5 Aplikasi Terbaik untuk Menulis di Skrin Android

Aplikasi untuk menulis di layar android juga dapat untuk menulis.

Bosan membuat penulisan dengan menaip pada papan kekunci? Ingin mencuba bagaimana menulis di skrin telefon bimbit android ?

Ya, sekarang kita dapat membuat tulisan tangan di layar Android berkat teknologi layar sentuh atau layar sentuh.

Kali ini, Jaka akan berkongsi 5 aplikasi penulisan pada skrin Android terbaru dan terbaik 2019.

Koleksi Aplikasi untuk Menulis di Skrin Android

Aplikasi yang dikongsi Jaka di bawah boleh digunakan tanpa pen stylus. Jadi, anda boleh menulis dengan jari dengan segera seperti menulis di buku nota.

Selain menulis, anda juga dapat membuat tulisan anda mengikut citarasa dan keinginan anda. Berikut adalah 5 aplikasi untuk menulis di skrin Android terkini dan terhebat .

1. Input Tulisan Tangan Google

Anda boleh menulis apa sahaja dengan menggerakkan jari anda seperti menulis di atas kertas dengan Input Tulisan Tangan Google .

Aplikasi ini dibuat oleh syarikat gergasi Google yang boleh anda gunakan untuk menulis di e-mel, SMS, media sosial, dan sebagainya.

Anda juga boleh menggunakan Input Tulisan Tangan Google untuk mencari nombor telefon bimbit yang ada dalam senarai kenalan anda dan melakukan carian di mesin pencari.

Muat turun aplikasi di sini.

2. Sotong

Dibawa oleh Steadfast Innovation LLC , Squid mempunyai kelebihan menulis di layar Android semudah menulis menggunakan pensil di atas kertas.

Aplikasi ini, yang sebelumnya disebut Papyrus, mempunyai ciri khas untuk dokumen bercetak. Di samping itu, anda juga boleh membuat asal / membuat semula, memilih, memindahkan, dan mengubah saiz tulisan anda.

Dengan Squid, anda dapat merasakan penulisan unik di skrin Android.

Muat turun aplikasi di sini.

3. FiiNota

FiiNote boleh dikatakan salah satu aplikasi terbaik untuk menulis di skrin android. Aplikasi ini menyediakan ciri yang membolehkan anda menulis nota seperti menulis dalam buku harian.

Dalam aplikasi ini juga tersedia pen berwarna-warni yang dapat menjadikan tulisan anda lebih menarik. Anda juga boleh menukar warna apa pun untuk setiap huruf yang anda tulis.

Muat turun aplikasi di sini.

4. Microsoft OneNote

Setelah ada aplikasi untuk menulis di layar Android dari Google, sekarang ia berasal dari Microsoft . Ciri-ciri yang disediakan oleh OneNote agak serupa dengan Squid.

OneNote sesuai untuk anda yang mahukan fungsi dua iaitu mencatat dan mencoretkan. Aplikasi ini boleh dikatakan cukup popular di Google PlayStore dan banyak mendapat ulasan positif daripada pengguna.

Muat turun aplikasi di sini.

5. Papan Langsung: Papan Tulis Interaktif

Papan Langsung: Papan Tulis Interaktif menawarkan sembang kapur untuk dirakam dalam aplikasi yang sama. Liveboard adalah aplikasi di mana anda boleh membuat catatan di papan hitam dengan rakan atau rakan sekerja secara langsung (LIVE).

Semua yang anda tulis akan dipaparkan dalam masa nyata dalam satu forum tertentu yang anda buat. Jadi, hanya anda dan orang yang anda jemput ke forum yang dapat melihat apa yang anda tulis.

Di samping itu, anda juga dapat menambahkan gambar, mengubah warna, dan mengubah jenis fon dalam aplikasi ini. Hebat, bukan?

Muat turun aplikasi di sini.

Itulah 5 aplikasi untuk ditulis di skrin android yang boleh dikongsi Jaka. Oleh itu, adakah anda memilih aplikasi penulisan terbaik di skrin anda?

Semoga senarai di atas dapat membantu dan bermanfaat!

Baca juga artikel mengenai aplikasi Android atau artikel menarik lain dari Andini Anissa .

Artikel Berkaitan