Cara Bermain COD Mobile di PC dengan Gameloop Emulator | Banyak Ciri Auto GG!

Ingin memuat turun Call of Duty: Mobile Garena PC? Berikut adalah tutorial cara bermain COD Mobile di PC dengan Gameloop Emulator, lengkap dengan ulasan dan cara memainkannya.

Bukan hanya pada peranti telefon pintar Android dan iOS, permainan Call of Duty: Mobile aka COD Mobile juga tersedia secara rasmi melalui emulator untuk PC dan komputer riba.

Versi emulator COD Mobile ini tentunya ditujukan untuk anda yang memerlukan kawalan yang lebih kompleks menggunakan papan kekunci dan tetikus.

Ingin tahu bagaimana memuat turun, memasang, dan memainkan COD Mobile di PC atau komputer riba ? Mari, lihat ulasan penuh Jaka dalam artikel di bawah, ya!

 • Spesifikasi minimum PC / Laptop untuk bermain Gameloop COD Mobile
 • Panduan Memasang & Memainkan COD Mobile di PC / Laptop dengan Gameloop
 • Koleksi Ciri Call of Duty: Mudah Alih di Gameloop Emulator
 • Video: Sesuai untuk Pemula! Petua GG ini untuk Memainkan Call of Duty: Mobile
 • Gameloop Emulator Mobile COD Official dari Tencent Games

  Call of Duty: Mobile yang dikembangkan oleh Activision dan Tencent Games juga menyediakan emulator PC rasmi yang boleh anda muat turun secara percuma.

  Gameloop Emulator menjadi emulator rasmi yang kini dapat memainkan permainan COD Mobile di PC atau komputer riba dengan mudah dan tanpa halangan, geng.

  Kerana sebelum fitur ini diperkenalkan pada 8 Oktober, anda tidak dapat memainkan permainan COD Mobile pada emulator Android yang popular, seperti Nox App Player atau Bluestacks .

  Gameloop mungkin tidak asing bagi anda yang mungkin pernah mencuba bermain permainan PUBG Mobile di PC.

  Ini kerana Gameloop, yang dikembangkan oleh sebuah syarikat China, sebelumnya diberi nama Tencent Gaming Buddy yang terkenal kerana memainkan versi mudah alih Unknown's Battlegrounds.

  Pada masa ini Gameloop sudah menyokong permainan Android grafik HD yang lain, seperti COD Mobile, PUBG Mobile, AOV, Mobile Legends, Honkai Impact 3, Laplace M, dan banyak lagi yang lain.

  Spesifikasi minimum PC / Laptop untuk bermain Gameloop COD Mobile

  Tencent Gaming Buddy, sekarang dikenali sebagai Gameloop , boleh dikatakan tidak memerlukan PC atau komputer riba dengan spesifikasi tinggi untuk dapat memainkannya.

  Namun, agar permainannya lancar dan anti pecah, berikut adalah Jaka, memberikan spesifikasi dan cadangan minimum untuk bermain COD Mobile di PC dengan Gameloop Emulator, geng.

  Spesifikasi PC minimum untuk COD Mobile Gameloop

  PerincianGameloop COD Mudah Alih (Minimum)
  OS Windows 7/8 / 8.1 / 10 (64-bit)
  Pemproses Dual core Intel Core 2 Duo atau AMD II X2 @ 2.8GHz
  Ram 4GB
  VGA Intel 1GB VRAM atau Nvidia atau AMD
  DirectX DirectX 8.0
  Ingatan 10GB
  Rangkaian Internet jalur lebar 10Mbps

  Spesifikasi PC yang disyorkan untuk COD Mobile Gameloop

  PerincianGameloop COD Mobile (Disyorkan)
  OS Windows 7/8 / 8.1 / 10 (64-bit)
  Pemproses Pemproses Intel Core i3 atau Intel Core i5
  Ram 8GB
  VGA 2GB VRAM Nvidia atau AMD
  DirectX DirectX 8.0
  Ingatan 10GB
  Rangkaian Internet jalur lebar 20Mbps

  Panduan Memasang & Memainkan COD Mobile di PC / Laptop dengan Gameloop

  Untuk memasang COD Mobile pada PC atau komputer riba anda dengan Gameloop, anda hanya perlu mengikuti beberapa langkah mudah seperti berikut.

  Langkah 1 - Muat turun Gameloop

  • Mula-mula anda boleh memuat turun perisian Gameloop dari Tencent Games yang boleh anda dapatkan di pautan di bawah.
  DOWNLOAD Utiliti Gameloop Apps

  Langkah 2 - Pasang Gameloop

  • Setelah fail mentah Gameloop selesai dimuat turun, anda hanya perlu membukanya. Sekiranya pop timbul Kawalan Akaun Pengguna muncul , yang perlu anda lakukan ialah klik Ya untuk meneruskan proses.

  Langkah 3 - Log masuk akaun Google atau Facebook

  • Selepas beberapa saat, anda akan segera ditunjukkan tetingkap perisian Gameloop. Kali pertama anda log masuk menggunakan akaun Google atau Facebook .

  Langkah 4 - Berjaya Masuk Akaun Media Sosial

  • Ikuti langkah seterusnya sehingga akaun media sosial anda dipautkan ke Gameloop. Di sini, anda hanya perlu menunggu proses muat turun emulator permainan Android ini selesai, geng.

  Langkah 5 - Pilih Game Call of Duty: Mobile

  • Sekiranya proses memuat turun selesai, maka anda hanya memuat turun permainan COD Mobile. Untuk melakukan ini, anda pergi ke tab Game Center dan pilih Call of Duty .

  Langkah 6 - Pasang COD Mobile

  • Pada halaman seterusnya, anda hanya perlu mengklik butang Pasang . Di sini juga anda dapat memeriksa versi terbaru permainan dan spesifikasi minimum yang diperlukan oleh PC atau komputer riba.

  Langkah 7 - Pilih Versi Mudah Alih COD

  • Pilih versi COD Mobile yang akan anda mainkan. Kerana untuk pelayan Indonesia, anda hanya perlu memilih pilihan Asia Tenggara untuk mendapatkan Call of Duty: Mobile Garena, geng.

  Langkah 8 - Tunggu Muat turun Permainan Selesai

  • Selepas ini anda hanya perlu menunggu proses muat turun COD Mobile sehingga Gameloop selesai. Proses ini memakan masa yang lama, jadi pastikan sambungan internet stabil dan mencukupi, ya!

  Langkah 9 - Mula bermain COD Mobile di Gameloop

  • Tunggu proses muat turun dan pemasangan selesai. Voila! Kini anda boleh bermain permainan COD Mobile di PC atau komputer riba.
  • Untuk tetapan pengikat utama, anda juga tidak perlu bersusah payah! Gameloop akan menyiapkannya secara automatik, seperti permainan FPS luar talian dan dalam talian yang biasanya anda mainkan.

  Koleksi Ciri Call of Duty: Mudah Alih di Gameloop Emulator

  Terdapat beberapa sebab yang menyebabkan sebilangan daripada anda memilih untuk bermain Call of Duty: Mobile di PC dengan emulator Gameloop dari Tencent Games.

  Seperti skrin telefon pintar yang terlalu kecil sehingga anda menghadapi masalah melakukan kawalan atau juga spesifikasi telefon bimbit Android anda tidak menyokong bermain COD Mobile.

  Selain sebab-sebab ini, terdapat juga koleksi ciri dan kelebihan jika anda bermain Call of Duty: Mobile di PC dengan Gameloop, anda tahu.

  • Pertama, kualiti grafik memenuhi syarat dengan Kualiti HD yang dapat dimaksimumkan hingga 2K jika permainan dan perangkat PC Anda mendukung. Terdapat juga 60 ciri FPS untuk permainan yang lebih lancar.
  • Pengendalian lebih kompleks dengan papan kekunci dan tetikus kerana ciri Kunci Pintar untuk menetapkan pengikatan kunci dan ciri Tujuan Tepat untuk meningkatkan tahap ketepatan ketika mengambil gambar.
  • Permainan anti-lag kerana rangkaian Gameloop dilengkapi dengan fitur Network Acceleration .
  • Menipu permainan percuma dan lebih adil melalui ciri Anti-menipu . Emulator dan pemain mudah alih akan mempunyai pelayan yang berasingan sehingga permainan akan lebih adil untuk kedua-duanya.

  Video: Sesuai untuk Pemula! Petua GG ini untuk Memainkan Call of Duty: Mobile

  Nah, itulah cara mudah untuk memuat turun dan memainkan Call of Duty: Mudah alih di PC atau komputer riba yang dilengkapi dengan Gameloop, emulator rasmi Tencent Games.

  Mudah dan sangat menyeronokkan, bukan? Oh ya, jika anda mengalami kesukaran semasa pemasangan dan perkara lain, jangan ragu untuk bermain di ruangan komen di bawah.

  Nasib baik dan selamat bermain, geng!

  Baca juga artikel mengenai COD Mobile atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Artikel Berkaitan