15 Anime Komedi Terbaik Paling Lucu | Lumping Bolster!

Adakah anda mencari cadangan anime komedi yang menggelikan perut anda? Jaka telah mengumpulkan anime komedi terbaik yang dijamin lucu!

Siapa yang tidak suka komedi? Kita boleh menikmati pelbagai jenis komedi, dari komedi berdiri hingga slapstick seperti yang sering ditunjukkan di televisyen.

Anime juga tidak mahu kalah dalam menyajikan genre komedi yang sangat menghiburkan dan mengundang. Banyak anime komedi berkualiti yang mesti anda tonton.

Jaka telah meringkaskan ini, 15 anime komedi terbaik yang dijamin akan membuat anda ketawa sehingga anda berguling!

 • K-on !!
 • Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!
 • Kaichou wa Pembantu-sama!
 • Ansatsu Kyoushitsu
 • Nombor 6-10. . .
 • Nombor 11-15. . .
 • 15 Komedi Anime Terbaik

  Adakah anda bersedia untuk melihat senarai cadangan anime komedi Jaka? Hati-hati, jangan ketawa terlalu banyak sehingga anda kencing di seluar anda!

  Baris anime komedi terbaik yang disarankan Jaka kali ini dipilih berdasarkan penilaian dan populariti mereka.

  Adakah anda ingin tahu mengenai anime apa yang termasuk dalam senarai cadangan Jaka? Berikut adalah maklumat lengkap.

  1. Picit Shoujo Nozaki-kun

  Anime komedi pertama yang Jaka akan sarankan kepada anda adalah Gekkan Shoujo Nozaki-kun yang diangkat dari manga dengan nama yang sama.

  Menceritakan kisah seorang gadis sekolah menengah bernama Chiyo Sakura yang jatuh cinta dengan Umetarou Nozaki . Semasa meluahkan perasaannya, Sakura sebenarnya mendapat tandatangan dari Nozaki.

  Nampaknya, Nozaki adalah mangaka dengan nama pena Sakiko Yumeno! Perselisihan faham berterusan sehingga akhirnya Sakura menjadi salah seorang pembantu Nozaki.

  Bermula dari acara itu, banyak peristiwa lucu yang akan membuat anda ketawa. Lebih-lebih lagi, Sakura dan Nozaki dikelilingi oleh rakan-rakan yang unik!

  Gekkan Shoujo Nozaki-kun

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.13 (247.139)
  Bilangan Episod 12
  Tarikh Tayangan 7 Julai 2014
  Studio Doga Kobo
  Genre Komedi


  Sekolah

  2. K-On !!

  Anime komedi yang satu ini mengisahkan seorang gadis sekolah menengah yang ingin menyertai kelab muzik walaupun dia tidak dapat bermain muzik.

  Hirasawa Yui , seorang gadis periang yang baru memasuki sekolah menengah, berminat untuk menyertai Light Music Club setelah melihat posternya di dinding sekolah.

  Semasa pergi ke bilik kelab dan bertemu dengan ahli lain ( Ritsu, Mio, dan Tsumugi ), diketahui bahawa Yui sama sekali tidak dapat memainkan alat muzik!

  Kerana dia memerlukan anggota, pada akhirnya Yui diterima dan mula belajar bermain gitar. Sejak itu mereka membentuk kumpulan After School Tea Time dan membuat persembahan di festival sekolah.

  K-on !!

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.14 (189,483)
  Bilangan Episod 26
  Tarikh Tayangan 7 April 2010
  Studio Animasi Kyoto
  Genre Komedi


  Sebahagian daripada kehidupan

  3. Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!

  Anime lucu ini mengambil tema Isekai, di mana watak utamanya dibawa untuk mengembara di dunia lain yang belum pernah dia kunjungi sebelumnya.

  Setelah mati menyedihkan dan bodoh, seorang pelajar anti sosial bernama Kazuma Satou mendapati dirinya duduk di dunia lain. Di hadapannya, duduk seorang dewi yang cantik tetapi menjengkelkan bernama Aqua .

  Satou diberi dua pilihan: pergi ke syurga atau bereinkarnasi menjadi dunia fantasi. Dia memilih untuk memulai kehidupan baru dan segera ditugaskan untuk mengalahkan Raja Iblis yang mengganas di desa.

  Satou boleh mendapatkan semua jenis barang untuk membantunya menyelesaikan misi, dan dia memilih dewi! Yang kelakarnya, ternyata Aqua sama sekali tidak berguna!

  Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.18 (414.076)
  Bilangan Episod 10
  Tarikh Tayangan 14 Januari 2016
  Studio Studio Deen
  Genre Pengembaraan


  Ghaib

  4. Kaichou wa Pembantu-sama!

  Misaki Ayuzawa adalah presiden majlis pelajar perempuan pertama di sekolahnya, Sekolah Tinggi Seola . Sekolah ini terkenal sebagai tempat kenakalan, dan Ayuzawa berusaha untuk meningkatkan reputasi sekolahnya.

  Namun, Ayuzawa mempunyai rahsia besar: dia bekerja sambilan di kafe sebagai pembantu rumah! Ini dia lakukan untuk menolong ekonomi keluarganya yang miskin dan terpaksa membayar banyak jenis bil.

  Rahsia dia berjaya disembunyikan dengan baik sehingga pelajar tampan bernama Takumi Usui secara tidak sengaja mengetahui fakta itu.

  Sejak itu, mereka berdua sering mengalami peristiwa konyol dengan sedikit rasa romantik. Komedi anime yang satu ini sangat sesuai untuk ditonton pada waktu lapang.

  Kaichou wa Pembantu-sama!

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.19 (334,620)
  Bilangan Episod 26
  Tarikh Tayangan 2 April 2010
  Studio JCStaff
  Genre Komedi


  Shoujo

  5. Ansatsu Kyoushitsu

  Bagaimana jika guru kelas anda adalah orang yang bertanggungjawab terhadap pemusnahan bulan dan dapat bergerak dengan kelajuan 20 Mach? Anda boleh bertanya kepada anak-anak kelas 3-E di sekolah Kunugigaoka.

  Ansatsu Kyoushisu menceritakan kisah kelas pembunuhan yang bertujuan membunuh pelaku berbahaya pemusnahan bulan.

  Cuma, sasaran pembunuhan itu adalah guru itu sendiri, iaitu Koro-sensei berupa gurita kuning.

  Banyak tindakan lucu yang dilakukan oleh guru sehingga dapat membuat kita ketawa terbahak-bahak. Bagi mereka yang suka komedi tidak masuk akal, anime genre komedi ini adalah suatu keharusan untuk ditonton.

  Ansatsu Kyoushitsu

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.21 (357,414)
  Bilangan Episod 22
  Tarikh Tayangan 10 Januari 2015
  Studio Lerche
  Genre Tindakan


  Shounen

  Nombor 6-10. . .

  6. Bakuman

  Siapa sangka jika ternyata penulis manga terkenal Death Note juga dapat membuat anime lucu seperti Bakuman. Anime ini mengisahkan perjalanan Mashiro dan Akito dalam membuat manga.

  Sebagai seorang anak, Moritaka Mashiro bercita-cita menjadi mangaka seperti pahlawan masa kecilnya, Tarou Kawaguchi yang merupakan legenda dalam membuat manga gag yang popular.

  Namun, tragedi membuatnya menyerah untuk mencapai impiannya dan menjalani kehidupan di sekolah sebagai pelajar.

  Sehingga pada suatu hari, rakan sekelasnya bernama Akito Takagi menjumpai gambar yang dibuat oleh Mashiro dan melihat potensi besar yang dimilikinya.

  Bakuman

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.31 (177.809)
  Bilangan Episod 25
  Tarikh Tayangan 2 Oktober 2010
  Studio JCStaff
  Genre Komedi


  Shounen

  7. Sakurasou no Pet na Kanojo

  Kerana tidak mahu membuang anak kucing yang dijumpainya, Sorata Kanda harus rela keluar dari asrama Sekolah Menengah Suimei dan pindah ke Dewan Sakura . Ini menjadikan kehidupan Sorata benar-benar berubah.

  Di tempat itu, dia bertemu dengan orang-orang pelik, seperti Misaki animator yang bertenaga, Jin seorang playboy, Ryuunosuke aturcara yang merupakan penyendiri, kepada guru pemimpin asrama bernama Chihiro .

  Sorata, dibantu oleh rakannya yang bernama Nanami, berusaha mencari pemilik baru supaya dia dapat keluar dari asrama pelik itu.

  Anda akan menyaksikan pelbagai adegan lucu yang tidak dapat dibayangkan dalam salah satu anime komedi terbaik yang satu ini.

