5 Kuota Data Penyemak Imbas Paling Ekonomik, Tinggalkan Chrome Sekarang!

Sekiranya anda pengguna biasa yang sangat berhati-hati dalam menggunakan kuota data, sebenarnya terdapat banyak penyelesaian. Selain menggunakan kemudahan WiFi percuma, ada juga berbagai aplikasi penghemat kuota.

Internet sebenarnya menunjukkan perkembangan yang cukup baik. Contohnya, kehadiran rangkaian 4G yang semakin merata dengan kelajuan yang agak lebih baik daripada teknologi sebelumnya, iaitu 3G. Malangnya, kenyataan tidak selalu sesuai dengan jangkaan. Walaupun kelajuan internet jalur lebar telah meningkat, pengguna harus bermain-main dengan pelbagai pakej kuota yang juga harganya cukup tinggi.

Sekiranya anda pengguna biasa yang sangat berhati-hati dalam menggunakan kuota data, sebenarnya terdapat banyak penyelesaian. Selain menggunakan kemudahan WiFi percuma, ada juga berbagai aplikasi penghemat kuota. Tetapi jika anda suka melayari dan menginginkan kuota anda lebih tahan lama, penyemak imbas berikut patut dicuba.

BACA JUGA
  • Selain Safari, Berikut adalah 5 Penyemak Imbas Terbaik untuk iPhone
  • Dari Penyemak Imbas Ringan hingga Keamanan Tertinggi, Ini adalah 5 Penyemak Imbas Terbaik tahun 2017
  • Adakah benar bahawa Chrome lebih pantas daripada penyemak imbas Android lain?

5 Kuota Data Penyemak Imbas Paling Ekonomik, Tinggalkan Chrome Sekarang!

1. Penyemak Imbas UC

Sumber foto: Foto: aplikasi penyemak imbas neurogadget.net UCWeb Inc. MUAT TURUN

Sebagai pengguna telefon pintar, sudah tentu ramai di antara anda sudah biasa dengan penyemak imbas yang satu ini. Selain pantas, penyemak imbas ini juga ringan dan menjimatkan kuota. Anda bahkan boleh menggunakan mod kelajuan untuk mendapatkan kelajuan yang lebih baik.

Ciri-cirinya juga cukup lengkap. Contohnya, penyekat iklan yang membolehkan anda mengakses laman web tanpa perlu mengganggu iklan. Menariknya, dengan menggunakan fitur mode laju, penggunaan data akan menurun hingga 60 persen.

2. Opera Mini

Sumber foto: Foto: Opera.com Aplikasi Perisian Opera DOWNLOAD

Anda boleh mengatakan Opera Mini adalah salah satu penatua penyemak imbas mudah alih yang telah terkenal sejak era telefon bimbit berasaskan Java. Sehingga kini, penyemak imbas yang satu ini masih digemari ramai. Selain ukurannya yang kecil dan ringan, penggunaan data juga sangat menjimatkan.

Dalam mod penjimatan tinggi , anda dapat menjimatkan kuota hingga 50 peratus. Sementara dalam mod simpanan yang melampau , penjimatan akan meningkat hingga mencapai 60 peratus. Lebih menarik lagi, Opera Mini juga dilengkapi dengan penyekat iklan terbina dalam.

3. Penyemak Imbas Ace

Sumber gambar: Foto: mashtips.com Penyemak Imbas Aplikasi RadiumDev DOWNLOAD

Walaupun tidak begitu terkenal dengan penyemak imbas yang dibuat oleh Google, Mozilla atau Opera, Ace Browser mempunyai daya tarikan yang sukar untuk diabaikan. Penyemak imbas ini kecil dan ringan. Kepantasannya juga pantas dilakukan. Tetapi yang lebih menarik daripada Ace Browser sebenarnya adalah kemampuannya untuk menyimpan kuota data.

Dengan penyemak imbas ini, anda dapat menjimatkan kuota hingga 60 peratus. Ciri-ciri penyekat iklan seperti penyekat iklan juga tersedia sebagai tambahan.

4. Penyemak Imbas CM

Sumber foto: Foto: play.google.com Cheetah Mobile Inc. Aplikasi Penyemak Imbas DOWNLOAD

Satu perkara yang sangat menarik mengenai Penyemak Imbas CM adalah saiznya yang sangat kecil, terutama jika dibandingkan dengan penyemak imbas Android pada umumnya. Anda tidak perlu memperuntukkan banyak ruang simpanan untuk memasang aplikasi yang satu ini.

Penjimatan pada kuota data sudah pasti. Dengan menggunakan Penyemak Imbas CM, anda dapat menjimatkan penggunaan data hingga 40 persen. Tetapi walaupun saiznya kecil, pemaju nampaknya masih boleh memasukkan ciri keselamatan dalam bentuk antivirus terbina dalam yang pasti akan melindungi anda dari virus atau program jahat lain.

5. Pelayar Pembelajaran

Sumber foto: Foto: xperiac.com Aplikasi Penyemak Imbas Kumpulan Apus DOWNLOAD

Sebelum ini penyemak imbas yang satu ini dikenali sebagai Penyemak Imbas A5 . Sama seperti CM Browser, saiz Apus Browser juga agak kecil. Walaupun begitu, antaramuka kelihatan cukup menawan. Kelajuannya juga cukup baik dengan penggunaan data yang rendah.

Dengan penyemak imbas ini, anda dapat menyimpan data sebanyak 20%. Tidak berhenti di situ, Apus Browser juga membolehkan pengguna menyimpan halaman web dan melihatnya lagi walaupun mereka berada di luar talian.

Itulah 5 Penyemak Imbas Data Paling Efisien untuk telefon pintar anda. Semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan