20 Permainan Menjalankan Android Percuma & Terbaik pada tahun 2020 | Lari dari Realiti!

Daripada berlari dari kenyataan, anda seharusnya bermain permainan larian. Selain berhibur, anda tidak akan jemu. Ini dia, 20 permainan larian tanpa henti terbaik di telefon Android!

Kadang-kadang pelbagai pendedahan terhadap masalah yang menimpa kita membuat kita seolah-olah lari dari realiti kehidupan. Saya mahu berlari ke tempat untuk bersembunyi.

Makan, tolong jangan. Siapa namanya masalah yang mesti dihadapi, bukan dijalankan. Tetapi untuk penghilang tekanan, anda boleh bermain permainan larian .

Jaka telah membuat senarai cadangan untuk 20 permainan berjalan terbaik di Android !

 • Keretapi Rel
 • Larian Kuil 2
 • Satu lagi Permainan Larian Tanpa Henti Terbaik. . .
 • Permainan Larian Terbaik yang Disyorkan untuk Telefon Android

  Sumber foto: YouTube

  Sekiranya anda menyukai permainan percuma (yang juga tidak menyukai permainan percuma), permainan larian tanpa henti akan sesuai dengan anda.

  Buktinya, cadangan yang akan diberikan oleh Jaka di bawah semuanya percuma. Jenis permainan berjalan ini memang salah satu yang paling popular, malah telah dimuat turun lebih dari 1 bilion kali!

  Selain bebas, permainan berjalan di Android ini di luar talian, jadi Anda tidak perlu risau tentang isyarat buruk atau kehabisan kuota.

  Sudah tidak sabar? Mari kita melihatnya. Anda juga dapat melihat permainan lain yang boleh anda muat turun secara langsung dalam artikel di bawah.

  LIHAT ARTIKEL

  1. Subway Surfers

  Siapa yang ingin tahu permainan berjalan apa yang dimuat lebih daripada satu bilion kali? Jawapannya adalah Subway Surfers yang dihasilkan oleh Kiloo .

  Permainan ini serentak dengan Temple Run 2 dan Joyride Jetpack. Inti permainan adalah sama, anda harus dapat berjalan sejauh mungkin sambil mengelakkan kereta api yang akan datang.

  Lebih daripada 28 juta orang telah mengkaji permainan ini dan mendapat penilaian 4.5 . Arena baru sentiasa ada supaya anda tidak mudah bosan.

  PerincianSurfers Bawah Tanah
  Pemaju Kiloo
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 82MB
  Muat turunnya 1,000,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 (28,744,867)

  Muat turun di sini:

  Games Arcade Development DOWNLOAD Aktif

  2. Keretapi Rel

  Pada abad ke-19, demam emas berlaku di banyak tempat di dunia, dari Kanada hingga Afrika Selatan. Kita dapat merasakan sensasinya dengan bermain permainan Rail Rush .

  Dengan menggunakan troli pelombong biasa, anda akan memasuki gua untuk mengumpulkan emas.

  Tidak hanya dalam satu lorong, anda juga harus memindahkan lorong untuk mengelakkan halangan.

  Arena yang tersedia juga beragam dan menyajikan pengalaman permainan yang berbeza, dari Crazy Caves , Zombie Caves , hingga Jurrasic Jungle .

  PerincianKeretapi Rel
  Pemaju Miniclip.com
  OS minimum Android 2.3.3 dan lebih tinggi
  Saiz 46MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 (961,611)

  Muat turun di sini: Rail Rush melalui Play Store

  3. Kuil Larian 2

  Sekiranya ini terasa seperti anda pernah bermain, kerana permainan ini sangat popular. Ini terbukti dari jumlah muat turun lebih dari 500 juta kali.

  Temple Run 2 adalah permainan larian tanpa henti yang dihasilkan oleh Imangi Studios dan merupakan sekuel siri Temple Run pertama.

  Walaupun termasuk permainan lama, Temple Run 2 berusaha untuk selalu mempersembahkan perkara baru, seperti watak dan arena.

  Intipati permainan ini tetap sama, anda harus berlari dan melompat untuk melarikan diri dari mengejar binatang buas di belakang anda!

  PerincianLarian Kuil 2
  Pemaju Imangi Studios
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 500,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 (8,416,663)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Mobatek Arcade Games

  Satu lagi Permainan Larian Tanpa Henti Terbaik. . .

  4. Lara Croft: Relic Run

  Bagi peminat permainan Tomb Rider , sudah tentu biasa dengan nama Lara Croft . Lebih-lebih lagi, filem layar lebar cukup menarik kerana ia dimainkan oleh Alicia Vikander .

  Dalam permainan Lara Croft: Relic Run , anda akan melewati pelbagai rintangan dengan pergerakan khas Lara Croft. Anda akan melalui pelbagai tempat seperti hutan, padang pasir dan gunung.

  Selain berlari, melompat, dan berayun, Anda juga dapat menggunakan kenderaan seperti ATV. Jangan lupa untuk meningkatkan kemampuan Lara supaya anda dapat berlari lebih jauh.

  PerincianLara Croft: Relic Run
  Pemaju SQUARE ENIX Ltd
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 30MB
  Beban Dwon 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.4 (638,061)

  Muat turun di sini:

  Games Arcade Spacetime Games DOWNLOAD

  5. Jetpack Joyride

  Adakah anda bosan dengan permainan berjalan tiga dimensi? Mahukan permainan yang lebih mudah? Jetpack Joyride dari Halfbrick Studios adalah jawapannya!

  Permainan ini merangkumi permainan lama yang telah ada sejak awal kemunculan Android. Namun, masih banyak peminat permainan ini kerana permainannya menyeronokkan dan ketagihan.

  Lebih-lebih lagi, banyak pilihan kostum yang boleh anda pakai untuk watak anda.

  Sudah tentu, jangan lupa mengumpulkan duit syiling supaya anda dapat membeli pelbagai barang untuk meningkatkan kemampuan anda!

  PerincianJetpack Joyride
  Pemaju Halfbrick Studios
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.4 (4,694,002)

  Muat turun di sini:

  Permainan Arcade Halfbrick Studios DOWNLOAD

  6. Sonic Dash 2: Sonic Boom

  Generasi 90-an mesti biasa dengan watak Sonic Hedgehog dari SEGA . Yang paling kita ingat tentang dia adalah kepantasannya dalam berlari.

  Sama seperti permainan larian tanpa henti yang lain, Sonic Dash 2: Sonic Boom menjadikan pemain harus terus berlari sejauh mungkin dan mengumpulkan sebanyak mungkin barang.

  Buka kebolehan khas dari watak Sonic, seperti Sonic Dash Ring Magnet, Knuckle s Slam, Amy s Ring Hammer dan lain-lain.

  PerincianSonic Dash 2
  Pemaju SEGA
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 66MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 (513,855)

  Muat turun di sini: Sonic Dash 2 melalui Play Store

  7. Rodeo Stampede: Safari Zoo Langit

  Adakah anda orang biasa yang tidak suka berlari tanpa tujuan? Atau jenis orang yang mudah bosan dengan permainan yang seperti itu? Cuba permainan yang satu ini!

  Rodeo Stampede: Sky Zoo Safari membuat anda menjelajahi savana untuk memburu haiwan dan memasukkannya ke dalam kebun binatang anda.

  Dengan menggunakan lasso, anda mesti dapat menangkap dan menunggang pelbagai haiwan, seperti bison, gajah, burung unta, dan sebagainya.

  Bahkan ada haiwan yang hanya ada dalam dongeng anda!

