5 Perisian Anti-Malware Terbaik 2016 secara Percuma

Kadang-kadang kita berfikir bahawa antivirus dan anti-malware adalah perkara yang sama, walaupun kedua-duanya adalah perkara yang berbeza. Berikut adalah 5 Perisian Anti-Malware Terbaik 2016 percuma.

Mungkin ramai yang berpendapat bahawa perisian hasad dan virus adalah sama. Perisian hasad itu sendiri adalah perisian komputer yang jahat. Kerana malware dapat menghapus, mengubah, dan juga mengambil fail komputer sasaran tanpa pengetahuan pemilik komputer. Perisian hasad biasanya berasal dari aplikasi yang kami muat turun (.exe) , tetapi kadang-kadang juga boleh datang dari iklan yang muncul ketika kami melayari internet. Jadi boleh dikatakan bahawa virus adalah salah satu bahagian dari perisian hasad .

Hingga kini, banyak antivirus terbukti berkesan dalam mengesan dan menghilangkan virus. Dan kadang-kadang kita berfikir bahawa antivirus dan anti-malware adalah perkara yang sama, walaupun kedua-duanya adalah perkara yang berbeza. Selalunya antivirus juga tidak terbukti berkesan dalam membasmi perisian hasad. Oleh itu di sini saya akan berkongsi beberapa anti-malware yang terbukti berkesan dalam memusnahkan malware jahat. Mahu tahu apa-apa? Inilah senarai.

BACA JUGA
  • 6 Kaedah Paling Berkesan Untuk Melindungi Telefon Pintar Anda dari Perisian Kerosakan
  • 7 Cara untuk Melindungi Penyemak Imbas PC Anda Daripada Virus, Malware dan Adware
  • 10 Aplikasi Android Antivirus Terbaik untuk Telefon Pintar Anda

Perisian Anti-Malware Terbaik 2016

1. IObit Malware Fighter

IObit Malware Fighter adalah perisian anti-malware 2016 terbaik yang dimiliki oleh IObit. Perisian ini sebenarnya merupakan perisian tambahan sebagai pelengkap antivirus. IObit Malware Fighter sendiri terbukti berkesan dalam membasmi perisian hasad dan perisian intip. Perisian ini juga menggunakan teknologi anti-malware BitDefender. Jadi anda tidak perlu ragu-ragu lagi dalam menggunakan perisian ini.

2. Malwarebytes Anti-Malware

Sekiranya perisian antivirus malware yang terbaik tidak perlu diragukan kemampuannya. Malwarebytes Anti-Malware perisian mempunyai tahap yang tinggi pengesanan malware. Sehingga malware tersembunyi dapat dikesan menggunakan aplikasi ini. Malwarebytes juga dapat menyekat laman web yang disyaki mengandungi perisian hasad, jadi anda tidak perlu takut terkena malware lagi. Serta sudah menggunakan teknologi bernama Chameleon yang berfungsi sehingga malware tidak dapat menjangkiti Malwarebytes.

3. Emsisoft Anti-Malware

Perisian antivirus dan anti-malware terbaik memantau semua proses yang berlaku di komputer sehingga perisian Emsisoft Anti-Malware berfungsi dalam masa nyata. Ciri-ciri yang terdapat dalam perisian ini juga cukup lengkap. Salah satu kelebihan Emsisoft Anti-Malware adalah walaupun perisian ini berjalan dalam masa nyata, komputer tetap stabil sehingga tidak mengganggu proses komputer. Perisian ini dapat mengesan pelbagai jenis malware seperti Spyware, Adware, Trojan, dan Backdoors.

4. Pembersih Perisian Malware Norman

Norman Malware Cleaner adalah salah satu perisian terbaik dalam mengesan dan membuang perisian hasad. Perisian anti-malware ini akan secara automatik membuang malware yang dikesan tanpa meminta pengguna komputer. Norman juga akan menghentikan proses malware yang disyaki dan akan mengembalikan pendaftaran yang dijangkiti malware ke nilai yang betul. Perisian ini juga mengekalkan prestasi komputer agar tetap stabil.

5. Hitman Pro

Yang terakhir ialah Hitman Pro . Perisian ini mudah alih dan berdasarkan Cloud Scanner, jadi anda mesti disambungkan ke internet untuk menggunakannya. Malah Hitman Pro menggunakan dua enjin sekaligus, iaitu mesin BitDefender dan Kaspersky. Hitman Pro terbukti dapat membasmi pelbagai jenis ancaman seperti Rootkits, Trojan, Adware, dan Worms. Perisian ini juga dapat digunakan untuk memindai setiap Flashdisk yang memasuki PC pengguna. '

Itulah antara anti-malware terbaik. Lebih baik lagi, jika perisian di atas digunakan sebagai pendamping antivirus sehingga dapat melindungi dengan lebih optimum. Semoga bermanfaat!

Artikel Berkaitan