Clash Royale VS Clash of Clans, Mana Yang Lebih Menyeronokkan?

Berjaya dengan Clash of Clans, akhirnya Supercell mengeluarkan permainan strategi yang membawa nafas segar. Permainan bertajuk Clash Royale berjaya menarik perhatian

Seperti yang anda ketahui, Supercell baru saja meluncurkan permainan baru bernama Clash Royale. Sayangnya Clash Royale setakat ini hanya tersedia untuk peranti iOS di negara-negara tertentu, seperti Kanada, Hong Kong, Australia, New Zealand, dan Negara-negara Nordik. Adakah anda ingin mencuba Clash Royale di Indonesia? Baca artikel Bagaimana Mampu Mengunduh dan Memainkan Clash Royale di Semua Negara .

Walaupun ia adalah permainan baru, Clash Royale tidak lepas dari bayangan kejayaan COC. Karakter yang terbukti oleh Clash Royale adalah watak yang berasal dari COC, tetapi dengan permainan yang berbeza. Clash Royale VS Clash of Clans , bagaimana jika keduanya dibandingkan?

BACA JUGA
  • CLASH ROYALE Foto dan Video, Permainan Terkini dari Maker of Clash of Clans
  • Cara Anda Boleh Muat turun dan Main Clash Royale di Indonesia
  • Pelbagai Kad Bangunan di Clash Royale

Clash Royale VS Clash of Clans

Sama dikembangkan oleh Supercell, banyak yang mempersoalkan bagaimana masa depan Clash Royale. Memang COC adalah permainan yang paling banyak dimainkan setakat ini, malah COC adalah permainan mudah alih yang mendapat pendapatan harian terbesar. Adakah Supercell bersedia membawa kembali udara segar untuk permainan mudah alih melalui Clash Royale?

Permainan

Clash of Clans adalah permainan strategi di mana setiap pemain diminta untuk membangun desa dan melatih pasukan yang kuat, untuk kemudian menghancurkan desa lawan. Di COC anda juga diminta untuk bekerjasama dengan pemain lain melalui Klan. Keseronokan bermain COC akan meningkat seiring dengan Dewan Bandaran yang lebih tinggi.

Sementara Clash Royale adalah gabungan permainan strategi yang menggabungkan permainan tower deffense dengan Collectible Card Games (CCG) . Di sini anda diminta mengumpulkan banyak kad yang akan digunakan untuk menghancurkan pertahanan Menara lawan. Tetapi pada masa yang sama, anda juga perlu mengatur strategi untuk melindungi Menara anda. Tegasnya, Clash Royale adalah gabungan COC, Hearthstone, dan Plant VS Zombies. Ciamik!

Perwatakan

Nampaknya Jaka tidak perlu menyebut satu watak pada satu masa yang biasa anda mainkan di COC. Anda mesti kenal dengan Barbarians, Archers, Goblin Giant, dan Wizard. Serta banyak lagi pasukan lain yang dapat anda dapatkan dengan terus menaikkan tingkat Balai Bandaran kampung anda. Baca artikel Jenis Pasukan dalam Clash of Clans (COC) Lengkap terlebih dahulu untuk mengetahui semua watak yang ada di Clash of Clans.

Nah, di Clash Royale anda akan menemui beberapa watak yang biasanya anda mainkan di COC. Perbezaannya adalah, setiap watak yang dapat anda buka kunci dengan mengalahkan lawan anda untuk mendapatkan Dada yang isinya adalah kad untuk dikumpulkan. Di Dada, anda dapat mencari kad baru yang dapat digunakan untuk meningkatkan kad lama, atau bahkan membuka pasukan baru. Setiap watak mempunyai titik hit , kerosakan , sasaran , jarak , kerosakan sesaat , kelajuan hit , dan waktu penggunaan yang berbeza . Baiklah, anda diminta untuk mengatur strategi sehingga dapat memberikan kerosakan yang besar dan cepat kepada lawan.

Di Clash Royale anda masih akan menemui Emas dan Elixir. Elixir digunakan untuk mengeluarkan pasukan (menyebarkan), dan Emas digunakan untuk meningkatkan pasukan, dan melakukan pertempuran .

Matlamat

Seperti disebutkan di atas, tujuan bermain permainan Clash Royale berbeza dengan Clash of Clans. Sekiranya di Clash of Clans anda berhasrat untuk membangun sebuah desa, di Clash Royale tujuan anda adalah untuk menghancurkan raja lawan yang dilindungi oleh menara pertahanan di sebelahnya. Anda boleh menyerang raja secara langsung, atau menghancurkan pertahanan lawan terlebih dahulu untuk mendapatkan skor sempurna di setiap pusingan.

Bagaimana, menarik bukan Clash Royale? Sayangnya pengguna Android masih harus bersabar sedikit lebih lama untuk dapat menikmati permainan terbaru dari Supercell ini. Dilaporkan Clash Royale yang paling lama akan di beta selama 1 bulan untuk pengguna iOS. Oleh itu, kita mesti menunggu sekurang-kurangnya hingga pertengahan bulan depan untuk mula bermain permainan ini pada peranti Android.

Sementara menunggu apk Clash Royale yang terdapat di JalanTikus, lebih baik anda memainkan Clash of Clans dan segera mengemas kini ke Town Hall 11 supaya anda dapat merasakan kegembiraan COC.

DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

Artikel Berkaitan