Cara menghantar SMS dalam talian percuma ke semua pengendali terkini pada tahun 2020

Sekali lagi, syaratnya mendesak tetapi tidak dapat menghantar SMS kerana tidak ada kredit? Tenang, Jaka ada cara untuk menghantar SMS dalam talian percuma di telefon pintar anda.

Kredit anda tiba-tiba habis walaupun anda benar-benar perlu menghantar SMS?

Oleh kerana terdapat telefon pintar generasi terkini, pelbagai aplikasi sembang dalam talian terbaik terus muncul tanpa henti.

Sebenarnya, dalam situasi tertentu kita masih memerlukan SMS sebagai alat komunikasi harian, walaupun ini sudah 2020 . Sebenarnya Jaka juga malas untuk menambah hanya 1 atau 2 kali SMS.

Oleh itu, agar tidak membazirkan kredit membeli hanya untuk SMS, lebih baik menggunakan SMS Dalam Talian secara percuma! Bagaimana caranya? Lihat ulasan Jaka berikut!

 • Cara menghantar SMS dalam talian percuma (semua operator boleh)
  • Cara Menghantar SMS Dalam Talian dengan Aplikasi
  • Cara Menghantar SMS Dalam Talian tanpa Permohonan
 • Kelebihan SMS Dalam Talian Berbanding SMS biasa

  Kelebihan pertama SMS dalam talian, jelas anda tidak memerlukan kredit sama sekali untuk menghantar SMS. Anda hanya memerlukan rangkaian internet untuk dapat menghantar SMS secara dalam talian.

  Tidak ada had berapa banyak anda menghantar SMS. Sebenarnya anda boleh menghantar kepada banyak orang berbeza dalam masa kelewatan yang tidak terlalu lama. Hebat, bukan?

  Walau bagaimanapun, Jaka tidak bertanggungjawab sekiranya panduan ini disalahgunakan, kerana panduan ini hanya untuk kecemasan . Faham, geng!

  Cara menghantar SMS dalam talian percuma (semua operator boleh)

  Sesekali anda pasti perlu menghantar teks, bukan? Lebih-lebih lagi, tidak semua orang menggunakan aplikasi sembang.

  Selain menggunakan aplikasi SMS, anda juga boleh menggunakan panduan Jaka di bawah. Berikut adalah dua cara untuk menghantar SMS dalam talian percuma yang berfungsi 100%! Dijamin, anda tidak memerlukan denyutan sama sekali!

  Cara Menghantar SMS Dalam Talian dengan Aplikasi

  Anda mungkin berfikir, "Apa yang anda buat SMS?" . Bagaimanapun, dengan menggunakan aplikasi sembang, kita boleh berbual dengan isi hati anda secara percuma tanpa perlu memikirkan kredit.

  Tetapi ada kalanya SMS ini penting, karena di Indonesia masih banyak orang yang tidak menggunakan telefon pintar, biasanya orang yang lebih tua.

  Sekiranya pada bila-bila masa anda memerlukan SMS tetapi tidak mempunyai kredit, Jaka mempunyai cara mengirim SMS percuma di Android. Tanpa perlu berlama-lama, panduan berikut!

  Langkah - 1 : Sila muat turun aplikasi SMSin terlebih dahulu. Untuk pautan muat turun, Jaka telah menyediakannya di bawah:

  Aplikasi Sosial & Pemesejan Habibihza DOWNLOAD

  Santai sahaja, aplikasi ini percuma 100% dan tidak memerlukan sebarang bayaran!

  Langkah - 2 : Setelah dimuat turun, tidak ada tetapan khas untuk mula menghantar SMS percuma. Masukkan nombor tujuan, mesej dan CAPTCHA yang dipaparkan. Untuk nombor, anda boleh mengambilnya dari kenalan.

  Setiap SMS yang dihantar dari aplikasi SMSin akan dikirim menggunakan nombor rawak. Oleh itu, jangan lupa sebutkan nama anda dalam setiap mesej yang anda hantar!

  Selesai. Itulah cara untuk menghantar SMS percuma secara dalam talian melalui aplikasi Android. Sangat mudah, bukan?

  Cara Menghantar SMS Dalam Talian tanpa Permohonan

  Selain menggunakan aplikasi, Anda juga dapat mengirim SMS gratis tanpa menggunakan aplikasi apa pun. Kemudian, anda akan membuka laman web yang dijamin boleh dipercayai. Ingin tahu? Inilah langkahnya!

  1. Menggunakan Laman SMS Dalam Talian Indonesia

  Selain menggunakan aplikasi sembang luar talian , Anda juga dapat menggunakan situs tepercaya yang menyediakan fitur SMS gratis.

  Salah satu laman web yang digunakan untuk menghantar SMS dalam talian adalah sms-online.web.id . Laman web ini dipercayai sebagai salah satu platform penyedia SMS percuma yang sering digunakan dalam keadaan darurat.

  Tanpa perlu berlama-lama, panduan berikut!

  Langkah - 1 : Sila buka laman web sms-online.web.id .

  Langkah - 2 : Cukup masukkan nombor telefon bimbit yang ingin anda kirimkan SMS, kemudian masukkan mesej yang ingin anda sampaikan.

  Selepas itu klik HANTAR . Anda boleh menghantar SMS ke semua operator GSM dan CDMA di negara ini.

  Perlu diingat, walaupun percuma, laman web ini mempunyai kelemahan, yang tidak dapat menerima kod atau nombor. Adalah mungkin untuk mengelakkan penyalahgunaan laman web untuk perkara yang tidak bertanggungjawab.

  2. Menggunakan Laman Afreesms

  Selain menggunakan SMS Online Indonesia, Anda juga dapat menggunakan laman Afreesms jika situs tersebut sebelumnya tidak dapat dilakukan.

  Laman web ini berada di puncak senarai carian Google, dengan kata lain laman web ini telah digunakan oleh banyak orang. Tanpa perlu berlama-lama, berikut adalah cara menghantar SMS percuma melalui Afreesms!

  Langkah - 1 : Sila buka laman web //www.afreesms.com/ .

  Langkah - 2 : Pilih benua dan negara tempat anda ingin menghantar SMS. Dalam kes ini, pilih Asia, kemudian Indonesia.

  Langkah - 3 : Kemudian, anda boleh memasukkan nombor telefon bimbit anda secara langsung, membuat pesanan, lengkap dengan kod pengesahan di bawah. Selepas itu, klik HANTAR , kedudukan berada di bahagian bawah selepas iklan.

  Selesai! Yang menarik dari laman web ini ialah, selain percuma dan tidak memerlukan pendaftaran, laman SMS dalam talian percuma ini juga dapat menghantar SMS ke lebih daripada 640 pengendali rangkaian mudah alih di seluruh dunia.

  Mudah, betul, bagaimana cara menghantar SMS secara dalam talian dan percuma dalam dua cara di atas? Anda hanya memerlukan pelan data, tanpa kredit biasa untuk menghantar SMS. Semoga berjaya!

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Artikel Berkaitan