Petua Memainkan Clash Royale yang Anda mesti Tahu

Baru kenal Clash Royale? Ini adalah perkara yang perlu anda ketahui semasa bermain Clash Royale. Panduan bermain dan cara bermain Clash Royale

Keliru bagaimana bermain Clash Royale? Strategi apa yang harus digunakan semasa bermain Clash Royale? Pemilihan kad terbaik di Clash Royale dan soalan lain mengenai permainan Clash Royale. Dalam artikel ini, saya akan membincangkan petua yang diperlukan untuk bermain Clash Royale atau panduan pemula untuk bermain Clash Royale .

Clash Royale adalah permainan terbaru yang dibuat oleh Supercell untuk menemani tiga permainan sebelumnya, iaitu Clash of Clans, Boom Beach dan Hay Day. Dalam permainan Clash Royale, setiap pemain bertarung dalam waktu nyata dan membuat strategi terbaik untuk menghancurkan musuh Menara Clash Royale.

BACA JUGA
  • Cara Bermain Clash Royale di Android dengan Versi APK Terkini
  • Cara Anda Boleh Muat turun dan Main Clash Royale di Indonesia

Petua untuk Bermain Clash Royale

Apa yang harus dipertimbangkan semasa bermain Clash Royale? Berikut adalah petua dan trik untuk bermain Clash Royale yang harus anda ketahui.

Gunakan Permata untuk Membeli Dada Ajaib

Permata adalah salah satu mata wang yang sukar diperoleh secara percuma dalam permainan "kasual bebas untuk bermain" seperti Clash Royale. Permata dapat diperoleh secara percuma dengan menyelesaikan misi (pencapaian) dan membuka dada.

Beberapa pemain baru di Clash Royale mungkin telah menggunakan Permata untuk membuka peti yang memakan masa yang lama. Sebenarnya, ini adalah sesuatu yang tidak perlu dilakukan. Dalam permainan Clash Royale, penggunaan Permata dilakukan untuk membeli Magical Chests in the Shop.

Dada Ajaib adalah salah satu dada (dada) yang mengandungi kad paling banyak berbanding dada yang lain. Magical Chests lebih mahal jika arena pemain lebih tinggi, tetapi jumlah kad yang diperoleh juga lebih besar.

Peningkatan Kad

Peningkatan kad adalah perkara penting yang perlu dilakukan dalam permainan Clash Royale. Dengan menaik taraf kad, sudah tentu kad anda akan lebih kuat dari sebelumnya. Terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum menaik taraf kad.

Untuk menaik taraf kad memerlukan Emas, semakin tinggi tahapnya, semakin mahal peningkatannya. Bagi anda yang baru bermain Clash Royale, anda harus meningkatkan kad untuk kad yang sering digunakan. Anda boleh menaik taraf kad lain jika anda mempunyai lebih banyak Emas.

Anda harus tahu, dalam permainan Clash Royale ada 3 jenis kad yang dapat anda gunakan untuk bermain. Kad-kad ini adalah:

  1. Kad Bangunan
  2. Kad Paksa
  3. Kad ejaan

Jangan tergesa-gesa Arena

Arena adalah salah satu tempat pertempuran di Clash Royale. Semakin tinggi Arena, semakin baik kad yang dikumpulkan. Salah satu perkara yang dilakukan untuk pemula adalah tidak bergegas ke Arena. Kerana semakin tinggi Arena lawan akan semakin sukar. Sekiranya lawan sukar, kita akan terus kalah dan tidak mendapat dada baru.

Selesaikan Pencapaian

Pencapaian dalam permainan Clash Royale mungkin tidak sama dengan Clash of Clans. Walaupun begitu, anda dapat melengkapkan Pencapaian di Clash Royale untuk mendapatkan Permata percuma tambahan.

Sertailah Klan Lain

Sama seperti permainan strategi lain, dalam permainan Clash Royale ini anda juga dapat bergabung dengan klan lain atau membuat klan anda sendiri. Manfaat bergabung dengan klan ialah anda boleh meminta kad tambahan, 10 kad biasa dan 1 kad Rare .

Video Petua dan Trik Clash Royale

Itulah beberapa tip dan trik menarik mengenai permainan Clash Royale. Bagi anda yang belum bermain Clash Royale, muat turun Android Clash Royale terkini di sini:

DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

Artikel Berkaitan