  PerincianRodeo Stampede: Safari Zoo Langit
  Pemaju Permainan Yodo1
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 97MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.5 (657,477)

  Muat turun di sini: Rodeo Stampede: Sky Zoo Safari melalui Play Store

  8. Smash Hit

  Bagaimana mungkin cadangan itu hanya mengandungi orang atau watak? Adakah terdapat variasi lain sehingga kita tidak bosan? Hohoho, tentu ada, Jaka akan sentiasa memberi anda maklumat lengkap.

  Anda boleh bermain permainan Smash Hit di mana anda menggerakkan bola untuk melalui pelbagai halangan yang menghalang jalan anda.

  Lagu suara permainan ini sangat santai, sehingga anda akan merasa tenang semasa bermain. Lebih-lebih lagi, permainan ini tidak mempunyai iklan!

  PerincianSmash Hit
  Pemaju Biasa-biasa saja
  OS minimum Android 2.3 dan lebih tinggi
  Saiz 79MB
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 (4.226.145)

  Muat turun di sini: Smash Hit melalui Play Store

  9. Jalan Lintas

  Jakarta benar-benar ketat, jadi sukar untuk menyeberang. Makan, jangan cakap begitu. Tidak kira betapa sukarnya untuk melintasi jalan-jalan di Jakarta, masih sukar untuk menyeberang dalam permainan Crossy Road ini .

  Anda akan bermain ayam yang ingin melintasi jalan yang sesak. Bukan hanya jalan, ada juga jalan kereta api hingga ke sungai dengan buaya mengintai mangsa.

  Sudah tentu anda boleh bermain haiwan lain selain ayam. Anda boleh mendapatkannya dengan mengumpulkan duit syiling semasa permainan.

  Reka bentuk retro permainan juga menjadi tarikan utama.

  PerincianJalan Crossy
  Pemaju PAPAN HIPSTER
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 72MB
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 (4,286,763)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Trivia Skin Pack Games

  10. Minion Rush: Permainan Rasmi Despicable Me

  Siapa yang suka watak kuning kecil dari filem animasi Despicable Me? Minions memang salah satu watak yang digemari oleh ramai orang dari pelbagai peringkat usia.

  Minion Rush: Despicable Me Official Game adalah permainan rasmi yang dihasilkan oleh Gameloft . Permainan ini sangat popular dan telah dimuat turun lebih dari seratus juta kali.

  Arena yang digunakan sesuai dengan versi asalnya. Terus berlari dan kumpulkan pisang sebanyak mungkin untuk membuka watak lain!

  PerincianMinion Rush: Permainan Rasmi Despicable Me
  Pemaju Gameloft
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 (10,314,346)

  Muat turun di sini:

  Gameloft Arcade Games DOWNLOAD

  11. Pengembaraan Alto

  Permainan berjalan-Larian Jaka lanjut cadangkan adalah Adventure Alto daripada Noodlecake Studios Inc . Permainan ini telah dianugerahkan sebagai Game of the Year .

  Permainan lebih kurang sama dengan Joyride Jetpack, di mana pemain berlari dalam dua dimensi dari kiri ke kanan, tetapi dijamin lebih sukar.

  Permainan ini berdasarkan sukan snowboarding. Anda boleh mengumpulkan enam papan berbeza dan melakukan helah yang menarik.

  Lebih-lebih lagi, muzik permainan ini sangat bagus dan menenangkan! Sesuai dimainkan ketika santai.

  PerincianPengembaraan Alto
  Pemaju Noodlecake Studios Inc.
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 66MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.6 (531,598)

  Muat turun di sini:

  Noodlecake Studios Inc. Permainan DOWNLOAD

  12. Frenzy Trail Paus

  Semasa anda bermain permainan Whale Trail Frenzy ini , anda akan merasa dilemparkan beberapa dekad yang lalu di mana gambar-gambar bunga dan tanda-tanda kedamaian tersebar di pelbagai tempat.

  Permainan ini juga mempunyai soundtrack lembut sehingga dapat membawa anda terbawa-bawa.

  Lebih-lebih lagi, anda akan mengawal ikan paus terbang yang cuba mengelakkan awan suram yang dapat menangkap kita.

  Yang perlu anda lakukan semasa bermain permainan ini adalah terbang sejauh mungkin dan kumpulkan gelembung dengan pelbagai warna yang akan menjadikan perjalanan anda lebih mudah.

  PerincianFrenzy Trail Paus
  Pemaju permainan ustwo
  OS minimum Android 2.3 dan lebih tinggi
  Saiz 32MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (34,446)

  Muat turun di sini: ** Whale Trail Frenzy melalui Play Store

  13. Lumba Bukit Mendaki

  Sebenarnya, tidak ada yang berlari dalam permainan Hill Climb Racing . Hanya ada orang yang memandu pelbagai kenderaan untuk memandu sejauh mungkin.

  Kerana dalam senarai ini ada bola dan ikan paus yang mengambang, Jaka memutuskan untuk memasuki permainan legenda ini.

  Lagipun, tujuan permainan ini juga sama seperti permainan lain dalam senarai ini.

  Terdapat banyak kenderaan atau arena yang boleh anda mainkan. Pastikan anda dapat mengawal kereta anda dengan betul atau pemandu akan mengalami patah leher!

  PerincianPerlumbaan pendakian bukit
  Pemaju Fingersoft
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 74MB
  Muat turunnya 500,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (9,491,234)

  Muat turun di sini:

  Fingersoft Sports Games MUAT TURUN

  14. Into the Dead 2: Zombie Survival

  Sekiranya anda mencari permainan larian tanpa henti yang tegang, Jaka sangat mengesyorkan anda memainkan permainan Into the Dead 2 ini . Dijamin, permainan ini sungguh sukar!

  Selain berjalan tanpa had, permainan ini juga digabungkan dengan elemen survival. Anda harus terus berlari sambil mengelakkan gerombolan zombie yang menyasarkan anda.

  Dengan grafik HD yang dimiliki, permainan ini berpotensi membuat anda ketagih. Lebih-lebih lagi, terdapat banyak jenis senjata yang boleh anda gunakan untuk menyingkirkan zombie yang menghalangi anda.

  PerincianInto the Dead 2: Zombie Survival
  Pemaju PIKPOK
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 53MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (347.052)

  Muat turun di sini: Into the Dead 2 melalui Play Store

  15. Pelari Puteri Subway

  Jangan bingung antara permainan Subway Princess Runner dan Subway Surfer, kerana kedua-dua permainan itu berbeza. Baiklah, walaupun konsep permainannya hampir sama.

  Anda ditugaskan untuk memindahkan seorang puteri cantik yang cuba melarikan diri dari polis. Anda harus terus berjalan sambil mengelakkan kereta api dan bas melintas.

  Untuk lebih mencabar, permainan ini juga dilengkapi dengan misi yang mesti anda selesaikan untuk mendapatkan barang-barang penting yang dapat anda gunakan dalam permainan.

  PerincianPelari Puteri Subway
  Pemaju Ivy
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 59MB
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (319,646)

  Muat turun di sini: Subway Princess Runner melalui Play Store

  16. Serangan Robot Unicorn 2

  Permainan Robot Unicorn Attack 2 ini juga akan memberi anda pengalaman bermain yang berbeza. Perlu diingat, permainan ini tidak termasuk sebagai syarikat unicorn di dunia.

  Anda akan mengawal unicorn yang dapat memancarkan sinar pelangi dan melompati pelbagai tempat. Permainan ini juga disertai dengan muzik yang diilhamkan oleh tahun 80an.

  Menariknya, anda boleh menyesuaikan unicorn yang anda gunakan. Tambahkan sayap, turbo booster, hingga tanduk baru.

  PerincianSerangan Robot Unicorn 2
  Pemaju permainan [berenang dewasa]
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 74MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (303,216)

  Muat turun di sini:

  Games Arcade After Breakdown Games DOWNLOAD

  17. Talking Tom Hero Dash - Main Permainan

  Kami tahu bahawa permainan Talking Tom adalah permainan haiwan kesayangan yang membolehkan kami mempunyai kucing maya yang boleh bercakap.

  Tetapi tahukah anda bahawa siri permainan ini mempunyai permainan genre tanpa henti? Permainan ini bertajuk Talking Tom Hero Dash - Run Game .

  Seperti yang ditunjukkan oleh tajuknya, watak Tom (dan Angela) akan mempunyai kebolehan kuasa besar ketika mereka berlari!

  Mereka akan menghadapi musuh dalam bentuk rakun yang akan menahan anda sepanjang permainan.

  PerincianTalking Tom Hero Dash - Main Permainan
  Pemaju Outfit7 Terhad
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 87MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (257,542)

  Muat turun di sini: Talking Tom Hero Dash - Run Game melalui Play Store

  18. Jalankan Sackboy! Lari

  Dibangunkan oleh PlayStation, permainan Run Sackboy! Lari ini agak unik. Terutama jika bukan kerana watak yang seperti boneka buatan nenek.

  Anda akan meneroka banyak watak dan lokasi unik dari permainan LittleBigPlanet. Bukan itu sahaja, anda juga dapat menyesuaikan watak anda.

  Permainan percuma ini dipuji kerana grafik dan permainannya yang menarik.

  PerincianJalankan Sackboy! Lari
  Pemaju PlayStation Mobile Inc.
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 20MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (196,278)

  Muat turun di sini: Jalankan Sackboy! Lari melalui Play Store

  19. Marikh: Marikh

  Banyak permainan larian tanpa henti yang unik. Salah satunya ialah Mars: Mars . Keunikan permainan ini bukan hanya terletak pada pengulangan perkataan Mars dalam tajuk, geng!

  Biasanya, permainan tanpa henti mempunyai tujuan untuk berjalan sejauh mungkin di jalan yang tersedia. Dalam permainan ini, anda mesti dapat melompat dari platform ke platform.

  Sekiranya anda terlepas, ini bermaksud bahawa kehancuran akan berlaku dengan cepat. Dengan kata lain, anda seharusnya dapat menyentuh platform selama mungkin.

  PerincianMarikh: Marikh
  Pemaju Pomelo
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 38MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (177,923)

  Muat turun di sini:

  Permainan Pomelo Permainan DOWNLOAD

  20. Bendy dalam Nightmare Run

  Permainan terakhir dalam senarai ini adalah gaya retro Bendy dalam Nightmare Run . Semasa bermain permainan ini, anda akan mengingati kartun Disney pada tahun 20-an hingga 30-an.

  Dengan gaya animasi retro, anda akan merasakan sensasi yang berbeza ketika bermain permainan ini. Banyak ciri permainan ini sama dengan permainan sebelumnya.

  Anda akan terus berlari tanpa berhenti selagi anda dapat melalui pelbagai rintangan yang ada, mengalahkan bos, dan mengumpulkan pelbagai barang untuk membuka banyak perkara.

  PerincianBendy dalam Nightmare Run
  Pemaju Joey Drew Studios
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 57B
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (55,001)

  Muat turun di sini: Bendy in Nightmare Run melalui Play Store

  Bagaimana, bermain larian boleh membuat anda lupa sebentar dengan masalah hidup anda bukan? Jadi, jangan pernah lari dari kenyataan, lebih baik anda berlari dalam permainan!

  Lebih-lebih lagi, permainan dengan genre ini biasanya membuat kita ketagihan kerana mereka selalu mahu memecahkan skor tertinggi yang kita buat sendiri.

  Mana permainan larian tanpa henti kegemaran anda? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan