7 Reka Bentuk Rumah Minecraft Terbaik | Lebih sejuk daripada Senibina Dunia Sebenar!

Membina rumah di Minecraft memerlukan kreativiti dan kesabaran. Seperti reka bentuk rumah Minecraft berikut yang mempunyai bentuk seni bina yang keren!

Adakah anda suka bermain Minecraft?

Minecraft memang sangat menarik untuk dimainkan, bermula dari cabaran bertahan melawan musuh untuk membina kerajaan anda sendiri.

Tidak hairanlah ramai pemain berkongsi hasil bangunan mereka di internet. Tidak sedikit juga yang menjadikannya sebagai bahan video untuk Youtube.

Namun, membina di Minecraft memerlukan kesabaran dan kemahiran. Bagi anda yang malas, anda juga boleh menggunakan rekaan orang lain.

Seperti reka bentuk rumah Minecraft terbaik berikut yang boleh anda muat turun dan pasang di Minecraft Java. Ayuh, lihat lebih banyak di bawah!

 • Wentworth Mansion
 • Paradise Manor
 • Rumah Masa Depan
 • Rumah Pantai Moden
 • Habuk
 • Rumah Tepi Air Moden
 • Cara Memasang Peta ke Minecraft Java
 • Reka Bentuk Rumah Minecraft Terbaik Dengan Senibina Profesional

  Minecraft adalah kotak pasir atau permainan dunia terbuka yang dibuat dan dikembangkan oleh Mojang. Permainan ini pertama kali diluncurkan pada tahun 2011 untuk Windows, Mac, dan Linux.

  Permainan ini kemudiannya dikembangkan dan terus menjalani pembaharuan sehingga menjadi permainan yang terkenal hingga kini.

  Minecraft sendiri sangat digemari oleh ramai orang kerana gaya permainannya yang unik dan menarik. Lebih-lebih lagi, banyak mod permainan untuk dipilih.

  Bermula dari survival mode, kreatif, tegar, pengembaraan, dan penonton. Anda boleh mencabar diri anda untuk bertahan di malam yang sejuk dalam mod bertahan.

  Anda juga boleh membuat empayar dengan seni bina mereka sendiri dalam mod kreatif. Anda yang gemar membina bangunan atau rumah, sesuai untuk bermain permainan ini.

  Namun, membina bangunan dalam permainan ini tidak semudah permainan simulator bandar, ya. Anda mesti membuat bangunan bermula dari bawah.

  Seperti bangunan dunia nyata, membina bangunan di Minecraft agak sukar dan memakan masa. Sebagai bangunan berikut yang boleh menjadi reka bentuk rumah Minecraft terbaik.

  Untuk setiap reka bentuk di bawah, anda boleh memuat turun dan memasangnya di Minecraft Java anda. Sekiranya anda tidak memahami cara memasangnya, Jaka juga memberitahu anda bagaimana dalam artikel ini.

  1. Villa Padronale

  Reka bentuk rumah Minecraft pertama adalah Villa Padronale . Reka bentuk ini dibuat oleh pemain dengan nama pengguna BIRBO_ .

  Villa Padronale adalah vila mewah yang terletak di pergunungan. Anda boleh menemui 4 kolam renang dalaman dan luaran, 4 bilik tidur, 3 bilik mandi, lebih dari 7 ruang tamu, dan banyak lagi.

  Bangunan ini dikuasai oleh warna putih dengan bahan mewah seperti papan cemara, papan birch, kaca, dan kuarza. Jiwa besar!

  Peta ini hanya dapat dipasang pada Minecraft versi 1.13.2.

  Muat turun folder Villa Padronale percuma di sini.

  2. Wentworth Mansion

  Adakah anda ingin berhenti dengan bangunan mewah dengan reka bentuk klasik?

  Anda boleh singgah di Wentworth Mansion buatan MINDBENDER0007 . Bangunan ini mempunyai kawasan bangunan yang sangat besar.

  Lengkap dengan 36 bilik yang tersebar di 4 tingkat. Tidak hanya itu, terdapat juga taman di depan rumah dengan air pancut.

  Reka bentuk dalaman rumah ini sangat sejuk dengan pelbagai gaya seni bina bangunan mewah. Anda hanya dapat menikmati Wentworth Mansion di Minecraft versi 1.8.

  Muat turun peta Wentworth Mansion percuma di sini.

  3. Paradise Manor

  Seterusnya adalah Paradise Manor buatan MR. LUMPKIN . Seperti namanya, rumah ini mempunyai bentuk dan pemandangan yang sangat indah seperti di syurga.

  Pelbagai perabot rumah disediakan di Paradise Manor seperti kabinet, bangku, TV, kotak piala, lampu, hingga patung-patung air pancut.

  Bukan hanya itu, terdapat jambatan gergasi yang disediakan untuk jalan menuju rumah, menjadikannya lebih mewah.

  Lebih-lebih lagi, terdapat hutan dan laut yang mengelilingi rumah ini, jadi perlu disebut sebagai Paradise Manor. Anda hanya dapat menikmati Paradise Manor dalam Minecraft versi 1.12.2.

  Muat turun peta Paradise Manor percuma di sini.

  4. Rumah Masa Depan

  Bukan hanya Paradise Manor, MR. LUMPKINS juga menjadikan rumah moden dengan pelbagai elemen futuristik di sebuah rumah.

  Future Home dilengkapi dengan pelbagai teknologi dan permainan seperti kamera CCTV ke lapangan boling.

  Rumah ini didominasi oleh dinding putih dan banyak tingkap yang menjadikannya mewah. Anda hanya dapat menikmati Rumah Masa Depan di Minecraft versi 1.12.2.

  Muat turun folder Rumah Masa Depan percuma di sini.

  5. Rumah Pantai Moden

  Masih ingat filem superhero, The Dark Knight Rises?

  Rumah Bruce Wayne di pinggir tasik dengan pemandangan yang indah. Seorang pemain bernama MARCUSYU membuat rumah yang serupa.

  Modern Beach House dilengkapi dengan teres yang menghadap ke pantai dan pelbagai bilik yang selesa.

  Seperti rumah mewah, Modern Beach House juga dilengkapi dengan pelbagai bilik mewah yang membuat anda selesa hanya dengan melihatnya.

  Modern Beach House hanya dapat dinikmati di Minecraft versi 1.8.

  Muat turun folder Modern Beach House percuma di sini.

  6. Debu

  The Dust bukan hanya dalam permainan dalam talian Counter Strike, tetapi juga di Minecraft. Dibuat oleh pemain dengan nama pengguna DANIEL , reka bentuk rumah Minecraft yang dibuatnya sangat unik.

  Mungkin lebih seperti dipanggil bekas kampung perlombongan yang sangat sejuk. Anda boleh menikmati sejumlah bangunan yang dikelilingi oleh pasir dan tanah.

  Jangan lupa kolam di puncak kampung, menjadikannya lebih menarik. Anda hanya dapat menikmati The Dust dalam Minecraft versi 1.13.2.

  Muat turun folder habuk percuma di sini.

  7. Rumah Tepi Air Moden

  Modern Waterfront Home adalah rumah seterusnya yang dibuat oleh MARCUSYU . Reka bentuk rumah Minecraft yang dibuatnya kali ini lebih kompleks dengan penggunaan jambatan.

  Dia menggunakan kawasan paya untuk membina Rumah Tepi Laut Moden. Seperti sebuah vila di tasik, pelbagai bangunan di peta ini dihubungkan oleh jambatan kayu yang sejuk.

  Bahagian luar yang sejuk tidak lengkap jika tidak dilengkapi dengan bahagian dalaman yang berkelayakan. Modern Waterfront Home dilengkapi dengan bilik yang penuh dengan lampu.

  Dan ada bilik kaca yang mengarah ke pemandangan hutan. Rumah Tepi Air Moden yang boleh anda nikmati di Minecraft versi 1.8.

  Muat turun folder Home Waterfront Modern percuma di sini.

  Cara Memasang Peta ke Minecraft Java

  Memasukkan folder ke Minecraft anda agak mudah, geng. Anda memastikan versi Minecraft yang anda miliki sama dengan versi peta.

  Selepas itu, muat turun fail yang telah disediakan oleh Jaka. Fail yang tersedia dalam format zip, jadi anda harus membukanya menggunakan aplikasi untuk membuka fail RAR.

  Selepas itu folder yang mengandungi folder data akan muncul. Anda boleh memindahkan folder secara langsung ke lokasi simpanan lalai di Minecraft anda.

  Sekiranya anda menghadapi masalah mencari folder simpan, ikuti langkah-langkah berikut untuk mengetahui lokasinya:

  Langkah 1 - Buka Minecraft Launcher

  • Buka pelancar Minecraft mengikut versi yang sama dengan peta utama yang ingin anda pasangkan.

  Langkah 2 - Pilih pilihan Lancarkan, kemudian klik Tambah Baru

  Langkah 3 - Klik anak panah hijau

  Langkah 4 - Masukkan folder Saves, pindahkan folder folder.

  • Anda hanya perlu memindahkan folder yang dimuat turun ke fail ini. Kemudian, peta akan muncul di halaman muat permainan. Ia mudah, betul!

  Itulah reka bentuk rumah Minecraft terbaik yang boleh anda muat turun dan nikmati. Adakah anda berminat untuk membuat bangunan sendiri dan berkongsi dengan orang lain?

  Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Minecraft atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan