Cara meminimumkan fail MP3 tanpa mengurangkan kualiti

Pernahkah anda merasakan ruang simpanan pada PC atau telefon pintar anda kehabisan kerana fail mp3 yang anda simpan? Nah, ada cara untuk mengurangkan ukuran fail mp3 tanpa mengurangkan kualitinya.

Muzik adalah bahasa sejagat. Kita tidak boleh lepas mendengar muzik pada bila-bila masa di mana sahaja, malah degup jantung kita seperti muzik. Dan Jaka pasti, di telefon pintar anda terdapat banyak muzik.

Masalahnya timbul, adakah anda pernah menghabiskan banyak ruang penyimpanan fail lagu yang anda simpan? Tenang, Jaka akan berkongsi petua bagaimana mengurangkan saiz MP3 dan yang baik lagi tanpa mengurangkan kualiti lagu. Dengan cara ini ingatan kita akan lebih lega.

BACA JUGA
  • Cara Menukar Fail Video ke MP3 di Android
  • 5 Aplikasi Muat turun Muzik Percuma Terbaik di Android

Cara mengurangkan saiz MP3 dan mengekalkan kualitinya

Dengan mengurangkan ukuran fail MP3, jadi apabila dimasukkan ke dalam telefon pintar tidak akan memakan ruang penyimpanan terlalu banyak. Hasilnya, anda boleh menambahkan lebih banyak lagu ke telefon pintar anda. Cuma kadang-kadang apabila ukuran MP3 dikurangkan, kualitinya menurun.

Sekarang, anda boleh mengurangkan ukuran fail MP3, tetapi suaranya masih berkualiti tinggi. Bagaimana untuk? Sangat mudah. Anda sebelum ini memerlukan bantuan perisian yang disebut MP3 Quality Modifer . Muat turun MP3 Quality Modifer dari pautan yang disediakan Jaka.

InspireSoft DOWNLOAD Aplikasi Video & Audio

Sekiranya anda telah memuat turun dan memasang perisian MP3 Quality Modifer, buka perisian tersebut. Kemudian ikuti langkah berikut:

  • Dalam menu Pengubah Kualiti MP3 utama, anda akan melihat paparan berikut:
  • Sekiranya anda mahu memasukkan fail MP3 yang ingin anda kurangkan ukurannya, klik Tambah Fail . Kemudian cari fail MP3 yang anda mahukan.

  • Seterusnya, klik kotak di sebelah fail MP3 sehingga tanda semak muncul.

  • Klik bahagian Pratetap , kemudian pilih "kompromi". Ini berguna untuk mengurangkan ukuran fail, tetapi masih dalam had kualiti yang dikompromikan.
  • Kemudian tunggu sehingga proses pengurangan saiz MP3 yang anda pilih selesai. Dan hasilnya akan muncul di desktop, nama foldernya adalah "output".

Selesai. Bezakan ukuran fail MP3 yang belum dikecilkan dengan fail MP3 yang telah dikurangkan dengan menggunakan perisian Modifer Kualiti MP3. Hasilnya mesti kelihatan berbeza. Oleh itu, sila rasakan kualiti suaranya juga. Semoga berjaya!

Nota:

Artikel Berkaitan