30 Aplikasi Android Terbaik Disember 2018 | Yang paling menggembirakan

Mencari aplikasi Android yang paling menarik tahun ini? Inilah Jaka, koleksi aplikasi android terbaik pada tahun 2018. (boleh dimuat turun)

Sebagai pengguna Android, anda pasti dimanjakan dengan jutaan aplikasi mulai dari aplikasi sepeser pun yang nampaknya kurang berguna, hingga aplikasi serius yang benar-benar berguna .

Semua tersedia di Google Play Store .

Kali ini, Jaka akan memberi anda 30 cadangan untuk aplikasi Android yang menarik pada edisi Disember 2018. Apa yang anda ingin tahu? Lihat ulasan di bawah.

 • Pelancar iOS 12
 • Sniper WhatsApp Pro
 • Rocket Firefox
 • Prank Panggilan Palsu
 • Permohonan No. 6-10
 • Permohonan No. 11-15
 • Permohonan No. 16-20
 • Permohonan No. 21-25
 • Permohonan No. 26-30
 • Aplikasi Android yang menarik Edisi Disember 2018

  Setiap bulan aplikasi baru sentiasa ada. Dari rangkaian aplikasi baru, sudah tentu boleh dikategorikan sebagai aplikasi yang paling menarik kerana selain berguna, ia juga menyeronokkan untuk digunakan. Contoh aplikasi ini:

  1. Vero - Sosial Sejati

  Sumber foto: Tajuk Android

  Walaupun tidak 100% media sosial, Vero boleh dikatakan aplikasi media sosial yang menjadikan perkongsian lebih nyata.

  Dengan menggunakan aplikasi ini, anda dapat berkongsi foto, lagu kegemaran, cadangan filem, tempat nongkrong keren dan apa sahaja. Anda juga dapat mengawal siapa yang dapat melihat apa yang anda kongsi.

  Muat turun: Vero - Sosial Sejati

  2. Pelancar iOS 12

  Tidak perlu mengeluarkan anggaran yang besar untuk dapat merasakan ciri-ciri yang ada pada iPhone XS terkini. Anda dapat merasakan sensasi menggunakan iPhone XS dengan menggunakan iOS 12 Launcher pada telefon pintar atau peranti Android anda.

  Malah telefon pintar Android yang murah dapat memberi anda pengalaman memegang iPhone XS dengan pelancar ini.

  MUAT TURUN Apl

  3. Sniper WhatsApp Pro

  Salah satu aplikasi terbaru yang dapat digunakan untuk melakukan trik menarik pada aplikasi WhatsApp.

  Ya, anda boleh menggunakan Sniper WhatsApp Pro untuk mencari hingga ribuan kenalan WhatsApp baru di kawasan tertentu yang anda pilih. Bagaimana untuk menyelesaikannya? Anda boleh mengetahui dan belajar dalam artikel ini.

  MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  4. Roket Firefox

  Firefox Rocket - Fast and Lightweight adalah penyemak imbas terbaru yang dikeluarkan oleh Mozilla Organization. Penyemak imbas ini direka untuk sangat ringan dan cepat, ditambah dengan ciri Turbo Mode.

  Menariknya, penyemak imbas yang satu ini boleh anda gunakan untuk membuat tangkapan skrin panjang dengan mudah!

  LIHAT ARTIKEL Aplikasi Mozilla Organisasi MUAT TURUN penyemak imbas

  5. Prank Panggilan Hantu Palsu

  Seperti namanya, aplikasi yang satu ini adalah aplikasi yang mesti anda cuba jika anda ingin mengerjakan orang yang paling dekat dengan anda.

  Fake Call Ghost Prank dijamin akan berjaya menakut-nakutkan sesiapa sahaja yang anda cuba kerjakan kerana aplikasi ini akan membuat 'mangsa' merasa seperti mendapat panggilan telefon dari makhluk astral alias hantu. Berminat untuk mencubanya dengan segera?

  MUAT TURUN Apl

  Permohonan No. 6-10

  6. TV Nimo

  Nama aplikasi asal Nimo TV untuk Streamer - Go Live adalah aplikasi yang mesti anda cuba jika anda mengaku sebagai pemain permainan.

  Aplikasi ini adalah platform streaming langsung yang bertujuan untuk pemain bermain dan menunjukkannya kepada pemain lain atau semua pengikut yang mengikutinya di aplikasi. Anda boleh mengetahui cara lengkap menggunakannya di sini.

  Aplikasi Video & Audio Nimo DOWNLOAD

  7. Pengesan Pasangan

  Aplikasi paling menarik untuk anda yang menjalin hubungan dengan pasangan. Ya, Couple Tracker - Mobile Monitor adalah aplikasi yang boleh anda gunakan untuk memantau aktiviti pasangan anda selama 24 jam tanpa henti!

  Ya, aplikasi ini dapat memantau aktiviti SMS, panggilan telefon, hingga aktiviti di media sosial seperti Facebook dan Instagram setelah telefon bimbit dan pasangan anda disambungkan.

  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  8. Berita LINE HARI INI & Video Eksklusif

  Anda adalah pengguna setia aplikasi Talian sembang, anda juga akan sering mengunjungi tab LINE TODAY yang mengandungi kemas kini berita terkini dari pelbagai bidang.

  Sekarang, anda boleh mempunyai aplikasi LINE TODAY khas yang hanya menumpukan pada membaca berita terkini. Aplikasi ini diberi nama LINE TODAY News & Exclusive Videos .

  MUAT TURUN Apl

  9. Yang Melihat Instagram Saya

  Sering penasaran siapa yang mengejar anda atau yang paling aktif memantau Instagram anda? Aplikasi Who Viewed My Instagram adalah jawapannya.

  Aplikasi ini akan memberitahu anda siapa yang paling sering mengunjungi profil Instagram anda, bersama dengan jumlah kunjungan dan masa.

  MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  10. Tutorial Hijab Bergaya

  Aplikasi Android lain yang menarik adalah Trendy Hijab Tutorial . Hari lebaran yang jatuh pada bulan Jun 2018 memang merupakan saat yang tepat untuk anda mencuba aplikasi yang satu ini.

  Bagi wanita yang ingin menunjukkan prestasi yang optimum pada hari lebaran, anda mesti menggunakan aplikasi ini kerana ia akan membimbing anda untuk menggunakan tudung yang cantik dan bergaya.

  MUAT TURUN Apl

  Permohonan No. 11-15

  11. Peniruan

  Sumber foto: Sederhana

  Replika adalah aplikasi rakan yang boleh anda bual di Android .

  Hanya berehat, anda tidak perlu takut sembang anda tidak tersambung kerana aplikasi ini sudah menggunakan kecerdasan buatan, atau kecerdasan buatan (AI). Anda mempunyai rakan berbual yang merasakan teman wanitanya sentiasa ada bila-bila masa anda memerlukan.

  MUAT TURUN Apl

  12. Pelekat AR: Foodmoji

  Sumber foto: Polis Android

  Mempunyai emoji dalam bentuk makanan kegemaran? Boleh! Salah satu aplikasi paling menarik yang mesti ada pada telefon pintar Android anda ialah Foodmoji.

  Aplikasi ini memberi anda pelbagai pilihan pelekat, tepatnya Augmented Reality (AR) dalam bentuk makanan yang boleh anda gunakan atau kongsi dengan rakan anda. Menarik, bukan?

  Muat turun: Pelekat AR: Foodmoji

  13. Pelekat AR: Teks

  Sekiranya Foodmoji menyediakan emoji dan pelekat berbentuk makanan, kali ini giliran anda untuk menggunakan Pelekat AR dalam bentuk teks, atau kata-kata.

  Pelekat AR: Teks adalah aplikasi yang membolehkan anda membuat pelekat yang mengandungi perkataan apa pun yang anda mahu taip, dan anda boleh merancang semenarik mungkin.

  Muat turun: Pelekat AR: Teks

  14. Perkataan Bersama Rakan 2

  Anda yang gembira dengan permainan Scrabble tentunya tidak asing lagi dalam permainan ini.

  Hampir sama dengan siri pertama, Words With Friends 2 memerlukan pemain menyusun kata-kata untuk menghasilkan mata tertinggi. Sudah tentu pemenangnya adalah orang yang mengumpulkan mata tertinggi.

  Muat turun: Perkataan Dengan Rakan 2

  15. Log Sejarah Pemberitahuan

  Adakah anda sering meleret dan menghapus pemberitahuan yang belum dibaca secara tidak sengaja?

  Tidak perlu takut, aplikasi Log Sejarah Pemberitahuan membolehkan anda membawa kembali pemberitahuan yang sudah hilang. Anda boleh membaca panduan lengkap dalam artikel ini.

  Apps Utilities ikva eSolutions DOWNLOAD

  Permohonan No. 16-20

  16. South Park: Penghancur Telefon

  Permainan yang sangat sesuai untuk anda mainkan semasa anda letih dan tertekan. South Park: Phone Destroyer yang mempunyai sekitar 80 watak lucu dan pelbagai mod permainan yang dijamin menyeronokkan untuk dimainkan dan akan menghiburkan anda.

  Anda yang tidak begitu suka permainan berat tetapi memerlukan permainan ringan yang tidak membosankan? Permainan ini adalah jawapannya.

  Muat turun: South Park: Penghancur Telefon

  17. Lembah Monumen 2

  Sama seperti siri pertama, Monument Valley 2 juga menyajikan kegembiraan yang sangat disesalkan.

  Dengan jalan cerita yang lebih minimum dan reka bentuk grafik yang lebih baik, permainan yang satu ini malah dianggap sebagai salah satu permainan yang paling dinanti-nantikan sepanjang tahun 2017 .

  Muat turun: Monument Valley 2

  18. Wang Kejelasan - Kewangan Peribadi

  Aplikasi ini sebenarnya adalah aplikasi yang membantu pengguna menguruskan kewangan mereka. Lalu apa keseronokannya?

  Clarity Money - Personal Finance mempunyai banyak ciri berguna yang dapat menguruskan perbelanjaan anda seperti cadangan perbelanjaan keutamaan, rancangan membeli-belah, memantau untuk melarang pembelian yang kurang penting. Sudah tentu senang mempunyai 'pembantu kewangan' percuma yang boleh menjadikan anda lebih cekap, bukan?

  Apps Productivity Clarity Money, Inc. DOWNLOAD

  19. Facebook Tempatan

  Rasanya tidak ada akhir untuk bercakap mengenai rangkaian sosial ini. Mark Zuckerberg dan rakan sekerja membuat semula aplikasi Facebook yang disebut Facebook Local.

  Aplikasi Android yang menarik ini mempunyai kelebihan dari ciri yang membolehkan pengguna memantau kemas kini dan maklumat di persekitaran di sekitarnya, sehingga pengguna tidak lagi ketinggalan atau disebut "Kudet" atau kurang diperbarui.

  20. Analisis Squarespace

  Aplikasi ini berfungsi untuk proses analisis bagi mereka yang terlibat dalam dunia perniagaan. Mengujakan? Selain mudah digunakan, Squarespace Analytics dianggap ringan dan tidak rumit.

  Pengguna akan difasilitasi dalam memantau berbagai data sehingga memudahkan mereka membuat keputusan, bahkan yang penting.

  Muat turun: Analisis Squarespace

  Permohonan No. 21-25

  21. Pemandangan

  Bagi anda yang suka menonton, aplikasi yang satu ini sangat wajib anda cuba. Viewster adalah aplikasi yang menawarkan perkhidmatan streaming filem dan siri TV secara percuma.

  Walaupun tidak sebesar perkhidmatan penstriman lain, Viewster mempunyai beberapa ciri yang sangat baik yang dapat dipertimbangkan seperti tidak perlu mendaftar, tontonan gaya YouTube kemudian, hingga koleksi seri Anime selesai.

  22. Makanan PUFnPOW

  Anda sering keliru dengan apa yang anda mahu makan, sama ada kerana sebahagian besar wang atau memang bingung memilih makanan untuk dikunyah, maka anda semestinya mempunyai aplikasi ini.

  PUFnPOW Food akan memberikan cadangan mengenai makanan apa yang terbaik untuk anda konsumsi pada waktu itu. Percaya atau tidak, anda pasti akan mematuhi cadangannya.

  Muat turun: Makanan PUFnPOW

  23. Graphice - ekstrak warna dari gambar anda

  Bosan dengan penapis dan ciri penyuntingan foto? Anda perlu mencuba Graphice - ekstrak warna dari gambar anda atau hanya disebut Graphice.

  Aplikasi ini menyediakan palet warna menarik yang dapat anda gunakan untuk mengedit semua foto anda. Tidak perlu rumit, aplikasi ini akan menyesuaikan warna yang sesuai untuk foto anda untuk hasil yang lebih baik.

  Muat turun: Graphice

  24. HabitHub - Penjejak Kebiasaan dan Matlamat

  Jangan lupa resolusi awal tahun anda untuk hidup sihat. Aplikasi Android yang menarik yang dipanggil HabitHub ini akan membantu anda mengekalkan konsistensi untuk kekal sihat dan cergas.

  Aplikasi ini akan menguruskan jadual latihan anda setiap hari, memantau perkembangan anda terhadap cadangan makanan sihat.

  Aplikasi Randome Studios DOWNLOAD

  25. Latihan di Rumah - Tanpa Peralatan

  Hampir sama dengan aplikasi di atas, Home Workout - No Equipment juga merupakan salah satu aplikasi Android menarik yang berguna untuk menjaga kesihatan anda dengan bersenam.

  Aplikasi ini mempunyai kelebihan menyediakan tutorial latihan di rumah tanpa alat khas.

  Aplikasi Produktiviti Leap Fitness Group MUAT TURUN

  Permohonan No. 26-30

  26. Penyeberangan Haiwan: Pocket Camp

  Nintendo kembali membuat permainan yang dijamin berjaya, menjadikan pemain ketagihan.

  Animal Crossing: Pocket Camp adalah salah satu yang mesti anda cuba mainkan. Permainan dengan permainan teras untuk melakukan aktiviti perkhemahan dengan haiwan ini sesuai untuk anda mainkan untuk mengisi masa lapang.

  Muat turun: Animal Crossing: Pocket Camp

  27. Terbang ADS-B VR

  Satu aplikasi yang menggunakan teknologi realiti maya (VR) yang disebut Fly ADS-B VR juga harus anda cuba.

  Anda yang bercita-cita menjadi juruterbang atau hanya ingin merasakan sensasi berada di kokpit kapal terbang boleh berlatih menggunakan aplikasi ini.

  MUAT TURUN Aplikasi Pentadbiran Penerbangan Persekutuan

  28. ProtonVPN - VPN Percuma Tanpa Had

  Bagi anda yang dahagakan privasi dan ingin mengakses e-mel dan melayari dengan dilindungi privasi, anda boleh mencuba aplikasi Android yang menarik ini.

  ProtonVPN membolehkan pengguna menggunakan VPN percuma dan selamat. Aplikasi ini sangat sesuai untuk anda yang berjuang dalam bidang kewartawanan atau anda seorang aktivis.

  Aplikasi Utiliti ProtonVPN AG DOWNLOAD

  29. Penyunting Foto & Kesan Foto LightX

  Lebih daripada sekadar aplikasi penyuntingan foto biasa. Kira-kira itulah yang dapat dijelaskan oleh Jaka mengenai aplikasi LightX Photo Editor & Photo Effect .

  Seperti namanya, aplikasi ini menyediakan ciri kelas Photoshop dan pelbagai penapis kecil untuk menjadikan foto anda hebat.

  Andor Communications Pvt Ltd MUAT TURUN

  30. Telegram X

  Aplikasi sembang ini wajar dinobatkan sebagai salah satu aplikasi paling menarik. Dicipta sebagai aplikasi Telegram alternatif, Telegram X sebaliknya banyak digunakan kerana lebih ringan.

  Di samping itu, pelbagai peningkatan ciri, terutamanya di antara muka pengguna menjadikan Telegram X kelihatan lebih menarik.

  Muat turun: Telegram X

  Itulah cadangan aplikasi Android yang paling menarik edisi Disember 2018. Bagaimana? Manakah antara aplikasi di atas yang pernah anda cuba? Atau sama sekali tidak wujud?

  Sekiranya tidak, sila pasang aplikasi dan rasakan kegembiraannya. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan