10 Aplikasi Galeri Terbaik untuk Menyimpan Foto di Android

Walaupun mempunyai fungsi yang sama, tetapi tidak semua aplikasi galeri Android berkualiti. Sebilangannya cenderung berfungsi dengan baik dengan reka bentuk dan kepantasan yang baik. Tetapi ada juga yang tidak digalakkan.

Walaupun mempunyai fungsi yang sama, tetapi tidak semua aplikasi galeri Android berkualiti. Sebilangannya cenderung berfungsi dengan baik dengan reka bentuk dan kepantasan yang baik. Tetapi ada juga yang tidak digalakkan.

Baik dari semua aplikasi galeri di pasaran. Kali ini Jaka ingin meringkaskan beberapa perkara yang patut dipertimbangkan . Daripada berlama-lama, mari kita lihat ulasan Jaka berikut secara langsung!

BACA JUGA
  • 15 Petua Android yang WAJIB Diketahui oleh Semua Pengguna Android
  • Cara Menyembunyikan Foto 'Rahsia' di Galeri HP Tanpa Teman lelaki Mengetahui
  • 51 WhatsApp 2019 Petua & Trik Tidak Diketahui Ciri Baru

1. Galeri A +

Sumber foto: Gambar: Google Playstore Walaupun kelihatan ringkas, tetapi aplikasi galeri ini mempunyai sokongan untuk menghubungkan Dropbox, Amazon Cloud, dan Facebook. Dengan itu anda dapat menyimpan fail foto dan video di luar talian dan dalam talian . Aplikasi ini juga mempunyai ciri keselamatan terbaik di mana anda dapat menyembunyikan foto peribadi. Aplikasi ini tersedia secara percuma untuk ciri premium.

2. Galeri F-Stop

Sumber foto: Gambar: Google Playstore Sebagai salah satu aplikasi galeri tertua, Galeri Media F-Stop mempunyai reka bentuk yang ringkas dan bersih yang diperkuat dengan ciri-ciri kelas pertama. Anda boleh mencari foto berdasarkan metadata (termasuk: EXIF, XMP, dan IPTC). Dengan ciri 'Album Pintar', anda boleh menguruskan penyimpanan foto secara manual. Perkara yang paling digemari dari aplikasi ini, yang boleh memainkan GIF .

3. Fokus

Sumber foto: Imej: Google Playstore Dari semua senarai, Galeri Gambar Fokus adalah aplikasi yang paling komprehensif kerana mempunyai pelbagai ciri terbaik. Kunci untuk aplikasi ini adalah anda dapat melindungi galeri anda dari mengintip tema terang dan gelap, dan bahkan tetapan keselamatan tambahan tersedia yang membolehkan anda menukar ikon. Aplikasi ini tersedia secara percuma dan dilanggan pada harga $ 1.13 / bulan.

4. Galeri FOTO

Aplikasi ini menawarkan kemampuan untuk mengatur ribuan foto yang disimpan melalui ciri penyortirannya . Anda dapat menandai foto, mengatur album, dan bahkan menyediakan perkhidmatan Chromecast. Anda juga boleh membuat album peribadi. Versi percuma mempunyai banyak ciri lengkap tetapi jika anda memutuskan untuk membayar, anda akan bebas dari iklan.

5. Galeri Vault

Sumber foto: Gambar: Google Playstore Adakah anda jenis yang benar-benar menjaga privasi? Galeri Vault mempunyai peti besi peribadi untuk gambar sehingga sukar untuk mengintip . Dengan cara ini anda dapat menyembunyikan foto, video, dan jenis fail lain yang disokong oleh aplikasi. Anda juga dapat menyembunyikan ikon sehingga tidak ada yang tahu cara mengaksesnya, kecuali anda. Keselamatan bahkan tersedia dengan sokongan cap jari untuk peranti Samsung.

6. Foto Google

Sumber foto: Gambar: Google Playstore Aplikasi Foto Google berasaskan awan, di mana kita dapat memuat naik sebanyak mungkin foto dan video sesuai dengan kemampuan penyimpanan data. Satu-satunya kelemahan ialah gambar dan video akan dimampatkan dalam tetapan Kualiti Tinggi Google. Sebilangan besar pengguna yang menggunakan aplikasi ini juga mempunyai aplikasi galeri lain.

7. Galeri Foto HD & Editor

Sumber foto: Gambar: Google Playstore Aplikasi ini bukan hanya untuk menyimpan foto tetapi juga mengedit video dengan penyimpanan yang cukup ringan dan sederhana . Anda boleh melakukan perkara asas seperti memindahkan foto, menghapus fail, menetapkan wallpaper, menetapkan kegemaran, dan berkongsi fail. Dengan 'Editor', anda dapat melakukan penyuntingan asas, seperti memotong, memutar, membalik, dan menggunakan penapis atau bahkan mencoret jika anda mahu. Aplikasi ini memuatkan gambar dengan cepat dan cukup popular di kalangan ramai orang. Aplikasi ini tersedia secara percuma tetapi dengan kandungan iklan di dalamnya.

8. Peta Foto

PhotoMap mungkin merupakan salah satu aplikasi galeri pelik kerana ia membolehkan pengguna mengambil gambar dan menyimpannya melalui lokasi . Anda dapat menggunakan peta untuk melihat foto berdasarkan tempat mereka diambil. Aplikasi galeri berasaskan GPS ini mungkin yang terbaik antara lain. Anda boleh memuat turunnya secara percuma atau membayar versi pro dengan harga $ 2,99.

9. Gambar

Sumber foto: Gambar: Google Playstore Piktures adalah aplikasi galeri ringkas dengan pelbagai ciri. Anda boleh menyusun foto mengikut pelbagai perkara, seperti lokasi dan juga dapat menyembunyikan album sehingga orang tidak melihatnya. Aplikasi ini berfungsi paling baik pada skrin yang lebih besar, menjadikannya sesuai untuk iPad atau Tablet . Sokongan GIF dan Chromecast juga tersedia. Aplikasi ini juga mempunyai kawalan berasaskan isyarat sentuh yang mudah digunakan.

10. QuickPic

Sumber foto: Gambar: Google Playstore QuickPic pernah menjadi salah satu aplikasi galeri indie yang paling popular, tetapi akhirnya dibeli oleh Cheetah Mobile. Perkhidmatan ini membolehkan anda membuat sandaran foto ke 'Cloud' . Terdapat juga fitur penyunting foto dalaman yang sederhana, mendukung kebanyakan file multimedia, dan fitur dasar, seperti menamakan semula foto, membuat album, dan mendukung pelbagai perkhidmatan 'Cloud'.

Artikel Berkaitan