Memori Dalaman Penuh Pantas? 5 Aplikasi Android Ini Penyelesaiannya

Di sini Jaka mempunyai beberapa aplikasi yang dapat menjadi solusi untuk melestarikan penggunaan memori dalaman yang cepat penuh. Lihat ulasannya, mari!

Memiliki telefon pintar dengan kapasiti memori dalaman yang kecil memang menjengkelkan. Pengguna akan merasa terhad dalam memasang semua aplikasi yang diinginkan. Lebih-lebih lagi, sebilangan telefon pintar kadangkala tidak menyediakan slot untuk memori luaran sehingga menyempitkan ruang simpanan. Belum lagi jumlah cache yang tidak diperlukan yang secara automatik mengisi memori dalaman dan menjadikannya cepat terisi.

Sekiranya anda pengguna telefon pintar dengan memori dalaman berkapasiti kecil , anda mesti sering merasa tidak selesa ketika melakukan pelbagai aktiviti dengan telefon pintar. Bukan hanya dari segi memasang aplikasi, tetapi juga menyimpan video, foto, muzik , dan lain-lain. Nah, di sini Jaka mempunyai beberapa aplikasi yang boleh menjadi penyelesaian untuk menjimatkan penggunaan memori dalaman yang cepat penuh . Lihat ulasannya, mari!

BACA JUGA
  • Bahaya Permainan Mobile Legends Untuk Kesihatan Tangan, Kenapa?
  • 6 Perkara Yang Membuat Pembangun Permainan Bekerja Sangat Tidak Menyenangkan
  • 10 Pemandangan Paling Tragis dalam Sejarah Permainan Video

5 Aplikasi ini Menjadi Penyelesaian Menyimpan Memori Dalaman yang Cepat

1. Mega Cloud Storage

Aplikasi yang satu ini menyediakan ruang penyimpanan hingga 50GB secara percuma untuk pengguna Android yang tidak berpuas hati dengan kapasiti memori dalaman yang ada. Di Mega Cloud Storage , anda dapat menyimpan fail seperti foto, video atau dokumen lain sehingga memori dalaman anda dapat lebih lega dan hanya digunakan untuk memasang aplikasi sahaja. Tidak perlu risau, aplikasi ini menjamin keselamatan fail yang anda simpan, sehingga tidak akan bocor kepada orang lain.

2. Doktor Galeri

Salah satu faktor mengapa memori dalaman terisi dengan cepat adalah adanya fail seperti foto atau video yang digandakan secara automatik atau fail yang tidak perlu yang mengisi memori. Oleh itu, anda memerlukan Doktor Galeri untuk mengesan kapasiti penyimpanan memori dalaman dan mengira foto atau video yang tidak diperlukan yang mungkin diduplikasi atau mengambil terlalu banyak ruang.

3. Pembersih CC

Memori dalaman yang cepat penuh walaupun anda tidak perlu memasang banyak aplikasi. Kerana, terdapat banyak fail yang tidak diperlukan yang memenuhi ruang simpanan. Dengan aplikasi CC Cleaner , anda hanya perlu mengetuk sekali sahaja dan aplikasi ini akan memberitahu anda apa sahaja yang menjadikan memori dalaman anda penuh dengan cepat dan membantu membebaskan lebih banyak memori. Selain menjaga kapasitas memori dalaman, CC Cleaner juga berguna untuk menjaga CPU, RAM, dan bateri agar kinerja smartphone tetap optimal.

4. Pembantu Rumah SD

Jumlah sampah yang mengisi memori dalaman menjadikan anda tidak dapat memasang aplikasi atau menyimpan fail lain. Aplikasi SD Maid akan membantu mengesan semua sampah yang mengisi peranti dan membersihkannya dengan cepat. Fail yang diduplikasi dengan sendirinya akan dihapus sehingga memori tidak terisi dengan cepat . Sebenarnya, aplikasi ini dapat membuang program lalai telefon pintar yang menjadikan memori lebih penuh.

5. Kotak Penyimpanan Awan

Box menawarkan ruang penyimpanan 10GB untuk pengguna Android dengan memori dalaman yang kecil. Dalam aplikasi ini anda dapat menyimpan pelbagai fail termasuk dokumen penting, muat turun internet, foto, video dan muzik. Dengan menggunakan ** Cloud Storage Box * ", anda dapat menyimpan memori dalaman sehingga anda dapat memasang lebih banyak aplikasi.

Itulah dia 5 aplikasi yang boleh menjadi penyelesaian penjimat memori dalaman untuk telefon pintar Android anda yang cepat penuh. Semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan