5 Jenis Panggilan Duty Cheat Bergerak yang Perlu Anda Ketahui | Cit Pekalongan Termasuk?

Adakah cheat Pekalongan menembusi COD Mobile? Mari lihat koleksi cheat Call of Duty: Mobile yang nampaknya sering digunakan oleh cheaters (kemas kini 2019).

Adakah terdapat pemain ML atau PUBG yang telah "berhijrah" ke Call of Duty: Mobile alias CODM belum? Nah, permainan FPS terbaru di Android memang menjadi gembar-gembur dengan menawarkan grafik HD.

Secara rasmi diperkenalkan pada 1 Oktober 2019, ini tidak bermaksud bahawa permainan COD Mobile bebas daripada cheater, gang.

Sehingga hari ini, masih banyak penipu yang boleh anda temui dalam pertandingan.

Lalu apa jenis cheat COD Mobile yang sering mereka gunakan? Lihat perbincangan di bawah!

 • Koleksi Jenis Cheat Call of Duty: Cheater yang Selalunya Digunakan Bergerak
  • Aimbot
  • Tanpa Menarik & Peluru Tanpa Had (M4)
  • Hack Berkelajuan
  • Panjat Tembok
  • Wallhack
 • Danger of Cheat Call of Duty: Mobile, Bolehkah Diharamkan Secara Kekal?
 • Video: Tempat Rahsia Yang Anda Perlu Tahu di Peta Mudah Alih COD, Auto Win!
 • Curang Pekalongan COD Mobile: Pergaduhan antara Dua puak!

  Siapa yang tidak tahu istilah "cit Pekalongan" ? Anda pemain permainan dalam talian akan tahu!

  Saya begitu terkenal dari era permainan Point Blank, bahkan Kota Pekalongan di Jawa Tengah sering dijuluki "Cheater City" oleh para pemain.

  Dari hasil carian Jaka, ternyata ada pihak yang secara terbuka menawarkan cheat Call of Duty: Mobile melalui media sosial untuk memiliki laman web mereka sendiri.

  Sumber gambar: Pemain Droid

  Pertama, terdapat laman web dan juga halaman Facebook yang disebut Cheat Pekalongan VIP yang mendakwa aplikasi cheat mereka dilarang oleh pembangunnya, Garena.

  Bukan muat turun percuma, cheat VIP Pekalongan menawarkan yuran menipu Rp150 ribu selama 30 hari atau Rp320 ribu untuk pakej tetap untuk aplikasinya.

  Malah laman web ini menjanjikan jaminan wang dikembalikan sekiranya kecurangan tersebut dikesan oleh pemilik permainan!

  Bukan hanya Call of Duty: Mobile, di laman web ini anda dapat menemukan cheat permainan lain, seperti PUBG Mobile, Mobile Legends, dan Free Fire untuk versi mudah alih dan emulator.

  Kedua, terdapat juga fanpage Pekalongan Citer yang mendakwa bahawa aplikasi cheat yang disediakannya tidak dijual, geng.

  Bahkan, mereka juga memberi peringatan mengenai penipuan yang dilakukan atas nama Pekalogan Citer, seperti dalam Penipuan VIP Pekalongan di atas.

  Nah, mana yang lebih anda percayai? Sekiranya Jaka lebih suka bermain dengan jujur ​​dan tanpa curang, sudah tentu!

  Koleksi Jenis Cheat Call of Duty: Cheater yang Selalunya Digunakan Bergerak

  Memang menggunakan cheat dalam permainan, terutamanya permainan berbilang pemain dalam talian seperti COD Mobile sangat bermanfaat bagi penggunanya.

  Sayangnya, bagi lawan yang merasakannya pasti akan membawa kesan negatif, kerana permainan harus adil dan bergantung pada kemahiran untuk sia-sia.

  Melaporkan dari pelbagai sumber, ini adalah koleksi beberapa jenis cheat COD Mobile yang sering dijumpai dalam pertandingan, geng.

  1. Aimbot

  Sumber foto: Hackerbot

  Di antara semua cheat dalam senarai ini, boleh dikatakan cheat Aimbot adalah yang paling menjengkelkan.

  Bagaimana tidak, pemain akan mendapat semacam pertolongan untuk membidik lawan dengan tepat tanpa memerlukan kemahiran khas.

  Dengan cheat ini, pemain noob yang paling terkenal akan kelihatan seperti pemain profesional yang bersaing dalam kejohanan eSports.

  2. Tiada Mundur & Peluru Tanpa Had (M4)

  Sumber gambar: Sportskeeda

  Salah satu kesukaran kita ketika bermain permainan dengan genre FPS atau battle royale adalah mundur. Bagi anda yang tidak tahu, mundur adalah kesan impak yang berlaku apabila peluru keluar dari senjata.

  Nah, ada penipu yang membuat mundur dari senjata hilang sepenuhnya, geng! Sekiranya tidak ada kekalahan, pemain akan lebih mudah mengarahkan lawan dengan tepat.

  Di samping itu, terdapat juga peluru tanpa had, peluru tanpa had. Kita boleh melakukan peluru tanpa pandang bulu tanpa rasa takut akan habis.

  Syarat untuk kedua-dua cheat ini adalah anda mesti menggunakan senjata senapang M4 dan tidak boleh digunakan untuk senjata lain.

  3. Hack Berkelajuan

  Sumber foto: YouTube

  Bagaimana jika lawan anda dapat bergerak pada kelajuan cahaya sehingga sangat sukar untuk membidik? Itulah yang akan berlaku sekiranya pemain menggunakan cheat Speed ​​Hack yang satu ini.

  Bukan hanya meningkatkan kepantasan watak, cheat ini juga dapat mempercepat pelepasan peluru dari senjata.

  Yang positif, jenis cheat ini antara yang paling senang diketahui. Oleh itu, jika anda menjumpai pemain yang pergerakannya tidak normal, laporkan segera!

  4. Panjat Dinding

  Sumber gambar: Pekalongan cheat

  Seterusnya adalah cheat Wall Climb . Seperti namanya, dengan cheat ini anda dapat memanjat tembok dengan mudah seperti Naruto.

  Tidak ada tempat yang mustahil untuk anda jangkau. Anda juga boleh bergerak dengan cepat dari satu tempat ke tempat lain.

  Dengan meletakkan kedudukan di tempat yang sukar dijangkau, peluang untuk tidak ditangkap oleh musuh lebih besar lagi. Lebih-lebih lagi jika anda menggunakan senjata jenis sniper.

  5. Wallhack

  Sumber foto: YouTube

  Menipu Wallhack ini benar-benar menjengkelkan. Bagaimana tidak, kita dapat melihat kedudukan musuh walaupun bersembunyi di sebalik tembok sekalipun.

  Kita akan mendapat penampilan seolah-olah kita memakai cermin mata canggih yang dibuat oleh teknologi AS. Kehadiran musuh dapat diketahui kerana warna yang berbeza itu sendiri.

  Dengan mengetahui kedudukan lawan dan pergerakannya dengan pasti, kemenangan akan mudah diperolehi oleh penipu. Lebih-lebih lagi, penggunaan cheat ini juga sukar dikesan.

  Danger of Cheat Call of Duty: Mobile, Bolehkah Diharamkan Secara Kekal?

  Garena Indonesia sebagai penerbit Call of Duty: Mobile di negara ini tentunya tidak berdiam diri menghadapi penipu yang tersebar.

  Sekiranya ia tertangkap, tanpa mengira level pemain dan berapa banyak CP ditingkatkan, Garena Indonesia akan mengenakan larangan kekal selamanya .

  Lebih-lebih lagi, anda juga boleh mengambil bahagian secara aktif dalam melaporkan pemain menggunakan cheat menggunakan halaman //fairplay.codm.garena.co.id/.

  Sumber gambar: Facebook Garena Call of Duty: Mobile

  Bukan itu sahaja, seperti ulasan Jaka di atas, jika Penipu VIP Pekalongan meminta anda membayar sejumlah wang. Terdapat jelas terdapat kemungkinan penipuan di sini.

  Sebagai pengguna menipu, anda juga berpotensi untuk diganggu oleh rakan-rakan pemain Call of Duty: Mobile jika anda terbukti curang dalam permainan.

  Lebih-lebih lagi, anda mungkin akan dikejar dan diganas secara berterusan kerana pemain lain merasa kecewa dengan tingkah laku curang anda, geng!

  Video: Tempat Rahsia Yang Anda Perlu Tahu di Peta Mudah Alih COD, Auto Win!

  Sekiranya anda menggunakan cheat untuk bermain permainan seperti GTA V, itu pasti tidak menjadi masalah. Walaupun begitu hanya terhad kepada mod permainan pemain tunggal, geng.

  Menggunakan cheat ketika bermain permainan hanya akan membuat anda kelihatan yakin dengan kemampuan anda sendiri.

  Oleh itu, lebih baik anda bermain permainan Call of Duty Mobile ini dengan kemahiran anda sendiri tanpa menggunakan bantuan cheat, gang!

  Baca juga artikel mengenai COD Mobile atau artikel menarik lain dari Fanandi Prima Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan