Menonton Filem Sesat (2018) | Keganasan Syaitan yang Menyeramkan!

Ingin melihat sosok syaitan yang tidak biasa? Ayo, tonton filem Heretical: Who Has Gone Never Called Again (2018) di sini! (Filem penuh).

Filem dengan genre seram selalu dapat membuat banyak orang ingin tahu tentang cerita dan penggambaran visual.

Memeriahkan barisan filem seram yang ditayangkan di pawagam negara, filem Heretical: Who Has Gone Never Called Again tidak hanya menawarkan cerita-cerita menakutkan tetapi juga mesej moral di dalamnya.

Lebih-lebih lagi, sosok hantu dalam filem ini juga tidak biasa muncul dalam filem seram yang lain sehingga cukup membuat penonton penasaran.

Nah, bagi anda yang ingin berminat menonton filem seram Indonesia yang satu ini, lebih baik anda mempertimbangkan sinopsis berikut.

 • Fakta Menarik mengenai Filem Sesat: Mereka yang Telah Tidak Menelefon Lagi
 • Menonton Filem sesat: Mereka yang Telah Tidak Dipanggil Lagi (2018)
 • Sinopsis Filem Sesat: Mereka Yang Telah Tidak Dipanggil Lagi

  Mengambil genre yang cukup popular dengan sebilangan besar orang, filem Sesat mengisahkan sebuah keluarga yang terpaksa berpindah ke kampung terpencil yang jauh dari kota.

  Amara (Laura Theux) , kakaknya (Rebecca Klopper) , dan ibunya (Venny Cornellya) tinggal di kampung bersama datuknya setelah kematian ayahnya.

  Namun, Amara merasakan ada sesuatu yang ganjil mengenai kampung itu setelah mengetahui bahawa majoriti penduduknya adalah ibu bapa.

  Bukan hanya itu, bahkan ketika matahari terbenam, semua penduduk kampung secara serentak keluar dari rumah sambil membawa persembahan sambil melaungkan mantera yang mengerikan.

  Selidiki kesesuaian, nampaknya di kampung itu terdapat sumur suci yang dihuni oleh tokoh jahat bernama Beremanyan yang kononnya dapat mengabulkan semua permintaan.

  Amara, yang masih terselubung dalam kesedihan, akhirnya ingin berbual dengan arwah ayah untuk kali terakhir melalui ritual memanggil Beremanyan.

  Namun, masalah mulai timbul ketika Amara menyedari bahawa Beremanyan tidak mengabulkan permintaan melainkan membahayakan orang yang dia cintai.

  Fakta Menarik mengenai Filem Sesat: Mereka yang Telah Tidak Menelefon Lagi

  Fakta menarik di sebalik proses produksi filem apalagi seram selalu menarik untuk diterokai dengan lebih mendalam.

  Nah, bagi anda yang ingin tahu tentang fakta menarik dari filem Sesat, berikut adalah beberapa cinta Jaka.

  • Dibintangi oleh Rian (Endy Arfian) yang juga pernah membintangi filem seram Devotees Satan mendakwa bahawa filem Sesat adalah filem yang membuatnya paling letih kerana mempunyai banyak kaitan dengan fizikal.

  • Bukan sahaja sukar dalam proses membentuk watak, wajah pelakon Friends juga harus digosok solek selama tujuh jam penuh sebelum bermain di tempat kejadian.

  • Terdapat penampilan seorang gadis berambut panjang tanpa badan dalam treler video untuk filem Heretic.

  • Sebagai tambahan kepada Laura Theux, filem ini juga membintangi siri artis tanah air yang popular seperti Endy Arfian, Vonny Cornellya, Jajang C Noor, dan banyak lagi.

  Menonton Filem sesat: Mereka yang Telah Tidak Dipanggil Lagi (2018)

  MaklumatSesat
  Ulasan (Bilangan pengulas) 6.8 (44)
  Jangka masa 1 jam 30 minit
  Genre Seram
  Tarikh Tayangan 23 Ogos 2018
  Pengarah Sammaria Simanjuntak
  Pemain Laura Theux


  Vonny Cornellya

  Nah, bagi anda yang penasaran dengan kisah penuh filem ini, anda boleh menonton filem Heretical: Who Has Gone Never Called Again di bawah ini, geng. Lihatlah!

  >>> Menonton Filem Sesat: Mereka Yang Telah Tidak Menelefon Lagi (2018) <<<

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai filem seram Indonesia berjudul Heretic: Who Has Gone Never Called Again, geng.

  Apa lagi filem menarik yang anda mahu tonton? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan