3 Cara Melihat Kisah Instagram yang Tidak Diketahui oleh Pemiliknya!

Adakah anda suka kisah Instagram seseorang tetapi tidak mahu terperangkap? Ini caranya! Inilah petua Jaka untuk melihat cerita Instagram tanpa terperangkap!

Instagram Story kini menjadi salah satu ciri Instagram yang popular di kalangan ramai orang.

Fungsi ini membolehkan kita berkongsi foto dan video dengan jangka masa yang terhad dan hanya dapat dilihat dalam 24 jam.

Adakah anda suka menceritakan kisah rakan tetapi tidak mahu terperangkap?

Nah, Jaka ada petua, kawan-kawan. Inilah cara untuk melihat kisah Instagram tanpa terperangkap di telefon Android atau PC.

 • Cara Kisah Pemilik IG Tidak Diketahui dari Akaun Instagram Sebelumnya
 • Cara Melihat Kisah IG Tidak Diketahui oleh PC
 • Inilah Cara Melihat Kisah Instagram Tanpa Dijumpai

  Ada tiga cara yang boleh anda lakukan untuk melihat cerita Instagram tanpa diperhatikan, kawan-kawan. Boleh menggunakan aplikasi atau akses tambahan melalui PC.

  3 cara untuk melihat kisah Instagram tanpa terperangkap adalah mudah, berikut penjelasannya.

  1. Cara melihat Kisah Instagram tanpa terperangkap dengan aplikasinya

  Cara pertama untuk melihat Instagram Story tanpa terperangkap adalah dengan menggunakan aplikasi StorySave .

  Aplikasi ini dapat Anda gunakan untuk melihat cerita Instagram tanpa terperangkap sambil menyimpan cerita Instagram ke telefon bimbit anda.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di bawah:

  MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  Setelah dipasang, kini anda dapat melihat kisah Instagram tanpa terperangkap, kawan-kawan. Ia hanya memerlukan beberapa langkah. Langkah-langkah berikut adalah cara melihat cerita Instagram tanpa diperhatikan:

  • Pertama, buka aplikasi StorySave, pertama kali anda membuka, anda akan diminta untuk log masuk menggunakan nama pengguna dan kata laluan Instagram anda. Masukkan data, jika anda mengetuk Login .
  • Di halaman utama, anda akan dapati cerita rakan anda disusun mengikut masa muat naik .

  Anda boleh memilih cerita siapa yang ingin anda lihat di sana, atau mencari akaun di Search Column .

  • Setelah menemui akaun rakan anda yang ingin melihat ceritanya, ketik pada catatan cerita Instagram mereka.

  • Seterusnya anda akan pergi ke kiriman cerita Instagram mereka, ketuk ikon di sudut kanan bawah untuk menyimpan cerita Instagram.

  • Kisah Instagram akan dimuat turun ke galeri telefon pintar anda dan sekarang anda dapat melihat kisah Instagram tanpa rakan anda menyedarinya.

  2. Cara Kisah Pemilik IG Tidak Diketahui dari Akaun Instagram Sebelumnya

  Cara kedua sebenarnya adalah yang paling mudah dilakukan dan tidak memerlukan aplikasi tambahan yang anda tahu, kawan-kawan!

  Ini caranya:

  • Contohnya, contohnya Jaka ingin melihat kisah Jalantikus. Oleh itu, agar tidak terperangkap, anda hanya perlu melihat kisah Jalantikus dari akaun Instagram orang lain yang berada di sebelah akaun Jalantikus Instagram.
  • Untuk rekod, apabila anda mengalihkan akaun orang lain untuk melihat cerita orang lain, jangan biarkan anda melihat di skrin penuh. Anda hanya dapat melihat sedikit seperti gambar di bawah

  Sekiranya anda melihat kisah orang lain dengan cara ini, anda dijamin tidak akan terperangkap apabila melihat kisah orang itu.

  3. Cara Melihat Kisah IG Tidak Diketahui oleh PC

  Untuk dapat melihat kisah Instagram tanpa diketahui oleh rakan, anda boleh menggunakan Penyemak Imbas Chrome melalui PC anda.

  Penyemak imbas Chrome mempunyai peluasan khas yang dapat membuat anda melihat cerita Instagram rakan tanpa terperangkap. Berikut adalah langkah-langkahnya:

  • Buka Penyemak Imbas Chrome terlebih dahulu kemudian muat turun pelanjutan IG Story Chrome .

  Anda boleh memuat turun pelanjutan dengan mengklik pautan ini. Kemudian klik pada pilihan Tambah ke Chrome .

  • Selepas itu pop timbul pengesahan akan muncul, pilih Tambah Sambungan supaya anda dapat melihat Cerita Instagram rakan tanpa terperangkap.
  • Aplikasi akan diaktifkan secara automatik dan anda boleh membukanya dengan mengetuk ikon pelanjutan ini di sudut kanan atas .

  • Ketik ikon mata untuk mengaktifkan mod tanpa nama semasa melihat Kisah Instagram.

  Dengan mengaktifkan pelanjutan ini, anda dapat melihat cerita Instagram tanpa terperangkap. Di samping itu, anda juga boleh memuat turun kisah Instagram rakan anda secara langsung menggunakan pelanjutan ini.

  Itu sahaja, petua dari Jaka untuk melihat cerita Instagram tanpa terperangkap . Sekarang anda boleh menambahkan cerita Instagram semua rakan anda tanpa perlu risau tentang pengetahuan mereka.

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

  Artikel Berkaitan