Cara mendapatkan wang dengan Smartphone modal

Daripada anda menggunakan telefon pintar hanya untuk berbual, anda harus mencuba menggunakannya untuk mencari elaun tambahan. Berikut adalah cara anda boleh mendapatkan wang saku menggunakan telefon pintar.

Cieee menggunakan telefon pintar baru. Hayo berkata, siapa di sini yang telah membeli telefon pintar baru dengan modal wang THR? Selamat bertunang. Semoga telefon pintar anda tahan lama, dan dapat memberi manfaat pada masa depan.

Bercakap mengenai telefon pintar, adakah anda pernah berfikir untuk menjana wang tambahan dengan telefon pintar anda? Sekiranya demikian, JalanTikus mempunyai petua untuk mendapatkan wang tambahan hanya dengan telefon pintar.

BACA JUGA
  • 17 aplikasi Android untuk menjana banyak wang dengan telefon pintar anda
  • 12 Permainan Membuat Wang Percuma Tanpa Modal pada tahun 2020 | Jaminan Segera Cecair!

Cara Dapatkan Wang Tambahan

Sekiranya anda dapat menjana wang melalui telefon pintar yang anda gunakan, anda tidak akan lagi risau tentang masalah kredit dan kuota. Sudah tentu, jika anda dapat banyak wang, tidak mustahil anda boleh membeli telefon pintar baru untuk menggantikan telefon pintar yang sedang anda gunakan, bukan? Oleh itu, mari dapatkan wang tambahan melalui telefon pintar dengan cara berikut:

1. Gunakan Aplikasi Tugasan Mikro

Banyak aplikasi telefon pintar sudah menawarkan perkhidmatan tugas mikro sebagai pertukaran wang tunai atau kredit. Hanya dengan melakukan tugas tertentu yang diberikan dalam aplikasi, anda dapat memperoleh wang. Mahu? Contoh aplikasi adalah Snapcart yang akan memberi anda pulangan tunai dari resit belanja yang anda gambar, atau Cashtree yang memberi anda kredit sekiranya anda sering membuka kunci telefon pintar anda.

Aplikasi Produktiviti Snapcart DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti VITI GLOBAL DOWNLOAD TERBATAS

2. Dropshipping

Dropshipping adalah istilah yang baik untuk aktiviti menolong menjual barang orang lain. Di era kedai dalam talian yang semakin menjamur, anda benar-benar boleh membuka kedai tanpa perlu menjual barang. Maksudnya adalah seperti anda mempromosikan item kedai lain di akaun media sosial anda, atau bahkan di akaun kedai dalam talian anda sendiri.

Kemudian setiap kali pembeli memasuki anda, tugas anda adalah menghubungi penjual untuk menghantar barang kepada pengguna yang membeli di dalam anda. Menarik kan? Untuk melakukan dropshipping, anda boleh menggunakan akaun BlackBerry Messenger, Facebook, atau Instagram anda.

Aplikasi Sosial & Pemesejan Facebook DOWNLOAD Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan DOWNLOAD DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan Instagram

3. Perkhidmatan menjual

Bolehkah anda melakukan jailbreak pada iPhone? Atau baik dengan semua masalah telefon pintar Android? Atau adakah anda tahu bagaimana masuk ke telefon pintar yang dikunci oleh iCloud atau Akaun Google? Sekiranya ada, jual perkhidmatan anda melalui saluran media sosial yang anda miliki. Elaun yang dijamin akan terus mengalir sekiranya anda menjual perkhidmatan dari kepakaran anda.

4. Menjadi Pengaruh

Di tengah era Internet of Things, vendor dan pengeluar mula melihat perniagaan melalui internet. Sekiranya anda seorang selebriti di media sosial dan mempunyai banyak pengikut, anda boleh mendapatkan wang saku hanya dengan modal telefon pintar. Dengan mengesahkan produk tersebut di akaun media sosial anda, anda dijamin anda akan mendapat elaun tambahan dengan mudah.

5. Menjadi Pasukan Hooray

Shhh, tahukah anda jika selalu ada pasukan khas yang dibentuk sebelum acara besar seperti pilihan raya? Bahasa yang menarik adalah 'team hooray'. Di mana tugas pasukan ini adalah memeriahkan isu yang dibangkitkan kepada umum. Kelak pasukan ini akan diberi bayaran khas.

Syarat untuk menjadi pasukan, anda mesti mempunyai banyak pengikut. Tenang, jika masalahnya adalah pengikut mah, anda boleh membeli ribuan pengikut aktif di penjual pengikut. Gimana. Berminat untuk menjadi 'team hooray'? Hanya dengan telefon pintar dan menyertai orang ramai, anda boleh mendapatkan wang saku.

6. Menjual Foto Stok

Sekiranya anda mempunyai telefon pintar yang dilengkapi dengan teknologi kamera yang berkelayakan dan mempunyai kemahiran fotografi yang mencukupi, mengapa tidak mencuba menjual gambar stok? Rajin-rajinlah mencari gambar di alam dan persekitaran, kemudian muat naik foto anda ke laman web penyedia foto. Sekiranya gambar anda keren, tidak mustahil seseorang akan menggunakannya untuk tujuan perniagaan, bukan? Dan tentunya mereka harus membayar hak cipta.

7. Menjadi Freelancer

Mempromosikan kemahiran anda di LinkedIn adalah langkah bijak untuk mengembangkan sayap anda di dunia luar. Tidak mustahil ada seseorang yang berminat untuk merekrut anda sebagai pekerja bebas yang bekerja di rumah dengan hanya telefon pintar jika anda mempunyai kemahiran menarik dalam akaun LinkedIn anda. Salah satu perkhidmatan bebas yang boleh dilakukan dengan telefon pintar adalah menjadi penulis, seperti menjadi penyumbang di JalanTikus untuk mendapatkan hadiah sebanyak Rp 50,000 setiap penulisan. Dan banyak perkhidmatan lain.

Apl Sosial & Pemesejan Linkedin Corporation DOWNLOAD

Bagaimana, ada banyak cara untuk mendapatkan wang saku tambahan melalui telefon pintar ini? Daripada telefon pintar baru anda hanya digunakan untuk bersembang atau hanya bermain permainan, anda harus cuba dijadikan modal untuk mencari wang tambahan bukan?

Artikel Berkaitan