  Sakurasou no Pet na Kanojo

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.31 (342.076)
  Bilangan Episod 24
  Tarikh Tayangan 9 Oktober 2012
  Studio JCStaff
  Genre Komedi


  Sebahagian daripada kehidupan

  8. Kelab Tuan Rumah Ouran Koukou

  Haruhi Fujioka adalah calon pemenang biasiswa di sekolah elit yang dipanggil Ouran High School. Sebagai pelajar pintar, sudah tentu dia suka mencari bilik yang tenang sehingga dia dapat menumpukan perhatian pada pembelajaran.

  Suatu hari, dia secara tiba-tiba memasuki Bilik Musk # 3 dan bertemu dengan ahli Host Club yang terkenal dengan penampilan mereka yang baik dan sering menghiburkan gadis-gadis di akademi.

  Semasa cuba keluar dari bilik, Haruhi secara tidak sengaja memecahkan pasu lapan juta yen, memaksanya untuk menjadi budak tugas kumpulan itu.

  Haruhi terjebak dengan sekumpulan budak lelaki di sekolah ini, dan ada banyak kejadian aneh yang harus dia lalui. Anime lucu ini dijamin akan membuat anda ketawa terbahak-bahak ketika menontonnya.

  Kelab Tuan Rumah Ouran Koukou

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.32 (350.804)
  Bilangan Episod 26
  Tarikh Tayangan 5 April 2006
  Studio Tulang
  Genre Komedi


  Shoujo

  9. Danshi Koukousei no Nichijou

  Mencari anime ringan tetapi masih mampu mengundang tawa? Cuba tonton anime Danshi Koukousei no Nichijou yang berpusat pada kehidupan tiga rakan sekolah menengah: Hidenori , Yoshitake , dan Tadakuni .

  Kehidupan mereka dikelilingi oleh robot gergasi, cinta sejati, dan drama yang sengit. Cukup, semua itu hanya berlaku dalam khayalan mereka.

  Sebenarnya, ketiga-tiganya hanyalah orang biasa yang berusaha mengisi masa lapang. Yang jelas, anime ini penuh dengan situasi pelik tetapi lucu yang sama sekali tidak biasa.

  Anime komedi paling lucu ini boleh menjadi rakan yang akan membantu anda melupakan kesedihan yang anda alami.

  Danshi Koukousei no Nichijou

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.33 (206.702)
  Bilangan Episod 12
  Tarikh Tayangan 10 Januari 2012
  Studio Matahari Terbit
  Genre Sebahagian daripada kehidupan


  Sekolah

  10. Toradora!

  Hanya kerana dia mempunyai mata yang kejam, Ryuuji Takasu ditakuti dan dijauhi oleh rakan-rakannya. Sebenarnya, dia hanya pelajar sekolah menengah yang lemah lembut dan suka kerja rumah tangga.

  Sebaliknya, Taiga Aisaka adalah pelajar kecil seperti boneka. Walaupun begitu, dia sangat ditakuti oleh pelajar lain sehingga dia digelar Palmtop Tiger .

  Kerana kecerobohan yang dilakukan oleh Taiga, mereka berdua bertemu dan menemukan fakta yang mengejutkan: Taiga menyukai sahabat Ryuuji, dan sebaliknya Ryuuji menyukai sahabat Taiga.

  Ini menjadikan mereka berdua membentuk pakatan. Anime komedi terbaik yang dibungkus dalam kisah romantis dengan gaya kanak-kanak sekolah menengah yang boleh membuat anda ketawa dan bersuara pada masa yang sama.

  Toradora!

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.38 (600.232)
  Bilangan Episod 25
  Tarikh Tayangan 2 Oktober 2008
  Studio JCStaff
  Genre Sebahagian daripada kehidupan


  Sekolah

  Nombor 11-15. . .

  11. Barakamon

  Seorang kaligrafi muda dan berbakat bernama Seishuu Handa harus rela dihantar ke sebuah desa terpencil di kepulauan Goto kerana kesalahan.

  Dia mengalahkan seorang kaligrafi veteran kerana karyanya dilabel tidak asli. Di sebuah kampung di mana kehidupannya berbeza dengan Tokyo, Handa mesti dapat menyesuaikan diri.

  Kehidupannya semakin berwarna dengan kehadiran anak-anak riuh seperti Naru dan penduduk kampung yang unik.

  Handa, yang pada awalnya bersifat narsis dan sombong, secara beransur-ansur belajar banyak perkara di kampung dan hanya merasa seperti tinggal di sana.

  Barakamon

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.46 (190,927)
  Bilangan Episod 12
  Tarikh Tayangan 6 Julai 2014
  Studio Kinema sitrus
  Genre Komedi


  Sebahagian daripada kehidupan

  12. Nichijou

  Nichijou adalah anime yang memfokuskan pada trio harian gadis sekolah menengah: Mio Naganohara , Yuuko Aioi , dan Mai Minakami .

  Seterusnya, mereka akan bertemu dengan Hakase Shinonome , robot perawat Nano , dan kucing yang dapat bercakap Sakamoto .

  Mereka berenam menjalani kehidupan yang tenang dan tidak masuk akal. Dalam anime komedi yang satu ini, anda akan dijemput untuk menonton kelakuan lucu mereka.

  Nichijou

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.52 (165.885)
  Bilangan Episod 26
  Tarikh Tayangan 3 April 2011
  Studio Animasi Kyoto
  Genre Sebahagian daripada kehidupan


  Shounen

  13. One Punch Man

  Saitama, yang dilihat sebagai orang biasa, mempunyai hobi yang tidak biasa: menjadi pahlawan.

  Untuk mengejar impian masa kecilnya, dia terus berlatih keras selama tiga tahun sehingga dia kehilangan semua rambutnya.

  Hasil latihannya menjadikannya mampu mengalahkan semua musuhnya dengan hanya satu serangan. Ini membuatnya merasa bosan kerana dia tidak lagi dapat menikmati keseronokan pertempuran.

  Walaupun digolongkan sebagai anime komedi, anda juga akan dilayan dengan pelbagai adegan pertempuran yang tegang ketika Saitama memusnahkan musuhnya.

  Lelaki Satu Pukulan

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.71 (779,626)
  Bilangan Episod 12
  Tarikh Tayangan 5 Oktober 2015
  Studio Rumah Pangsa
  Genre Tindakan


  Seinen

  14. Guru Besar Onizuka

  Seorang ketua geng bernama Onizuka mempunyai cita-cita baru yang terhormat dalam hidupnya dengan menjadi seorang guru. Ya, walaupun tujuan sebenarnya adalah dia bertemu gadis sekolah menengah.

  Dengan jalan curam yang mesti dia lalui untuk mencapai cita-citanya, Onizuka menggunakan segala cara, tidak kira haram atau tidak.

  Apabila dia berjaya menjadi guru, dia menjadi guru yang sama sekali berbeza dengan kebanyakan guru lain.

  Selain dapat membuat anda ketawa, anime lucu ini juga penuh dengan pesan moral yang patut dipertimbangkan.

  Guru Besar Onizuka

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 8.73 (199,692)
  Bilangan Episod 43
  Tarikh Tayangan 30 Jun 1999
  Studio Perrot Studio
  Genre Komedi


  Sebahagian daripada kehidupan

  15. Gintama

  Alien di angkasa menyerang Bumi dan mengambil alih Jepun. Mereka dipanggil Amanto .

  Sejak berkuasa, pedang dilarang digunakan dan samurai Jepun diperlakukan dengan tidak hormat.

  Gintoki Sakata adalah salah satu samurai yang tinggal. Bersama rakan-rakannya seperti Shinpachi Shimura dan Kagura , mereka bekerja sebagai freelancer Yorozuya alias yang menerima apa-apa jenis pekerjaan.

  Sudah tentu terdapat banyak pekerjaan ganjil dan ganjil, menjadikan Gintama sering disebut sebagai salah satu anime komedi terbaik sepanjang masa.

  Gintama

  MaklumatPerincian
  Penilaian (Bilangan pengulas) 9:00 (152,721)
  Bilangan Episod 201
  Tarikh Tayangan 4 April 2006
  Studio Matahari Terbit
  Genre Tindakan


  Shounen

  Bagaimana dengan geng, hebat bukan senarai anime komedi? Ketawa telah menjadi keperluan untuk bersilangan dengan rutin hidup yang membuat anda letih.

  Sekiranya tidak ada humor, termasuk dalam bentuk anime, anda dapat membayangkan bagaimana kehidupan kita.

  Semoga cadangan anime komedi dari Jaka kali ini dapat menggembirakan anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai Anime atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan