Cara Bermain Permainan Naruto: Ultimate Ninja Storm 4 di Android

Bukan HOAX! Bagi anda peminat permainan Naruto, kini anda boleh memainkan salah satu permainan terbaik di telefon Android anda. Ini adalah cara memuat turun dan panduan pemasangan.

Sebagai salah satu anime terbaik sepanjang masa, sudah tentu Naruto mempunyai banyak permainan yang boleh anda mainkan di pelbagai platform.

Salah satu permainan Naruto yang paling popular adalah Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 . Permainan ini boleh dimainkan di PC , PlayStation 4 , dan Xbox One .

Bermakna yang hanya memiliki ponsel Android dan tidak memiliki PC, tidak dapat bermain?

Sudah tentu anda boleh, geng, Jaka sentiasa ada jalan keluar untuk anda!

 • Cara Memasang Permainan Naruto Shippuden: Ninja Storm 4 di Android
 • Langkah-langkah Memasang Naruto Ninja Storm 4 di Android
  • Langkah 1 - Muat turun Aplikasi PPSSPP dan Permainan
  • Langkah 2 - Buka Aplikasi PPSSPP
  • Langkah 3 - Selesaikan
 • Permainan Naruto Shipudden: Ultimate Ninja Storm 4

  Sekiranya anda pernah memainkan permainan Naruto yang lain sebelumnya, anda sudah dapat meneka apa permainan yang dikembangkan oleh CyberConnect2 ini.

  Ya, permainan Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 juga termasuk permainan pertempuran 3D di mana kami memindahkan watak kegemaran kami seperti Naruto, Sasuke, Kakashi, ke Madara Uchiha.

  Kerana plot cerita itu sendiri bermula pada pertengahan perang dunia ninja keempat antara Perikatan Shinobi melawan Obito dan Madara Uchiha yang ingin menyedarkan juubi alias monster ekor sepuluh .

  Sejauh mana kisah permainan ini? Sehingga pertempuran terakhir antara Naruto Uzumaki dan Sasuke Uchiha . Sudah membayangkan keseronokan bukan?

  Bagi anda yang benar-benar ingin bermain permainan Naruto ini, lihat sahaja cara memainkannya di Android di bawah!

  Cara Memasang Permainan Naruto Shippuden: Ninja Storm 4 di Android

  Sumber foto: IMGMR

  Secara teori, sebenarnya mustahil untuk memasang permainan Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 di Android. Sebabnya ialah kemampuan telefon pintar tidak berkualiti.

  Tetapi di masyarakat, ternyata ada permainan Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Impact PSP versi yang dimodifikasi sedemikian rupa seperti Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 PS4 versi.

  Ingin tahu apa pengubahsuaian? Mari kita lihat video di bawah!

  Langkah-langkah Memasang Naruto Ninja Storm 4 di Android

  Bagaimana, tidak kurang hebatnya bukan versi PS4? Sekiranya anda berminat untuk memasang pada telefon pintar Android anda, ikuti langkah di bawah!

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi PPSSPP dan Permainan

  Tunggu, itu permainan di PSP, bagaimana saya bermain di telefon bimbit? Geng sunyi, sudah ada aplikasi emulator PSP yang disebut PPSSPP .

  Dengan aplikasi ini, anda boleh memainkan permainan PSP kegemaran anda tanpa perlu memiliki konsol PSP. Untuk mengetahui senarai permainan lengkap, anda boleh menyemak pautan ini!

  Untuk memainkan permainan ini, anda perlu memuat turun aplikasi bernama PPSSPP dan ISO Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Mod terlebih dahulu. Anda boleh memuat turun melalui pautan di bawah.

  Muat turun: Versi Terbaru PPSSPP

  Muat turun: ISO Naruto Ninja Storm 4 Mod

  Henrik Rydgard DOWNLOAD Permainan Simulasi

  Langkah 2 - Buka Aplikasi PPSSPP

  Buka aplikasi PPSSPP yang telah anda pasang sebelumnya, kemudian cari fail ISO Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Mod . Pilih, kemudian mainkan. Selesai.

  Langkah 3 - Selesaikan

  Untuk lebih meyakinkan anda, anda dapat melihat tangkapan skrin permainan yang telah cuba dimainkan oleh Jaka. Selamat bermain!

  Memang, apa yang Jaka katakan kepada kami adalah bahawa ini bukan permainan Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 yang asli , tetapi ini adalah pengubahsuaian permainan Naruto yang lain.

  Tetapi, bukan sama sekali. Lebih-lebih lagi, hasil pengubahsuaiannya bagus dan serupa dengan permainan asalnya. Ini sesuai untuk anda yang tidak mempunyai PS4, Xbox One dan PC.

  Selamat mencuba!

  Artikel Berkaitan