ya, petua ini juga boleh dilakukan oleh anda yang lebih banyak cara untuk menjadi selebriti terkenal, ya!

  9. Kenali Ciri-ciri Penonton

  Sumber foto: Oberlo (Adakah anda ingin tahu bagaimana menjadi selebriti dalam sehari? Kenal pasti ciri penonton untuk memulakannya).

  Satu perkara penting bagi anda yang mencari cara untuk menjadi selebriti terkenal ialah mengenali khalayak anda .

  Anda boleh menggunakan ciri Instagram Insights untuk mengetahui maklumat mengenai khalayak anda; seperti jantina, umur, hingga jam / hari mereka biasanya memilih untuk mengakses akaun IG anda.

  Sekiranya anda sudah mengetahui ciri-ciri penonton, maka anda hanya perlu menyesuaikan kandungan yang akan disiarkan dengan perkara yang disukai penonton anda.

  Dengan menyiarkan kandungan yang tepat pada sasaran, keterlibatan IG anda juga akan meningkat dan tentunya ini akan memudahkan anda menjadi selebriti, geng.

  10. Niat yang kuat

  Ingin tahu bagaimana menjadi selebriti pemula? Niat yang kuat dan sesuai dengan apa yang anda ingin capai!

  Ya, geng! Sekiranya anda mencari cara untuk menjadi selebriti dalam satu hari, anda akan menjadi terkenal dan terdapat banyak sokongan, pasti tidak akan ada. Kecuali anda mahu dikenali sebagai imej buruk.

  Terus berjuang, lakukan seberapa banyak usaha dan berdoalah untuk merealisasikan impian anda untuk menjadi selebriti Instagram yang berjaya.

  Sekiranya anda menjadi selebriti yang berjaya, anda mesti terus meneroka pelbagai ciri Instagram lain untuk menyediakan pelbagai kandungan. Contohnya, dengan membuat kandungan di IG TV untuk menjadi terkenal.

  Telefon Kamera Terbaik yang Disyorkan untuk Selebriti!

  Kandungan berkualiti pastinya menjadi senjata penting jika anda ingin membina kerjaya sebagai selebriti berkualiti, geng.

  Untuk menyokong ini, anda perlu menggunakan alat yang dapat memenuhi keperluan anda sebagai selebriti, termasuk dalam urusan gambar.

  Oleh itu, memilih telefon pintar dengan kamera terbaik boleh menjadi penyelesaian jika anda tidak mahu mengeluarkan wang besar untuk membeli kamera DSLR.

  Tetapi, apakah telefon pintar yang menawarkan gambar berkualiti yang sesuai untuk selebriti?

  Daripada ingin tahu, baca artikel Jaka mengenai "15 HP dengan Kamera Terbaik pada versi DxOMark 2020" di bawah:

  LIHAT ARTIKEL

  Itu adalah petua dari Jaka tentang bagaimana menjadi selebriti yang berjaya seperti selebriti kegemaran anda. Serta cadangan untuk HP kamera terbaik yang mesti anda cuba juga.

  Sekiranya anda mengikuti petua di atas dari Jaka, anda dijamin akan menjadi program yang berjaya, geng.

  Selamat menjadi selebriti terkenal! Semoga berjaya ~

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan