Cara Mudah Membuat Gambar dan Foto Tanda Air di Android

Tanda air atau tanda air boleh menjadi penanda jika karya gambar atau gambar mempunyai hak cipta. Untuk lebih selamat ketika dikongsi di media sosial, ini adalah cara mudah untuk membuat gambar dan gambar tanda air di Android.

Dalam karya fotografi, tanda air atau tanda air adalah penanda bahawa seseorang mempunyai foto dan mesti mempunyai kebenaran untuk menggunakannya. Dengan tanda air apa pun, anda tidak perlu ragu untuk membagikannya di media sosial.

Berbanding dengan menggunakan PC atau komputer riba, membuat dan menambahkan tanda air pada gambar dan foto kini dapat dilakukan dengan mudah pada tablet smartphone. Seterusnya, beritahu saya cara membuat gambar dan gambar bertanda air dengan mudah di Android .

BACA JUGA
  • 10 Foto Kehidupan Sebenar di Sebalik Gambar Keren
  • 5 Aplikasi Penyuntingan Foto Terbaik yang WAJIB Digunakan!
  • 15 Foto Lucu Semasa Menyalin Foto Artis Instagram

Cara Mudah Membuat Gambar dan Foto Tanda Air di Android

  • Kali pertama anda mesti memuat turun aplikasi Tambah Tanda Air Percuma yang tersedia di Google Play Store secara percuma.
AndroidVilla DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan
  • Kemudian tambahkan foto dengan mengetuk ikon ** + ** dan pilih ** Muatkan Gambar ** untuk memilih gambar. Cari foto atau gambar di direktori yang sesuai kemudian ketuk ** OK **.
  • Kemudian anda boleh menetapkan tanda air yang ingin anda buat, dari menulis hingga melukis. Jangan lupa untuk mengatur ketebalan, ukuran, putaran, dan kedudukan tanda air dengan menyesuaikan gelangsar.
  • Akhirnya ketik ikon ** Kirim ** dan pilih direktori untuk menyimpan foto. Ketuk senarai semak di bahagian bawah skrin untuk memulakan proses penambahan tanda air.
  • Secara automatik gambar atau gambar bertanda air anda telah disimpan dan kini anda boleh membagikannya di media sosial.

Sekarang itulah cara mudah untuk membuat gambar dan gambar tanda air di Android. Jadi, jangan ragu lagi untuk berkongsi gambar anda di media sosial. Dijamin lebih banyak hits! Apa pendapat kamu? Kongsi pendapat anda di ruangan komen, okey?

Baca juga artikel mengenai foto atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan