7 Permainan One Piece Offline Terbaik, Jadikan Anda Pengikut Setia Lanun Straw Hat!

Bosan kerana hanya menjadi peminat pasif anime One Piece yang popular? Anda boleh mencuba permainan 5 One Piece yang boleh dimainkan di luar talian yang sedang dibincangkan oleh Jaka di sini!

Karya One Piece dari Eiichiro Oda bukan hanya manga tetapi kini telah menjadi ikon Jepun, geng.

Sekiranya anda mengunjungi Universal Studios di Osaka , anda akan menemui monumen untuk Ace dan Whitebeard , dua watak dengan kematian paling menyedihkan dalam One Piece.

Nasib baik, sekarang kita tidak perlu menjadi peminat pasif, kerana sudah ada beberapa permainan adaptasi One Piece yang dapat kita mainkan, geng!

 • One Piece: Dunia Tanpa Had Merah (2017)
 • One Piece: Pirate Warriors 3 (2015)
 • One Piece: Pembakaran Darah (2016)
 • Battle of Pirates: Legend Return (2019)
 • Stickman Hero - Pirate Fight (2018)
 • Raja Nautikal Bajak Laut: Kehendak Membakar (2019)
 • Koleksi Terbaik Permainan One Piece Offline yang Boleh Anda Mainkan Hari Ini

  Berkat populariti manga dan anime One Piece, kini terdapat banyak permainan One Piece di pasaran dan mereka tidak terhad kepada satu genre sahaja.

  Ada yang bertarung dengan permainan, ada yang bertarung dengan permainan yang serupa dengan siri Dynasty Warriors , dan ada juga yang membawa genre dunia terbuka.

  Tidak kira apa genre kegemaran anda, mesti ada satu yang sesuai dengan pilihan anda dan semuanya boleh dimainkan di luar talian.

  Nah, di sini Jaka akan membincangkan permainan 7 One Piece yang boleh dimainkan di luar talian . Bagi mereka yang ingin tahu, baca artikelnya, geng!

  1. Pencari Dunia One Piece (2019)

  Pada masa kini, genre dunia terbuka benar-benar meletup lagi dan tentunya One Piece tidak mahu ketinggalan permainan One Piece World Seeker dari pembangun Ganbarion .

  Dalam permainan ini, kru lanun Straw Hat mesti berusaha melarikan diri dari Pulau Penjara , yang diketuai oleh warden Isaac .

  Walaupun permainan ini mempunyai kisah asli yang tidak berkaitan dengan kisah utama One Piece, Eiichiro Oda masih bertindak sebagai penulis sehingga kualitinya tidak perlu dipersoalkan.

  Malangnya, dalam permainan ini anda hanya boleh bermain sebagai Luffy tetapi kemampuan getahnya menjadikan Luffy dapat bergerak pantas seperti Spider-Man , geng!

  PerincianOne Piece: Pencari Dunia
  Pemaju Ganbarion
  Penerbit Hiburan Bandai Namco
  Pelantar PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
  Tarikh Tayangan 15 Mac 2019
  Genre Pengembaraan aksi
  Harga Rp.550.000 (Steam)

  2. One Piece: Dunia Merah Tanpa Had (2017)

  Berasal dari pembangun yang sama, Ganbarion, One Piece: Unlimited World Red tidak mempunyai dunia sebesar World Seeker tetapi mempunyai permainan yang lebih bervariasi.

  Dalam permainan ini, kru lanun Straw Hat bertemu dengan rakun ajaib bernama Pato dan mesti menghidupkan kembali pengembaraan masa lalu mereka.

  Berbeza dengan World Seeker, di sini anda boleh bermain sebagai kru Straw Hat yang lain dan beberapa watak antagonis seperti Buaya dan Akainu yang kelihatan seperti seniman Jepun.

  Permainan ini pertama kali dilancarkan pada pegangan tangan 3DS sebelum akhirnya dilancarkan di PS4 dan PC dengan grafik yang lebih menakjubkan dan beberapa kandungan tambahan, geng!

  PerincianOne Piece: Dunia Merah yang tidak terhad
  Pemaju Ganbarion
  Penerbit Permainan Bandai Namco
  Pelantar PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, Nintendo 3DS, Nintendo Switch Microsoft Windows
  Tarikh Tayangan 17 Jun 2017
  Genre Pengembaraan aksi
  Harga Rp.310.000 (Steam)

  3. One Piece: Pirate Warriors 3 (2015)

  Datang dari pemaju Omega Force yang juga membuat siri Dynasty Warriors, permainan One Piece: Pirate Warriors 3 membawa permainan yang sama, geng.

  Dalam permainan ini, anda akan bermain sebagai kru lanun Straw Hat dan mengikuti kisah One Piece dari awal hingga Dressrosa Arc dalam mod utama Legend Log .

  Selain Legend Log yang mengikuti kisah One Piece, ada juga mode Dream Log yang tidak mempunyai cerita tetapi membolehkan anda menggunakan watak lain dalam permainan.

  Terdapat sejumlah 37 watak yang boleh anda mainkan di sini termasuk watak antagonis Doflamingo dan BLackbeard dan permainan ini akan mendapat sekuel Pirate Warriors 4 tahun depan.

  PerincianOne Piece: Pirate Warriors 3
  Pemaju Omega Force
  Penerbit Hiburan Bandai Namco
  Pelantar PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo Switch, Microsoft Windows
  Tarikh Tayangan 15 Mac 2015
  Genre Tindakan-pengembaraan, Pukul mereka
  Harga Rp.450.000 (Steam)

  4. One Piece: Pembakaran Darah (2016)

  Bagi anda yang lebih suka permainan pantang larang, mungkin anda akan menikmati permainan pertempuran One Piece: Burning Blood dari Spike Chunsoft .

  Dengan latar belakang Battle of Marineford , permainan ini membolehkan anda menghidupkan kembali pertempuran dalam kisah ini.

  Kerana permainan ini tidak menceritakan kisah One Piece sejak awal, permainan ini ditujukan untuk peminat One Piece yang besar.

  Permainan di sini serupa dengan permainan Naruto: Ultimate Ninja Storm di mana anda boleh mengeluarkan kombo hebat dengan hanya kombinasi kunci yang sangat mudah, geng!

  PerincianOne Piece: Membakar Darah
  Pemaju Chunsoft Spike
  Penerbit Hiburan Bandai Namco
  Pelantar PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, Microsoft Windows
  Tarikh Tayangan 21 April 2016
  Genre Berjuang
  Harga Rp.600.000 (Steam)

  5. Battle of Pirates: Legend Return (2019)

  Nasib baik, anda tidak perlu duduk di depan PC atau konsol untuk dapat bermain permainan One Piece kerana terdapat juga banyak yang terdapat di Android, geng!

  Salah satunya adalah permainan pertempuran Battle of Pirates: Legend Return yang walaupun hanya memiliki grafik piksel yang mempunyai kualiti animasi yang sangat halus.

  Malangnya, permainan ini tidak mempunyai jalan cerita tetapi dilengkapi dengan pilihan lebih daripada 40 watak, permainan ini sangat sesuai untuk hanya mengisi masa.

  PerincianBattle of Pirates: Legend Return
  Pemaju Ziggal Ent
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 62MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Genre Tindakan
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini: Battle of Pirates: Legend Return melalui Google Play

  6. Stickman Hero - Perang Pirate (2018)

  Satu lagi pilihan permainan Android luar talian One Piece adalah permainan Stickman Hero - Pirate Fight yang pastinya mempunyai gaya visual seperti permainan Stickman yang popular.

  Seperti permainan Stickman yang lain, permainan ini mempunyai gaya visual yang sederhana tetapi dibungkus dengan animasi berkualiti tinggi, geng!

  Permainan ini mempunyai genre side-scrolling beat 'em up dan memberikan anda permainan sebagai Luffy dan menyelesaikan musuh di skrin yang boleh dimainkan di luar talian.

  Stickman Hero - Pirate Fight juga mempunyai tahap yang sangat besar dan boleh menjadi teman anda setiap saat.

  PerincianStickman Hero - Perang Lanun
  Pemaju NoGame Studio - NoLife
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 31MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Genre Tindakan
  Penarafan 3.9 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini: Stickman Hero - Pirate Fight

  7. Raja Nautikal Pirate: Kehendak Membakar (2019)

  Permainan terakhir yang ingin dicadangkan oleh Jaka yang boleh dimainkan di Android ialah Pirate Nautical King: Burning Will .

  Seperti permainan Battle of Pirates, permainan ini membawa genre pertempuran 2D yang membawa gaya animasi piksel.

  Permainan ini mempunyai fokus pada acara Battle of Marineford yang berlaku di akhir Marineford Arc dan membolehkan pemain menggunakan watak-watak dalam pertarungan.

  PerincianRaja Nautikal Lanun: Kehendak Membakar
  Pemaju Permainan Ais Bad ZK
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 61MB
  Muat turunnya 5,000 dan ke atas
  Genre Tindakan
  Penarafan 3.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini: Pirate Nautical King: Burning Will

  Itulah senarai 5 permainan One Piece yang boleh dimainkan cadangan luar talian Jaka, geng! Bagi anda yang bosan hanya membaca komik One Piece, anda boleh mencuba permainan di atas.

  Menurut Jaka, semua permainan di atas berjaya meniru gaya visual One Piece dan anda akan merasa seperti anda bermain anime One Piece.

  Apa pendapat anda mengenai cadangan Jaka? Adakah anda mempunyai cadangan permainan One Piece yang lain? Kongsi secara langsung di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan