10 Aplikasi yang Dapat Mengurangkan Kecerahan Skrin Android

Tolong beritahu saya cara mengurangkan kecerahan skrin Android dengan 10 aplikasi yang berfungsi untuk mengurangkan kecerahan skrin telefon pintar Android ...

Bagaimana cara mengurangkan kecerahan skrin pada Android? Sebabnya, walaupun kecerahan layar telah redup ke level terendah, tetapi kebanyakan telefon pintar Android masih terlalu terang ketika digunakan pada waktu malam, terutama sebelum tidur.

Nah, skrinnya masih terlalu terang, tentunya tidak bagus untuk kesihatan mata. Selain itu, menurunkan kecerahan layar lebih dari batas minimum juga dapat digunakan untuk menjimatkan bateri pada smartphone Android Anda.

Penasihat dengan maklumat apa yang ingin dikongsi Jaka, di sini Jaka memberitahu anda cara mengurangkan kecerahan skrin Android anda dengan 10 aplikasi yang berfungsi untuk mengurangkan kecerahan skrin telefon pintar Android anda.

BACA JUGA
  • Cara Mengawal Kelantangan dan Kecerahan di YouTube dengan Geseran Jari
  • 10 Aplikasi Rakaman Skrin PC & Laptop Percuma pada tahun 2020 | Rakaman Permainan HD!
  • 5 Telefon Pintar Android dengan Teknologi Paparan Sentuhan 3D untuk iPhone 6s

Cara Mengurangkan Kecerahan Skrin Android Lebih Dari Had Minimum

Untuk mengatasi batasan ini, Jaka telah menyediakan 10 aplikasi Android terbaik yang boleh anda gunakan untuk menyesuaikan kecerahan skrin mengikut kehendak anda. Pilih salah satu daripadanya, mengikuti senarai aplikasi.

1. Lux Lite

Untuk menyesuaikan kecerahan skrin lebih daripada had minimum, pertama anda boleh menggunakan Lux Lite . Bagaimana:

  • Muat turun Lux Lite dan pasang seperti biasa pada Android. Produktiviti Aplikasi Vito Cassisi MUAT TURUN
  • Setelah dipasang, buka aplikasi kemudian pilih menu Enable Lux .
  • Setelah memilih menu, secara automatik Anda dapat menyesuaikan tingkat kecerahan layar Android. Boleh menjadi sangat gelap, atau sangat terang.
  • Agar tidak perlu repot lagi membuka aplikasi Lux Lite untuk menambah atau mengurangi kecerahan layar, Anda dapat menyesuaikannya langsung dari fitur Pemberitahuan.

2. Pergeseran Malam: Penapis Cahaya Biru

Night Shift: Blue Light Filter adalah aplikasi penapis skrin yang mudah untuk mengawal jumlah cahaya biru yang dipancarkan dari skrin telefon pintar anda. Ringkas tetapi sangat berguna. Anda boleh menyesuaikan intensiti penapis secara berasingan untuk siang dan malam yang dapat dihidupkan atau dimatikan dengan hanya satu ketukan pada bar pemberitahuan. Aplikasi ini percuma dan tanpa iklan.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Teknologi Diet Digital

3. Senja

Twilight adalah salah satu aplikasi penapis skrin terbaik yang membolehkan paparan skrin menyesuaikan diri dengan masa. Pada waktu malam, aplikasi ini akan melembutkan intensitas cahaya biru yang dipancarkan oleh telefon atau tablet anda sesuai dengan jadual yang anda tentukan.

4. Pergeseran Malam (Bluelight)

Aplikasi Night Shift (Bluelight) lebih mudah dan senang digunakan. Terdapat tiga ciri utama, iaitu penyaringan, jadual, dan penyesuaian suhu warna. Terdapat gelangsar yang membolehkan anda menukar suhu warna antara "kurang panas" dan "lebih panas".

5. Penapis Mata (Penapis cahaya biru)

Penapis Mata akan mengurangkan ketegangan mata dengan menerapkan warna hamparan lut di seluruh skrin. Anda boleh mengurangkan kecerahan dan cahaya biru secara keseluruhan. Aplikasi ini mempunyai empat penyesuaian sederhana, saring / matikan mata, atur kelegapan antara 0% -100%, pilih warna untuk penapis (hitam, kelabu, coklat), dan atur jadwal.

6. Burung Hantu Malam - Skrin Lebih Buram

Night Owl membolehkan anda menetapkan nilai kecerahan skrin lebih rendah daripada tetapan peranti lalai. Sekiranya anda menggunakan skrin AMOLED jenis ini , sudah tentu anda akan mendapat lebih banyak faedah dari segi penggunaan tenaga yang lebih cekap. Penapis dalam Blue-Light didedikasikan untuk mengurangkan pancaran cahaya biru di skrin dan menghilangkan kesan insomnia.

7. Tengah malam (Mod Malam)

Bukan hanya untuk meminimumkan pelepasan cahaya biru, aplikasi Midnight melakukan tugas yang sangat baik untuk menyesuaikan suhu warna pada layar. Terdapat kawalan akses sehingga layar akan secara automatik memulai atau menghentikan penapis ketika aplikasi mengesan telefon pintar digunakan di tempat yang gelap.

8. Skrin Malam

Tujuan utama Night Screen adalah untuk mengurangkan kecerahan layar menjadi lebih rendah daripada yang boleh dicapai oleh tetapan lalai. Sudah tentu, ini dapat membantu anda mengelakkan sakit kepala dan sakit mata di persekitaran yang gelap atau pada waktu malam.

9. Dimly - Skrin lebih malap

Dimly membolehkan anda mengurangkan kecerahan skrin melebihi tetapan lalai Android terendah dengan mudah. Sangat sesuai untuk membaca atau aktiviti lain pada waktu malam.

10. CF. lumen

CF.lumen menyesuaikan warna pada telefon pintar Android anda berdasarkan kedudukan matahari atau tetapan tertentu yang telah anda sesuaikan. Aplikasi ini mempunyai beberapa ciri unik dalam mod Pro. Dalam mod Pro, ada butang untuk mematikan penapis atau beralih ke mod tidur.

Itulah 10 aplikasi yang berfungsi untuk mengurangkan kecerahan skrin Android anda. Ia bahkan dapat mengurangkan kecerahan skrin melebihi had minimum. Jadi, selain menjadikan mata anda selesa. Juga boleh digunakan untuk menjimatkan bateri. Bagaimana anda berminat untuk mencuba? Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan