25 Filem psikopatik terbaik dan paling sadis, tidak tidur nyenyak!

Senarai cadangan untuk filem psikopat terbaik dan paling sadis yang boleh anda tonton bersama rakan anda pada hari cuti. Lengkap dengan ulasan filem dan treler!

Adakah anda peminat filem thriller misteri dan psikologi ? Adakah anda mencari cadangan thriller psikopat terbaik untuk menonton pada hujung minggu?

Filem seram atau thriller selalu seronok ditonton bersama rakan, geng. Sudah tentu, anda harus memilih filem yang paling menarik agar suasananya lebih menyeronokkan.

Filem psikopat terbaik selalu menarik untuk ditonton, kerana selain menakutkan, misteri dan ketegangan yang melingkari jalan cerita juga menarik.

Nah, untuk itu, pertimbangkan senarai filem psikopatik terbaik dan paling sadis yang boleh mencetuskan adrenalin anda. Berikut adalah cadangan penuh dari Jaka!

 • Angsa Hitam (2010)
 • Perpecahan (2016)
 • Kita Perlu Bercakap Tentang Kevin (2011)
 • Pulau Shutter (2010)
 • Filem Psikopat Terbaik seterusnya ...
 • Masih Tidak Cukup? Lihat Filem Psikopatik Lain Yang Paling Disarankan di Bawah Ini
  • Anak Yatim (2009)
  • Keheningan Anak Domba (1991)
  • Melihat (2004)
  • Jeritan (1996)
  • Senarai filem psikopat yang paling sadis ...
 • Filem psikopatik terbaik dan paling sadis

  Psychopath adalah penyakit psikiatri yang mempunyai ciri antisosial dan cenderung membahayakan alam sekitar. Walaupun disebut gangguan psikiatri, penyakit ini tidak sama dengan orang gila.

  Mereka yang menderita penyakit ini menyedari semua tindakan mereka. Populasi yang mengalami penyakit ini adalah sekitar 1% daripada jumlah populasi di dunia.

  Kerana ciri-cirinya yang unik, psikopat sering dilantik sebagai tokoh penjahat dalam pelbagai filem, termasuk salah satu filem Psycho Alfred Hitchcock.

  Selain sesuai sebagai gambaran penjahat, adegan pembunuhan oleh psikopat selalu membuat kulit merangkak. Contohnya seperti filem psikopat sadis di bawah.

  1. Bersinar (1980)

  Filem psikopat terbaik pertama yang menjadi kegemaran ramai orang ialah The Shining . Adakah anda juga menontonnya, geng?

  The Shining adalah filem psikopat yang ditayangkan di Netflix. Filem ini mengisahkan tentang seseorang yang ditugaskan untuk menjaga sebuah hotel yang berada jauh dari bandar.

  Semasa dia menjaga hotel, banyak perkara misteri berlaku, hingga akhirnya dia menyedari bahawa seorang pembunuh psikopat sedang menghuni hotel tersebut.

  Adegan yang paling terkenal dalam filem ini adalah ketika gadis kembar itu ingin mengajak melakonkan watak utama bernama Dany di lorong.

  Baik, pasti anda tahu? Di samping itu, terdapat juga banyak adegan terkenal dalam filem ini untuk menjadikannya sebuah thriller moden terbaik di zamannya.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Stanley Kubrick
  Pemain Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd
  Tempoh Filem 2j 26min

  2. Angsa Hitam (2010)

  Seterusnya adalah Black Swan . Filem ini berkisar mengenai seorang penari studio balet yang berperanan dalam persembahan Swan Lake.

  Seorang ballerina bernama Nina Sayers mempunyai keperibadian ganda yang terungkap ketika dia harus menjalani peranan White Swan dan Black Swan dalam persembahan balet.

  Black Swan adalah salah satu filem psikologi thriller yang membanjiri anugerah di Academy Award. Filem ini juga dibintangi oleh pelakon terkenal Natalie Portman.

  Tonton hingga akhir, kerana selain tegang, anda juga akan terkejut dengan plot twist yang akan membuat anda gementar, geng.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Darren Aronofsky
  Pemain Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel
  Tempoh Filem 1j 48min

  3. Berpisah (2016)

  Split adalah thriller psikopat mengenai sekumpulan remaja yang diculik oleh psikopat bernama Kevin. Psikopat ini ternyata mempunyai pelbagai keperibadian.

  Sebenarnya, Kevin mempunyai 23 keperibadian yang pelbagai, antaranya adalah orang jahat. Walau apa pun, remaja itu cuba melarikan diri dari Kevin.

  Sedikit demi sedikit, misteri dalam tubuh Kevin diselesaikan. Apa jenis misteri yang dimiliki Kevin? Ingin tahu? Tonton filem sahaja!

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) PG-13
  Pengarah M. Malam Shyamalan
  Pemain James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson
  Tempoh Filem 1j 57min

  4. Kita Perlu Bercakap Tentang Kevin (2011)

  Seperti tajuknya, Kita Perlu Bercakap Tentang Kevin menceritakan kisah seorang budak lelaki yang mengalami gangguan mental sejak kecil, seorang geng.

  Filem psikopat sadis ini mengangkat watak anak kecil sebagai penjahat. Anak ini juga melakukan pembunuhan beramai-ramai di sekolah menengah.

  Lalu, apa yang membuat budak lelaki bernama Kevin itu akhirnya tumbuh menjadi pembunuh besar-besaran? Ingin tahu, bukan?

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Lynne Ramsay
  Pemain Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller
  Tempoh Filem 1j 52min

  5. Pulau Shutter (2010)

  Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, filem apa yang harus anda tonton jika anda hanya dapat menonton filem sekali seumur hidup? Jawapannya ialah Shutter Island , geng.

  Filem ini, yang dibintangi Leonardo DiCaprio, menceritakan kisah seorang detektif yang ingin menyelesaikan misteri di tempat perlindungan jiwa.

  Lalu, misteri apa yang dijumpainya? Anda mesti menonton filem ini hingga akhir. Sekiranya anda memberi jaminan, anda akan terkejut mengetahui fakta mengenai misteri itu!

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Martin Scorsese
  Pemain Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo
  Tempoh Filem 2h18min

  Filem Psikopat Terbaik seterusnya ...

  6. Psiko (1960)

  Baiklah, jika filem Psycho ini sesuai untuk anda yang suka filem thriller lama dengan konfigurasi filem hitam putih. Menjadikan suasana lebih tegang!

  Sesuai dengan tajuknya, Psycho menceritakan kisah pembunuh psikopat yang tidak teragak-agak untuk membunuh orang yang dia sayangi. Ngeri!

  Salah satu adegan yang paling terkenal dari filem ini adalah pembunuhan di bilik mandi yang kemudiannya membuat adegan pembunuhan dalam sebuah thriller moden .

  Selain itu, tempat mengerikan yang menjadi lokasi penggambaran filem ini diabadikan di Universal Studio Hollywood. Tempat itu dipanggil Bates Motel.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Alfred Hitchcock
  Pemain Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles
  Tempoh Filem 1j 49min

  7. Gone Girl (2014)

  Gone Girl menceritakan kisah pasangan suami isteri yang dimainkan oleh Ben Affleck dan Rosamund Pike. Suatu ketika, mereka terlibat dalam situasi yang teruk.

  Suatu hari, isterinya bernama Amy tiba-tiba hilang dengan serangkaian arahan yang ditinggalkan untuk suaminya, Nick Dunne.

  Nick memecahkan semua petunjuk dan mengungkapkan perincian aneh mengenai watak isterinya, makna perkahwinan, dan refleksi diri yang ternyata tidak sebaik persepsi orang.

  Anda mesti menonton Gone Girl bagi mereka yang menggemari filem misteri psikopat . Kerana, intrik antara Nick dan Amy diceritakan dengan begitu rumit dan penuh perincian.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah David Fincher
  Pemain Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris
  Tempoh Filem 2h29min

  8. Donnie Darko (2011)

  Dimainkan oleh Jake Gyllenhaal pada masa mudanya, filem ini mengisahkan seorang remaja bernama Donnie Darko yang mempunyai gangguan mental yang tidak disebut dalam filem ini.

  Suatu hari, Donnie Darko tidur ketika berjalan atau berjalan kaki jauh di luar rumahnya dan melihat seekor arnab syaitan berpakaian manusia bernama Frank.

  Pada masa itu, arnab iblis mengatakan bahawa dunia akan berakhir dalam 28 hari berikutnya. Ketika Donnie pulang ke rumah, dia mendapati sebuah jet terhempas di bumbung rumahnya.

  Jadi, apa yang sebenarnya berlaku dengan Donnie? Halusinasi, peristiwa paranormal, atau dunia selari, geng?

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Richard Kelly
  Pemain Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell
  Tempoh Filem 1j 53min

  9. Memento (2000)

  Memento menceritakan kisah seorang lelaki bernama Leonard dengan penyakit otak yang membuatnya tidak dapat membuat kenangan baru, geng.

  Filem yang diarahkan oleh Christopher Nolan ini menawarkan perspektif yang unik kerana mempunyai jalan cerita yang tidak linear. Ada kisah yang disajikan dengan aliran mundur, ada yang maju.

  Ini dapat membuat anda merasa seperti anda seorang Leonard dengan kenangan yang sangat terhad. Sangat hebat!

  Sepanjang filem itu, Leonard dikatakan mengejar pembunuh isterinya beberapa waktu lalu dalam kejadian rompakan di rumahnya.

  Persoalannya, apakah Leonard berhasil menemukan pelakunya dengan ingatan terhad yang dimilikinya?

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Christopher Nolan
  Pemain Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano
  Tempoh Filem 1j 53min

  10. Se7en (1995)

  Filem ini dibintangi oleh Morgan Freeman dan Brad Pitt, yang memerankan dua detektif bernama Somerset and Mills dalam siasatan pembunuhan berantai oleh seorang psikopat .

  Se7en membangkitkan sedikit aspek keagamaan dengan konsep 7 dosa mematikan (7 Dosa Maut). Mereka menyiasat kejadian pembunuhan berantai yang meninggalkan petunjuk pelakunya.

  Bagaimana kisah 2 detektif menemui pembunuh bersiri ini? Filem psikopat barat ini tentunya mempunyai sesuatu yang tidak anda harapkan pada akhirnya.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah David Fincher
  Pemain Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey
  Tempoh Filem 2j 7min

  Masih Tidak Cukup? Lihat Filem Psikopatik Lain Yang Paling Disarankan di Bawah Ini

  1. Anak Yatim (2009)

  Psikopat, gadis kecil, pembunuhan, semua ini ada dalam filem The Orphan . Filem ini adalah mengenai kanak-kanak yang mengalami gangguan jiwa.

  Gadis kecil bernama Esther, anak yatim piatu yang diambil oleh keluarga. Sejak awal, dia sering melakukan perkara-perkara pelik yang biasanya tidak dilakukan oleh anak-anak seusianya.

  Tokoh asli Esther mula terungkap sedikit demi sedikit hingga akhirnya dia melakukan tindakan pembunuhan. Tetapi, apa yang membuat Esther berkelakuan seperti ini?

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Jaume Collet-Serra
  Pemain Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman
  Tempoh Filem 2h3min

  2. Keheningan Anak Domba (1991)

  Anda mesti biasa dengan nama Hannibal Lecter, seorang psikopat yang suka membunuh dan melakukan perkara yang tidak wajar kepada mangsa-mangsanya. Sangat sedih!

  Clarice Starling, FBI pemula yang ditugaskan untuk menyoal siasat Hannibal. Cerita ini diungkap secara beransur-ansur. Perkara buruk berlaku setelah Hannibal dipenjarakan.

  Adakah semua misteri ini akan terbongkar dalam filem ini berakhir? Oleh itu, saya tidak ingin tahu, sila tonton filem Silence of the Lambs , geng! Dijamin merasa ngeri!

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Jonathan Demme
  Pemain Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney
  Tempoh Filem 1j 58min

  3. Melihat (2004)

  Saw , sebuah filem pembunuh bersiri oleh James Wan yang menceritakan kisah pembunuhan oleh watak Jigsaw yang membunuh orang dengan permainan.

  Setiap permainan akan melibatkan banyak orang yang mempunyai latar belakang yang saling berkaitan. Mereka mempertaruhkan nyawa satu sama lain untuk menyelamatkan diri.

  Lalu, siapa yang berjaya keluar dari permainan Jigsaw ini? Siapa yang akan menjadi mangsa? Ingin tahu, geng?

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah James Wan
  Pemain Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover
  Tempoh Filem 1j 43min

  4. Jeritan (1996)

  Scream , filem pembunuhan oleh psikopat bertopeng yang mensasarkan remaja sekolah menengah.

  Sekiranya anda melihat topeng pembunuh, anda pasti tahu. Pembunuhan ini hanya berlaku kepada sekumpulan remaja. Satu demi satu mereka menjadi sasaran dan dibunuh dengan kejam.

  Tetapi siapa sebenarnya pembunuhnya dan mengapa dia melakukannya? Tonton filem ini hingga akhir, anda akan mendapat jawapannya.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Wes Craven
  Pemain Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette
  Tempoh Filem 1j 51min

  Senarai filem psikopat yang paling sadis ...

  5. Pembunuhan Texas Chain Saw (1974)

  Texas Chain Saw Massacre adalah filem pembunuh bersiri yang menegangkan. Versi asal filem ini dirilis pada tahun 1974, dan beberapa kali filem itu dibuat semula atau dihidupkan semula dengan sinematik yang lebih baik.

  Filem ini mengisahkan sekumpulan remaja yang ingin menyiasat tuduhan vandalisme kubur keluarga. Sepanjang perjalanan, mereka berhadapan dengan keluarga psikopat yang ingin menyembelih mereka.

  Salah satu watak popular dari filem ini ialah Leatherface, antagonis psikopat yang membawa gergaji besi untuk membunuh mangsanya. Gory memang betul, tapi saya mesti menontonnya!

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Tobe Hooper
  Pemain Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger
  Tempoh Filem 1h23min

  6. Lipan Manusia (2009)

  Manusia Lipan menceritakan 2 gadis yang sedang bercuti. Tetapi, kereta yang digunakan rosak sehingga mereka terdampar di sebuah vila yang jauh dari kawasan penempatan.

  Mereka juga memutuskan untuk berehat. Pada waktu pagi, mereka terbangun dengan pemasangan hospital yang mencurigakan bersama seorang lelaki Jepun.

  Nampaknya, mereka terperangkap oleh seorang doktor psikopat Jerman yang melakukan eksperimen yang mengerikan, iaitu menghubungkan badan mereka bertiga melalui saluran pencernaan seperti lipan atau lipan!

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Tom Six
  Pemain Dieter Laser, Ashley C. Williams, Ashlynn Yennie
  Tempoh Filem 1j 32min

  7. Hannibal (2001)

  Filem ini mengisahkan tentang Dr. Hannibal Lecter, psikopat dan juga pembunuh bersiri yang melarikan diri dari tahanan.

  Tujuh tahun kemudian, salah seorang mangsanya bernama Mason Verger terobsesi untuk membalas dendam terhadap Hannibal .

  Verger ingin menangkap Hannibal dari pelariannya dengan menggunakan seseorang sebagai umpan, ejen FBI bernama Clarice Starling.

  Hannibal adalah filem yang penuh dengan ketegangan dari plot Verger yang ingin memburu Hannibal Lecter. Mesti tengok!

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Ridley Scott
  Pemain Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman
  Tempoh Filem 2h11min

  8. Jigsaw (2017)

  Sebagai sekuel francais filem Saw, Jigsaw mengambil latar cerita di mana Jigsaw pembunuh psikopat nampaknya kembali setelah disuruh mati dalam siri Saw ke-7.

  Sama seperti prequel sebelumnya, filem ini memaparkan siri pembunuhan dengan perangkap maut yang sangat mengerikan.

  Penegak undang-undang berusaha mengejar peniru John "Jigsaw" Kramer, yang dalam kisah itu telah meninggal 10 tahun yang lalu. Lalu, siapakah Jigsaw ini dan apa motifnya?

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Michael Spierig, Peter Spierig
  Pemain Matt Passmore, Tobin Bell, Callum Keith Rennie
  Tempoh Filem 1j 32min

  9. Halloween (2018)

  Filem Halloween adalah permulaan di mana watak Michael Myers terkenal dan memasuki budaya pop. Filem psikopat sadis ini yang melibatkan pembunuhan beramai-ramai adalah sekuel filem dengan nama yang sama pada tahun 1978.

  Pembunuh psikopat yang menjadi antagonis utama dalam filem ini adalah Michael Myers, yang terkenal dengan topeng kulit manusia yang membuat merinding.

  Halloween versi 2018 mengambil latar cerita dengan watak utama Laurie Strode yang merupakan salah seorang mangsa Michael Myers 40 tahun yang lalu, tetapi berjaya bertahan.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah David Gordon Green
  Pemain Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak
  Tempoh Filem 1j 46min

  10. Wangian: Kisah Pembunuh (2006)

  Filem psikopatik seterusnya adalah Perfume: The Story of a Murderer yang mengambil latar cerita di Perancis abad ke-18.

  Jean-Baptiste Grenouille adalah seorang pemuda yang taksub dengan aroma dan wangian. Obsesi ini terus menjadi sesuatu yang mengerikan ketika dia terobsesi dengan aroma wanita muda.

  Filem ini akan membawa anda ke kisah obsesi dengan aroma yang membawa kepada serangkaian pembunuhan dengan cara geng yang tidak dijangka.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Tom Tykwer
  Pemain Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman
  Tempoh Filem 2h27min

  11. Kesengsaraan (1990)

  Kesengsaraan adalah filem psikopatik terbaik berdasarkan novel karya raja seram, Stephen King .

  Mengisahkan seorang novelis terkenal yang mengalami kemalangan dan diselamatkan oleh peminatnya yang ternyata menjadi psikopat. Dia diseksa ketika terpaksa menghabiskan novelnya.

  Filem ini adalah satu-satunya adaptasi dari novel Stephen King yang memenangi Oscar . Peranan Kathy Bates sebagai Annie memenangi anugerah Pelakon Wanita Terbaik.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Rob Reiner
  Pemain James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth
  Tempoh Filem 1j 47min

  12. Psikologi Amerika (2000)

  American Psycho adalah satu lagi filem psikopat terbaik berdasarkan novel Best Seller. Filem ini sangat menyedihkan, anda tahu, geng.

  Menceritakan kisah Paul Bateman , seorang pelabur muda yang berjaya dan mempunyai kehidupan yang sempurna. Walaupun begitu, dia selalu merasa tidak berpuas hati.

  Pada masa lapang, dia menjadi pembunuh berantai. Paul tidak akan teragak-agak untuk membunuh orang yang kelihatan lebih baik atau lebih berjaya daripada dia.

  Walaupun sadis, filem ini dianggap oleh banyak orang sebagai salah satu filem komedi gelap terbaik.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Mary Harron
  Pemain Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas
  Tempoh Filem 1h41min

  13. Parasit (2019)

  Filem psikopat Korea ini menjadi viral beberapa waktu lalu kerana berjaya menjadi filem bahasa asing pertama yang memenangi Oscar untuk Filem Terbaik.

  Parasit menceritakan kisah keluarga Ki-taek empat orang penganggur dengan masa depan yang suram menanti mereka.

  Suatu hari, Ki-woo, putera sulung, dianjurkan oleh sahabatnya untuk menjadi tutor yang bergaji tinggi dan membuka harapan untuk memperoleh pendapatan tetap.

  Selain tempat pembunuhan, filem Korea hari ini juga menggambarkan jurang sosial antara dua kelas masyarakat yang sangat berbeza, kumpulan itu.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Bong Joon Ho
  Pemain Lagu Kang-ho, Lee Sun-kyun, Yeo-jeong Jo
  Tempoh Filem 2j 12min

  14. Kala (2007)

  Filem psikopat Indonesia adalah filem yang menggarisbawahi nilai kemanusiaan yang sering dilihat dari perkara-perkara sederhana.

  Kala menceritakan kisah lima pencuri yang ditangkap dan mati kerana mereka dibakar oleh orang ramai. Terdapat juga 2 pegawai polis yang mesti menyiasat kejadian pembakaran tersebut

  Dalam kisah lain, ada seorang wartawan yang menjadi saksi mata mengenai kejadian seorang wanita yang dilanggar oleh beberapa kereta yang lewat.

  Wartawan itu mengatakan bahawa setelah dia melihat kemalangan itu, dia mula diikuti oleh iblis. Sayangnya, iblis ini bukan hidangan utama dalam filem Kala.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Joko Anwar
  Pemain Donny Alamsyah, Fachry Albar, Ario Bayu
  Tempoh Filem 1j 42min

  15. Pengakuan (2010)

  Pengakuan atau Kokuhaku adalah filem psikopat Jepun yang mesti anda tonton, geng. Filem ini mengisahkan seorang guru yang anak perempuannya dibunuh oleh pelajarnya.

  Dia juga menuntut balas dendam dengan menggunakan pelbagai cara pintar untuk membalas dendam pelajar yang menumpaskan gadis kecilnya di kolam renang.

  Filem psikopat kanak-kanak ini cukup sadis dan tidak hanya tertumpu kepada seorang pelajar psikopat, tetapi terdapat beberapa pelajar lain yang juga psikopat.

  PerincianMaklumat
  Penilaian (MPAA) R
  Pengarah Tetsuya Nakashima
  Pemain Takako Matsu, Yoshino Kimura, Masaki Okada
  Tempoh Filem 1j 46min

  Itulah filem psikopatik terbaik dan paling sadis yang boleh anda tonton bersama-sama dengan rakan anda. Sekiranya anda tidak cukup kuat untuk menonton, anda juga boleh menonton filem aksi Korea.

  Daripada semua filem itu, mana yang paling anda fikir paling menarik? Tuliskan pendapat anda di ruangan komen dan sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Thriller Films atau artikel menarik lain dari Tidar Sentausa .

  Artikel Berkaitan