Berikut adalah 4 petua supaya anda tidak menyesal membuka Penyewaan PS3

Di satu pihak, PS3 juga masih popular hingga kini. Baiklah, sebelum anda mula membuka perniagaan penyewaan PS3, mari kita lihat petua membuka sewa PS3 dari Jaka.

Seiring dengan zaman, keperluan ekonomi terus meningkat. Sebenarnya, tidak jarang memaksa seseorang yang telah bekerja untuk menjalankan perniagaan sampingan. Perniagaan sampingan itu sendiri, boleh menjadi sewa PS3, misalnya.

Sekiranya anda sangat menyukai teknologi dan permainan, nampaknya membuka perniagaan penyewaan PS3 boleh menjadi pilihan. Di satu pihak, PS3 juga masih popular hingga kini. Baiklah, sebelum anda mula membuka perniagaan penyewaan PS3, mari kita lihat petua membuka sewa PS3 dari Jaka.

BACA JUGA
  • 3 daripada 10 Hacker PlayStation HACKER berasal dari Indonesia!
  • 3 daripada 10 Hacker PlayStation HACKER berasal dari Indonesia! (Bahagian 2)
  • Mengapa Playstation 4 (PS4) belum dapat bermain cetak rompak? Inilah sebabnya

4 Petua Membuka Sewa PS3 Ala Jaka

Oleh itu, untuk berjaya membina perniagaan penyewaan PS3, anda mesti merujuk dan mengikuti petua dari Jaka ini. Mari kita teruskan, berikut adalah petua untuk memulakan perniagaan penyewaan PS3.

1. Pilih Model PS3 Terkini

Sumber gambar: Gambar: CNet

Dengan memilih model PS3 terkini, ini sebenarnya termasuk dalam petua menjaga sewa. Kerana konsol terbaru adalah model yang telah menerima penambahbaikan dan kemas kini berdasarkan model lama. Sebenarnya, model PS3 baru boleh menjadi lebih sejuk dan lebih ekonomik daripada model lama.

2. Gunakan Permainan Asal yang Mains Stream

Sumber gambar: Gambar: Konami

Jangan gunakan permainan cetak rompak untuk penyewaan PS3. Sebab pertama adalah kerana permainan asal boleh melakukan berbilang pemain dalam talian, tentu ini akan menambah nilai sewa yang kita ada. Sebab kedua, kerana permainan biasa yang dimainkan semasa sewa, itu sahaja. Jadi, mengapa menggunakan cetak rompak dan terdapat banyak permainan.

3. Belajar Membaiki Pengawal PS3

Sumber gambar: Gambar: Dedy Soerya

Bukan rahsia lagi, secara umum, pemain sewa PS cukup kasar dalam memperlakukan pengawal. Oleh itu, jadi anda tidak membelanjakan sejumlah besar wang untuk membeli alat kawalan baru atau memperbaikinya, tidak ada salahnya anda belajar bagaimana memperbaikinya.

4. Gunakan Jenama TV LED Cina

Sumber foto: Gambar: TV Telur Baru

Pasti anda menyedari bahawa ketika ini di Indonesia, barang-barang Cina sangat popular. Sebenarnya, sebilangan besar jenama terkenal menghasilkan barang mereka di China. Ini adalah bukti bahawa jenama Cina sebenarnya tidak terlalu buruk. Oleh itu, anda tidak menggunakan TV Cina seperti Changhong dan kelas anda.

Itu sahaja muslihat dan petua untuk membuka penyewaan PS3 dari Jaka. Apa pendapat anda, adakah petua lain? Sekiranya ada di ruangan komen, terima kasih.

Pastikan juga anda membaca artikel berkaitan perniagaan atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas .

Sepanduk: CNet

Artikel Berkaitan