7 Harga Permainan VGA Canggih Nvidia GeForce Terbaik pada 2 Juta

Sekiranya anda seorang pemain permainan sejati, jelas anda pasti akan mempunyai nama permainan PC. Sekarang, untuk melengkapkan kehebatan peranti, anda memerlukan VGA yang menyokong permainan dan tentunya dengan harga yang murah.

Sekiranya anda seorang pemain permainan sejati, jelas anda pasti akan mempunyai nama permainan PC. Sekarang, untuk melengkapkan kehebatan peranti, anda memerlukan VGA yang menyokong permainan dan tentunya dengan harga yang murah.

Betul, permainan VGA murah dengan kualiti mewah semestinya permainan untuk pemain yang ingin bermain permainan dengan lebih lancar. Oleh itu, anda boleh membaca artikel ini supaya anda dapat rujukan yang baik untuk mencari kad grafik.

BACA JUGA
  • 10+ Harga Permainan Nvidia GeForce VGA Terbaik 1 Juta
  • 10 Permainan VGA Terbaik pada 2016: Kualiti Lima Bintang, Penjual Jalanan
  • Ingin Membeli Permainan VGA? Perhatikan 8 PERKARA PENTING ini

7 Harga Permainan VGA Canggih Nvidia GeForce Terbaik pada 2 Juta

1. ASUS GTX 1050 Ti 4GB

Sumber gambar: Foto: wccftech.com

Dengan kedatangan siri Nvidia GeForce GTX 1000, dunia pemain telah berubah. Kerana, harga set VGA sangat murah. ASUS GTX 1050 Ti 4GB Phoenix adalah salah satu VGA yang mempunyai prestasi luar biasa dengan harga Rp 2.7 juta .

2. ASUS GTX 960 DirectCU II 4GB 128Bit DDR5 STRIX

Sumber gambar: Foto: techporn.ph

Masih dari ASUS, permainan VGA yang dihasilkan oleh ASUS terbukti bagus. Contohnya, ASUS GTX 960 DirectCU II 4GB 128Bit DDR5 STRIX yang mempunyai harga Rp 2.9 juta juga mampu melancarkan pelbagai permainan berat dan anda boleh bermain dengan selesa tanpa ketinggalan.

3. Digital Alliance GTX 960 Palit Jetstream 2Gb 128Bit DDR5

Sumber gambar: Foto: quietpc.com

Selain ASUS, anda juga boleh membeli jenama lain jika anda ingin mencuba VGA dengan harga 2 juta. Digital Alliance GTX 960 Palit Jetstream 2Gb 128Bit DDR5 adalah salah satu cadangan VGA untuk anda. Kerana, spesifikasi kad grafik ini benar-benar pantas. Harga? Hanya Rp 2.8 juta .

4. Galax GTX 950 EXOC 2GB DDR5

Sumber gambar: Foto: tokopedia.com

Selain permainan, anda juga ingin mencuba sesuatu yang gila seperti overclocking? Anda boleh mencuba VGA Galax GTX 950 EXOC 2GB DDR5 . Kerana, siri Exoc atau Extreme Overclock sememangnya direka khas untuk anda yang berani melakukan perkara bodoh. Ingat, jangan lupa periksa pasta sebelum OC. Harganya Rp.2,2 juta .

5. Gigabyte GTX 1050 Ti OC 4GB

Sumber gambar: Foto: cloudfront.net

Jenama keren lain juga menghiasi warna kad grafik di dunia permainan seperti Gigabyte. Ya, salah satu produk unggulannya yang disebut Gigabyte GTX 1050 Ti OC 4GB adalah permainan VGA yang murah dengan harga Rp 2.9 juta, yang boleh anda beli dengan penjimatan.

6. Gigabyte GTX 950 2GB 128Bit

Sumber gambar: Foto: bit-tech.net

VGA untuk bermain permainan seterusnya masih dari Gigabyte. Gigabyte GTX 950 2GB 128bit boleh menjadi kad grafik yang melekat pada PC permainan anda jika anda benar-benar berhasrat untuk bermain permainan tanpa ketinggalan. Harganya juga tidak mahal, yaitu Rp 2,8 juta .

7. Inno 3D GTX 1060 3GB Padat

Sumber gambar: Foto: videocardz.com

Sekiranya anda ingin memiliki GPU yang bagus dan kebangetan murah, anda boleh membeli Inno 3D GTX 1060 3GB Compact dengan harga hanya Rp 2.8 juta . Kerana, dengan harga itu, anda dapat membeli GTX generasi terbaru dengan siri yang cukup tinggi. Wow, adakah anda berminat?

Itulah permainan VGA berkualiti tinggi dengan harga 2 juta yang boleh menjadi rujukan anda. Adakah anda berminat dengan salah satu kad grafik ini? Berikan jawapan anda melalui ruangan komen di bawah ya.

Artikel Berkaitan